Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.02.2012, 19:51:09
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
De altfel, la spovedanie ni se cere să ne spunem păcatele cât mai simplu, fără a implica alte persoane și ferindu-ne să-l ispitim pe duhovnic cu amănunte.

Gânduri urâte sau rele venite ca din senin, bănuieli și altele mai rele am avut și eu, nu neapărat în legătură cu duhovnicul.
Daca tot s-a deschis subiectul,sa intru si eu in vorba: cand pacatuiesti in vis (indiferent sub ce forma),e pacat? Trebuie spus la spovedanie? Ca acolo e 100% fara vointa ta,fara rationament etc.

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Apostolul Pavel spune undeva să nu faci un lucru de care ești îndoit. Deci dacă nu ești încredințat că trebuie să mărturisești în felul ăsta, nu o face
Nu stiu ce sa zic,mai bine spui ceva ce nu ai facut,sau care nu ar fi trebuit neaparat spus,decat sa ascunzi si sa risti... Adica eu zic ca nu merita riscul unui pacat nespovedit,caci toata lumea stie care sunt urmariel. Spovedania se anuleaza,ba mai mult,iesi de acolo cu mai multe pacate asupra ta.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Duhovnic bun Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 2 28.12.2011 16:31:08
cea mai frumoasa ascultare podolski_2 Generalitati 32 12.02.2010 12:11:56
Constiinta sau ascultare? tudor2012 Calugarul 31 02.02.2009 23:44:00
Duhovnic pisi Generalitati 2 24.06.2008 19:14:52