Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2012, 23:58:30
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mie mi se trage de la plictiseala. Probabil ca daca as pune mana pe matura, mi-ar trece repede. Eu dorm insa. Si incerc sa vorbesc cu cineva, ca sa imi tin mintea ocupata.
Un bun prieten imi spune ca el, cand se simte asa, se duce si vorbeste cu sfintii, in fata raclelor.
Vechi 16.01.2012, 10:28:30
VladCat
Guest

Implicit

Foarte multe mesaje folositoare fie prin sfaturi fie prin traire fie prin ambele. Un sicer multumesc tuturor. Domnul fie cu voi!
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 16:32:12
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Mie mi se trage de la plictiseala. Probabil ca daca as pune mana pe matura, mi-ar trece repede. Eu dorm insa. Si incerc sa vorbesc cu cineva, ca sa imi tin mintea ocupata.
Un bun prieten imi spune ca el, cand se simte asa, se duce si vorbeste cu sfintii, in fata raclelor.
Corect. Tovarasii nostri de viata, mai pragmatici, care au muncit de mici, nu au astfel de momente, nu-si permit luxul. Mereu ne reproseaza ca nu facem ceva constructiv, ca nu ne gandim la viitorul nostru. Insa noi astia mai intelectuali, si mai ales cei care gandesc cu partea dreapta a creierului, suntem cam defecti din fabricatie. De multe ori suntem amenintati chiar ca nu vom mai primi nici un fel de ajutor material din partea celorlalti daca nu ne bagam mintile in cap si nu ne apucam de treaba. Dar noi in loc sa ne compliem, mai rau incercam sa fugim de realitate, sa evadam din lumea asta atat de materialista si pragmatica. Poate daca am avea copii am reveni cu picioarele pe pamant, dar cine e nebun sa faca copii cu noi (vorbesc in numele meu)?
Reply With Quote
Vechi 25.01.2012, 17:05:22
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Ce faceți atunci când simțiți începutul ăla de disperare și nu puteți să vă rugați,
nu puteți să vă ocupați cu activități ce presupun efort intelectual ?
Si pe mine ma cuprind uneori astfel de starei desi, slava lui Dumnezeu, destul de rar.
In acele stari ma simt cazut si parasit. Este bine insa ca nu sunt de prea lunga durata... o zi sau doua.
Eu le vad ca pe niste parasiri de har, ca pe niste momente in care Dumnezeu ne arata cum este viata fara El.\
Nu im idau seama daca fac ceva in acele momente, insa e clar ca trec din mila lui Dumnezeu.
Este bun somnul, iesire la aer curat si intalnirea cu un om odihnit si odihnitor.

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare