![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Numele ebraic Mihail prin traducere devine o întrebare semnificativa care suna astfel: 'Cine este asemenea lui Dumnezeu?' La aceasta întrebare Sfînta Scriptura nu are decît un singur raspuns: Mihail care este Capetenia ostirilor ceresti este însusi Iisus Christos Fiul lui Dumnezeu, Cel deopotriva cu Tatal. " ![]() http://apocalipsa.intercer.net/article.php?id=82 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite aici alt citat din Iosua Navi cap 5 :
Aflându-se însă Iosua aproape de Ierihon, a căutat cu ochii săi și iată stătea înaintea lui un om; acela avea în mână o sabie goală. Și apropiindu-se Iosua de dânsul, i-a zis: "De-ai noștri ești sau ești dintre dușmanii noștri?" Iar acela a răspuns: "Eu sunt căpetenia oștirii Domnului și am venit acum!" Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat și a zis către acela: "Stăpâne, ce poruncești slugii tale?" Culmea e ca Biblia Cornilescu zici ca-i scrisa de adventisti : "El a răspuns: „Nu, ci Eu sunt Căpetenia oștirii Domnului, și acum am venit.” Iosua s-a aruncat cu fața la pământ, s-a închinat și I-a zis: „Ce spune Domnul meu robului Său?” ![]() 99 ce intelegi de aici? Arhanghelul e Iisus sau nu ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deși ți-ai cam dărâmat propriul castel de nisip al argumentației de până aici. Pentru mine nu majusculele din textul "adventistului" Cornilescu (deși la data la care traducea cartea lui Iosua, el era ortodox, ba chiar călugăr) sunt relevante ci alte două aspecte:
|
|
|||
|
|||
![]()
Inchinarea respectiva nu este relevanta fiindca nu stim in ce masura ea era respinsa ,acceptata sau teologizata pe vremea VT .
daca apostolul Ioan avind daruri ale duhului sfint si botezul sfint putea fi considerat impreuna lucrator cu un inger (care nu stim daca era capetenie) atunci in situatia din VT Iosua (care oricum nu citise Apocalipsa )) nu are nici botezul nici daruri deci el nu poate fi considerat imperuna lucrator nici cu ingerii nici cu capeteniile lor in fata carora ar putea sa se inchine . Deci inchinarea lui poate sa nu fie un inidciu. La fel si descaltarea , Nu scrie nicaieri ca un Arhanghel nu are atita sfintenie incit pamintul sa devina sfint . Desigur acestea sint pure speculatii logice atita vreme cit interpretarea nu ne este revelata. Insa chiar daca Iisus este sau nu este Mihail El tot parte din Dumnezeire este , la fel poate fi si Arhanghelul chiar daca este numit inger , (E)el poate fi totodata si un tron sau o instanta intre altele similare, fie mai prejos fie mai presus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Găsesc destul de pertinente obiecțiunile tale, ai uitat însă argumentul forte ascuns în postarea mea: Iosua 6,2. "Căpetenia" aceasta "îngerească" cu care vorbește Iosua are un Nume inconfundabil: |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Apoi trebuie sa cadem de acord asupra indentitatii macar si partuiale intre ceea ce numim Fiul si ceea ce numim Hristosul, Cuvintul, Logosul ca legitate Vie.
Apoi trebuie continuat cu analizarea versetului : "Daca a-ti vazut pe Fiul a-ti vazut pe Tatal. Cum spuneti voi arta-ne pe Tatal? " care lasa sa se inteleaga ca El este si Tatal totodata tocmai pentru ca alta aratare a Tatalui nu-si mai avea rostul. Evident totodata intelasa componenta ca parte integranta a Hriistosului in Tatal. |
|
|||
|
|||
![]()
Evident. Cred că suntem toți de pe aici de acord (nu știu să fie martori ai lui Iehova pe forum) că Fiul poate folosi prerogativul divin de Iehova/Yahweh.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a | Erethorn | Secte si culte | 88 | 17.11.2019 08:20:07 |
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania | andrei_im | Stiri, actualitati, anunturi | 87 | 10.04.2014 21:10:48 |
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? | Bast-et | Generalitati | 9 | 21.09.2010 12:54:49 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|