Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2012, 13:43:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
Bine, dar Petru niciodata nu a dorit sau nu a primit o sefie peste ceilalti apostoli!
Se prea poate să nu fi dorit, dar de primit a primit șefie peste ceilalți apostoli.

Citat:
daca o luam scriptural,
Da, dacă o luăm scriptural.

Citat:
care apostol a lucrat cel mai mult pentru Christos? apostolul Pavel! cine a fost apostolul iubit cel mai mult de Domnul? Ioan!
Problema în dezbatere (deși offtopic) nu este cine a lucrat cel mai mult pentru Christos. Nici cine a fost apostolul iubit cel mai mult de Domnul. Problema este cine a fost căpetenia ("verhovnicul" în limbaj slavizant) apostolilor.
O paralelă peste timp ajută? În anul 1965, eu nu știu cine lucra cel mai mult pentru Biserica lui Cristos. Probabil că Maica Tereza de Calcutta. Nu știu nici cine era cel mai iubit din Biserica lui Cristos, bănuiesc că Sf Padre Pio. Însă știu sigur cine era șef peste frăția episcopilor. Se numea Paul al VI-lea.

Citat:
(Petru a gresit si dupa aceea, fiind corectat de Pavel, cand manca cu neamurile si se ferea de iudei.)
A greșit în multe. Când pescuia gol pușcă pe Lacul Tiberiadei. Când credea pesemne că este necesar ca băieții să fie tăiați împrejur mai înainte de a fi botezați. O mai fi greșit și în alte împrejurări nerelatate în Biblie. Știm asta chiar de la el, când, înainte de începutul greșelilor consemnate, îi spune lui Isus: "sunt om păcătos". Dar mai știm ceva. Știm că, atunci când scria primele enciclice, adresându-se întregii Biserici prin Epistolele sale Catolice, nu greșea.

Citat:
realitatea este, ucenicule, ca s-ar putea ca tu sa fii un fricos care se teme de persecutii si doreste sa se puna bine cu toti, mai ales cu catolicii care sunt cei mai numerosi/puternici,
Să înțeleg că ați fost persecutată de catolici ? Puteți preciza cu niște exemple?

Citat:
desi s-ar putea ca institutia papalitatii sa fie ceva total nepotrivit cu invatatura crestina!!!
S-ar putea. Gândul acesta cred că a trecut prin mintea oricui dintre noi. Viermele îndoielii nu doarme și nu există aspect al credinței care să fie ferit de el. Tot ceea ce știu din simpla observare de bun simț a realității, este că marea majoritate a creștinilor consideră că instituția papalității este foarte portivită cu învățătura creștină, că are un rol cheie în ansamblul instituției Bisericii. Numărul creștinilor care cred chestia asta îl depășește pe acela al tuturor schismaticilor și ereticilor luați împreună. Ipoteza că 1 mld 200 de mil de oameni aiurează și nu pricep Biblia pe care o țin în mâini, în timp ce bisericuțe și sectuțe desprinse din instituția întemeiată de Cristos pe Petru, care se tot ceartă unele cu altele au dreptate, nu zic că e absolut exclusă, de vreme ce adevărul nu e obligatoriu de partea majorității, ci zic doar că este mai improbabilă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 23.04.2012 at 13:53:10.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O statuie pentru Papa! Daniel_7 Biserica Romano-Catolica 19 15.08.2011 18:16:00
Papa Benedict contesta Biblia? dianagroza Biserica Romano-Catolica 27 05.02.2011 21:07:36
Bulgarii si papa Seraphim7 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1 12.11.2010 20:06:24
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Papa Benedict a facut parte din tineretu hitlerist mihailt Generalitati 50 18.10.2010 21:35:01