Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2012, 11:59:47
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Chiar dacă-l cunoașteți foarte bine pe dl. Erethorn (sau poate tocmai de aceea), nu puteți băga mâna-n foc că știți exact la cine se referă scriitorii Bibliei când scriu de Arhanghelul Mihail.
nu am aceasta certitudine despre nici un text biblic.Asa cum am mai spus, Sf Scriptura e un text foarte greu, caruia doar barbatilor insuflati de Duhul si intariti in credinta li se permite talmacirea scripturii. Si noi ne bucuram de intelepciunea lor .Acestia sunt Sfintii Parinti
Citat:
Cunoașteți cumva cine este exact unul din cele două persoane/personaje? Observ că nici nu i-ați scris bine numele colegului nostru de forum...
Greseli din astea fac frecvent. datorita faptului ca tastez uneori, la repezeala, o litera inaintea alteia. Se intampla des in posturile mele, spre rusinea mea.
Vechi 18.01.2012, 12:03:57
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
nu am aceasta certitudine despre nici un text biblic.Asa cum am mai spus, Sf Scriptura e un text foarte greu, caruia doar barbatilor insuflati de Duhul si intariti in credinta li se permite talmacirea scripturii. Si noi ne bucuram de intelepciunea lor .Acestia sunt Sfintii Parinti
Ce faceti in cazul in care, Sfintii Parinti (recunoscuti de biserica dvs) se contrazic in afirmatii (in invataturi)? Banuiesc ca aveti cunostinta despre asemenea cazuri.

In cazul nostru, stiti ca vre-un Sfant Parinte sa combata rolul unic ,de arhanghel, al Domnului Iisus Hristos?

Last edited by grasu77; 18.01.2012 at 12:07:04.
Vechi 18.01.2012, 12:11:01
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

m-a pus sa caut. Si am gasit Arhanghel de doua ori.al doilea l-am gasit in Tesaloniceni. Si acolo scrie:
Citat:
"Că la un semn poruncitor, la glasul arhanghelului și'n trâmbița lui Dumnezeu, Însuși Domnul Se va pogorî din cer, și cei morți întru Hristos vor învia întâi;"
Deci observam ca venirii Domnului ii va anteceda un Arhanghel care va anunta venirea Domnului. Acesta va fi asemeni Sfantului Ioan Botezatorul, carea fost si el un inaintemergator"Eu sunt glasul celui ce striga in pustie:Neteziti calea Domnului"!

Cand lucrurile sunt asa simple, de ce se gasesc unii sa le complice?
Niciun Imparat nu isi anunta venirea punand el insusi trambita la gura, cu atat mai mult Imparatul Imparatilor.
Vechi 18.01.2012, 12:16:32
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
m-a pus sa caut. Si am gasit Arhanghel de doua ori.al doilea l-am gasit in Tesaloniceni. Si acolo scrie:
Deci observam ca venirii Domnului ii va anteceda un Arhanghel care va anunta venirea Domnului. Acesta va fi asemeni Sfantului Ioan Botezatorul, carea fost si el un inaintemergator"Eu sunt glasul celui ce striga in pustie:Neteziti calea Domnului"!

Niciun Imparat nu isi anunta venirea punand el insusi trambita la gura, cu atat mai mult Imparatul Imparatilor.
Venirea Domnului nu este "antecedată" de glasul puternic (mega-fone) ci este concomitentă. Același strigăt (glas puternic) s-a auzit și la învierea lui Lazăr și la învierea drepților în timpul crucificării și acel glas puternic de Arhanghel a fost al Domnului Iisus Hristos. Tocmai ați descoperit unul din argumentele cerute pentru identificarea Acestui Arhanghel!

Pentru a nu mă repeta, citiți mai multe despre aceasta aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=752

Last edited by osutafaraunu; 18.01.2012 at 12:18:48.
Vechi 18.01.2012, 12:27:12
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Venirea Domnului nu este "antecedată" de glasul puternic (mega-fone) ci este concomitentă. Același strigăt (glas puternic) s-a auzit și la învierea lui Lazăr și la învierea drepților în timpul crucificării și acel glas puternic de Arhanghel a fost al Domnului Iisus Hristos. Tocmai ați descoperit unul din argumentele cerute pentru identificarea Acestui Arhanghel!

Tocmai m-ati convins, de faptul ca unii "urechi au si nu pot sa auda".
Invartosarea inimii e atat de mare, incat nu va permite sa acceptati alte variante plauziblile.

Una a fost"Sa fie Lumina!" si alta"neteziti calea Domnului!" desi amandoua au fost rostite ca un tunet.

Eu renunt...nu din lipsa de argumente ci ptr ca discutiile nu duc nicaieri. Doar pierdere de vreme.
Vechi 18.01.2012, 12:36:42
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai m-ati convins, de faptul ca unii "urechi au si nu pot sa auda".
Invartosarea inimii e atat de mare, incat nu va permite sa acceptati alte variante plauziblile.

Una a fost"Sa fie Lumina!" si alta"neteziti calea Domnului!" desi amandoua au fost rostite ca un tunet.
Sunt de acord cu dumneavoastră că amândouă au fost rostite cu voce puternică, însă în niciuna nu e însoțită de învierea morților. Caracteristici proprii doar lui Hristos. Un înger oricât de tare ar striga nu poate învia un miliard (am dat și eu o cifră aproximativă) de morți! 1 Tes.4,16

Citat:
Eu renunt...nu din lipsa de argumente ci ptr ca discutiile nu duc nicaieri. Doar pierdere de vreme.
Dacă discuțiile ”nu duc nicăieri”, înseamnă că dl. Erethorn a înființat degeaba acest topic. Sau poate nu degeaba, ci doar pentru a contracara topicul celălalt....
Vechi 18.01.2012, 12:32:39
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

99 in acelasi verset se spune si despre trambita lui Dumnezeu.Iar trambitele sant la cei 7 care stau inaintea Lui. Deci acolo se spune cu glas de arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu. Uite inca un citat " Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba, deodată, într-o clipeală de ochi la trâmbita cea de apoi. Căci trâmbita va suna si mortii vor invia nestricăciosi, iar noi ne vom schimba.Deci ce inseamna cu glas de arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu ? Inseamna ca Iisus e "arhanghelul" ?
Vechi 18.01.2012, 12:41:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
99 in acelasi verset se spune si despre trambita lui Dumnezeu.Iar trambitele sant la cei 7 care stau inaintea Lui. Deci acolo se spune cu glas de arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu. Uite inca un citat " Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba, deodată, într-o clipeală de ochi la trâmbita cea de apoi. Căci trâmbita va suna si mortii vor invia nestricăciosi, iar noi ne vom schimba.Deci ce inseamna cu glas de arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu ? Inseamna ca Iisus e "arhanghelul" ?
Prietene te-ai încurcat mai rău! Păi textul zice de ”trâmbița lui Dumnezeu”, nu de trâmbița îngerului. N-ai dovedit altceva decât că Arhanghelul cu voce puternică ce scoală pe toți morții adormiți în El e Dumnezeu Fiul nu un simplu înger!
Vechi 18.01.2012, 12:31:26
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:

Lucrurile sunt complicate din cauza traducerii pe care o folositi.La dvs. in 1 Tesaloniceni 4:16, scrie,"la glasul arhanghelului". In alte traduceri, inclusiv ortodoxe scrie "cu glasul unui arhanghel".

Ex: "cu glasul arhanghelului..." (Biblia Ortodoxa 1914); "with the voice of the archangel" (KJV), etc.

Asa ca, reluati problema avand in vedere faptul ca Domnul se va pogora "cu glasul arhanghelului" si cei morti vor invia.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12