Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2012, 02:51:54
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Se pare că folosiți sensuri diferite pentru același termen, lucru care duce adesea la neînțelegeri. În acest caz, termenul este "sfânt".

Potrivit înțelegerii ortodoxe (și catolice) sfinții sunt persoanele mântuite, așadar aflate în Cer. Prin urmare, sfinții nu pot fi DECÂT sfinți "morți", adică nu se mai află, deocamdată, în trup.

Folosim și termenul de "sfinți în viață", ceea ce este o exprimare oximoronică. Este ca și când despre un copil am spune, cu anticipație și în baza bunei purtări de până atunci, că este "un adevărat bărbat".
Am inteles ce vreti sa spuneti si cunosc aceasta interpretare a termenului "sfant".

Cum intelegeti versetele:

"Deci voua tuturor, care sunteti preaiubiti ai lui Dumnezeu in Roma, chemati sa fiti sfinti: Har si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Domnul Isus Hristos!" (Rom.1:7)

"Ajutati pe sfinti cand sunt in nevoie. Fiti primitori de oaspeti." (Rom.12:13)

"In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui..." (Efes.1:4)

"Curvia sau orice alt fel de necuratie, sau lacomia de avere nici sa nu fie pomenite intre voi, asa cum se cuvine unor sfinti." (Efes.5:3)

"Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra." (1Pet.1:15)

"Caci este scris: "Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant"." (1Pet.1:16)

Last edited by ucenic; 01.06.2012 at 09:19:15.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13