![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
p.s.: chiar nu am gasit nicio aluzie la zeciuiala in NT, desi l-am rasfoit cam o ora. |
|
|
|||
|
|||
|
În cadrul oricărui contract de muncă, angajatul este plătit de angajator. În cazul de față Conferința teritorială de care aparține.
Citat:
"Dar vai vouă, fariseilor! Că dați zeciuială din izmă și din untariță și din toate legumele și lăsați la o parte dreptatea și iubirea de Dumnezeu; pe acestea se cuvenea să le faceți și pe acelea să nu le lăsați." (Luca 11,42 - versiunea ortodoxă) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Am o întrebare: preoții din ce bani primesc salariul și unde scrie în Biblie lucrul acesta? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
intrebati un preot. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
"Și aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu." (Evrei 7,8 - versiunea ortodoxă) Citat:
Iată nu un "îndemn", ci o poruncă în "învățătura apostolică". Desigur veți replica (că doar așa ne-ați dovedit până acum) că principiul (porunca) aceasta nu prevede neapărat zecimea (10%). Aveți dreptate, dumneavoastră sunteți liber să dăruiți 100% - așa cum făceau primii creștini. Ori nu știți, ori mai degrabă întrebarea a fost prea incomodă. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
in plus de asta, am si eu o curiozitate, dumneavoastra aveti leviti carora le platiti zeciuiala? puteti aduce dovezi ca presbiterii/pastorii fiecarei biserici primare erau intretinuti? stiti ce inseamna a "propovadui Evanghelia" ? probabil ca nu, deoarece confundati activitatea de pastorire facuta de presbiter cu evanghelizarea, facuta de apostoli (presbiterul nu evanghelizeaza pe nimeni, el pastoreste biserica deja evanghelizata). |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Atentie! | sfantul_calinic | Umanitare | 11 | 14.03.2010 12:32:44 |
| Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte | Iustin32 | Secte si culte | 1872 | 20.12.2009 23:41:43 |
| Misiune vs prozelitism | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 12.10.2009 13:41:05 |
|
|