Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Deci să înțelegem că în acel verset, mai exact în "faptele" lui Iisus, ar sta îngrămădite toate dogmele și învățăturile (de regulă eretice) ale creștinismului? Țin să vă reamintesc că "faptele" nu sunt dogme sau învățături. .
|
Asta nu era o argumentare a Sfintei Traditii. Era doar o argumentare a faptului ca, inclusiv Sf Traditie nu contine toate faptele si cuvintele Mantuitorului, dar asta nu ne impiedica sa avem o credinta corecta a invataturilor Mantuitorului. Asa si cu dvs, daca vreti sa cititi toate Scrierile Sf Parinti, sa cititi fiecare litera a Sf Treditii, nu va vor ajunge 3 vieti, dar puteti cunoaste invatatura corecta si fara asta.
Citat:
Nu mă supăr, dar remarc la dumneavoastră în ultimele două zile o foame nestăvilită de a contrazice tot ce scrie adventistul ori ortodoxul fără deosebire. Poate n-ar fi bine să vă alimentez această apetență.
Las ca și această problemă s-o lămuriți cu confrații dvs., eventual cu un preot ori teolog. Competențele mele teologice (în special în ale ortodoxiei) sunt limitate.
Știți ce-ați făcut? Tocmai ați contrazis toate Tainele Bisericii Ortodoxe, expunându-le analizei logicii umane, căci doar "ele nu o contrazic pe aceasta".
|
Nici nu neg ca am tendinta sa ma contrazic. Dar cu adventistul ma contrazic pentru ca are convingeri contrare invataturii Bisericii, si o baza gresita (interpretarea pe baza propriei capacitati de intelegere, care fiind umana este llimitate, si a unei surse incoplete Sf Scriptura).
Cand corectez ortodocsii o fac fie pentru ca sustin invataturi neconforme cu invaratura Bisericii sau pentru ca fac supozitii care nu se au o baza reala.
Dati-mi va rog, dvs sau oricare alta persoana, ortodox sau nu, UN SINGUR EXEMPLU, unde eu am contrazis invatarurile ortodoxe. Va rog, un singur exemplu.
Citat:
Dacă nu L-ar fi născut pe Mesia, ar fi rămas o simplă sfântăm poate chiar anonimă. Fără icoană, fără pomenire, fără tămâie... .
|
Fecioara Maria L-a nascut pe Hristos pentru ca a fost singura vrednica de acest lucru. "Mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii". Nu a existat o alta persoana demna de o asemenea slujire, sa fie nascatoare de Dumnezeu. De accea este cinstita astfel. Daca Dumnezeu a considerat-o vrednica (si asta este baza pentru care o cinstim) sa fie Nascatoare de Dumnezeu, cum sa nu o consideram noi "fara de asemanare"?
Si nu putem sa intram in logica absurdului ca daca nu L-ar fi nascut pe Hristos ar fi fost o sfanta anonima, pentru ca cinstea pe care i-o datoram, desi are intradevar fundamentul ca cel mai important lucru pe care l-a facut a fost Nasterea Lui Hristos, asta s-a intamplat datorita vredniciei ei.
Citat:
Atunci schimbați expresia din postarea mea și am rezolvat problema. Mea culpa!.
|
Spuneti despre mine ca am o placere in a ma contrazice, desi eu am recunoscut cand am gresit, dar dvs nu vreti sa recunoasteti si spuneti nonsalant ca schimbam expresia. Dupa ce spuneti ca omul este identic cu Dumnezeu, schimbam expresia. Ce simplu.
Citat:
Îhâm, ați mai învățat și de homo erectus - una din cele mai dramatice transformări pe planeta noastră...
|
De aceea omul este rational sa treaca prin filtru ratiunii orice informatie.
Citat:
Și nu v-a pus pe gânduri paralela Mântuitorului între Potop și Sfârșitul Veacului? Cum a venit el intempestiv și i-a luat pe cei ce "n-au știut nimic". Cum adică "n-au știut nimic"? Uite așa, cum nici dvs. "nu știți nimic" despre iminența Sfârșitului. Dar nu vă faceți probleme, o vorbă presupus inspirată spune "sfîrșitul va veni mai repede chiar decât cred adventiștii"...
|
Nu, nu a venit intempestiv. Dar nici nu le-a spus Dumnezeu tuturor. De aia este dreptul meu sa am rezerve cand isi poate da oricine cu parerea. Am spus ca eu nu sunt in masura sa imi dau cu parerea si cred ca nici altii nu sunt in masura. Tocmai de aia tot ce am facut a fost sa incerc sa arat ca argumentele pe care le folosesc pot sa nu fie fondate. Pot nu ca sunt.
Eu nu am sustinut ca nu este aproape sfarsitul veacului, doar ca nu suntem noi (cei mai multi dintre noi) in masura sa ne pronuntam.
Citat:
Cred că nu vă va convinge nimeni și nimic. Atenție doar să nu intrați într-o anume categorie:
[center][font=Comic Sans MS]"Și vor zice: Unde este făgăduința venirii Lui? Că de când au adormit părinții, toate așa rămân, ca de la începutul făpturii." ([b]2 Petru 3,4]"......
|
Si dupa spuneti ca nu iterpretati tendentios. Am afirmat eu ca nu vine? Sau ca nu se va schimba lumea dupa venire? Nu. Si nimeni nu ar putea interpreta asta. Doar incercati sa induceti o imagine gresita.
Repet solicitarea expresa de a da exemple unde am sustinunt invataturi neconforme cu invatatirile BO.