Citat:
În prealabil postat de delia31
am tot vorbit degeaba si singura la peretii forumului despre om, creat dupa chipul NEMURITOR al Celui Vesnic Viu, despre alcatuirea lui noo-psiho-somatica, despre latura materiala unita simbiotic cu latura pur spirituala.
|
Delia, vei continua să vorbești singură și cu pereții dacă mai susții asemenea enormități! Asemănarea cu Creatorul nu se referă în niciun caz la NEMURIRE (căci nemurirea a fost primită
condiționat), ori/și la latura materială unită cu cea spirituală (căci "
Duh este Dumnezeu", nu are corp material). Nu poți susține că omul a fost creat un fel de Iehova - cel ce este [Veșnic Viu NEMURITOR] prin Sine Însuși. Niciuna din aceste calități nu se reflectă în sintagma "
după chipul și asemănarea".
Citat:
Am constatat cu durere ca az7 izbesc constant cu piciorul in tepusa logicii Celui ce e Logosul. Numai din rea-vointa poate cineva nega ca partea spirituala a omului, creata din suflarea lui Dumnezeu se poate anula, anihila, neantiza.
|
Și această constatare este nelalocul ei... adu-ți aminte de câte ori ți-am scris doar eu că suflarea lui Dumnezeu,
suflarea de viață, spiritul, duhul nu trebuie confundat cu
sufletul (
Geneza 2,7). Suflarea de viață nu se anulează/anihilează/neantizează, ci se întoarce la Cel care a dat-o
Ecl.12,7 (în original, ori în versiunile nefalsificate). Încep să-ți înțeleg disperarea (nu exasperarea), dar asta nu-ți dă dreptul să ne pui în gură vorbe ce nu le-am rostit niciodată.
Citat:
Deci... reveniti-va oameni buni din erezia adventista, cat inca se mai poate!
|
Acesta este motivul pentru care ți-am scris, căci se pare că ni te adresezi de fapt nouă, "ereticilor" adventiști, nu preafuriosului Savonarola. Pe care oricum am început [și sub acest nick] să-l ignor până la îndreptare.