Citat:
În prealabil postat de ioanna
Asa cred NP. Omenirea n-a avut acces la Cuvant timp de 1850 de ani, pana a venit o doamna gospodina, Hellen White, care a avut acces la Cuvant. Asa cred toate sectele aparute in sec. XIX sau XX despre fondatorii lor. Cu alte cuvinte, Dumnezeu-Cuvantul a "hibernat" 1850 de ani, nu s-a descoperit oamenilor, in ciuda faptului ca acestia l-au cautat. Doar doamna adventista americana a cunoscut Adevarul deplin. Uitati-va pe acest topic si vedeti replicile NP, ca sa vedeti maniera lor de gandire.
|
Deh, unii cu "
maniera lor de gândire", alții cu obsesia pentru "
doamna gospodină".

Apropo, aveți ceva împotrivă că Dumnezeu alege ciobani, pescari, ori femei, pentru a-i folosi spre slava Lui?
V-ați legat de expresia mea "acces la Cuvânt", dar eu mă refeream la Cuvântul lui Dumnezeu-Biblia, nu degeaba am folosit pronumele cu minusculă. În sec. XIX și mai ales în sec. XX nu mai putem vorbi de analfabetism ori slabă răpândire a Scripturii în mediile creștine. În schimb putem vorbi de o mai mare responsabilitate vis a vis de Biblie și adevărurile ei atâta amar de vreme uitate ori neglijate. Deci încă un posibil răspuns la întrebarea "
Pentru ce pleacă oamenii din bisericile istorice?"