![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
[quote=delia31;370539]
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Domnule penticostal vezi ca si tu gresesti din punct de vedere gramatical, apoi cred ca ma citezi si aiurea! Eu scriu de multe ori si de pe mobil asa ca imi este mai greu sa ma corectez! Apoi gramatica nu este punctul meu forte !
Sa revenim la carti si la sare! Daca biserica ta a aparut dupa anul 1900 cum s-a format ea si ce sare a sarat ea inainte de anul 1900 ? ce carti aveti voi? Adventistii au carti dar voi ce carti aveti? Apoi vorba adventilor de ce tineti sambata in dauna duminicii deoarece nu aveti traditie? P.s penticostalii arata ca sunt posedati de duhuri necurate si o sa dovedesc acest lucru acum printr-un exemplu. Ei interzic casatoria pe baza unei minciuni. Sti la ce ma refer! Dar nu despre asta vreau sa scriu acum.De ce sunt posedati de duhuri necurate? In primul rand ei se afla in afara bisericii si astfel ei nerespectand biserica adevarata nu il respecta nici pe Iisus! Apoi din practica. Marii asceti si traitori ortodocsi au aratat ca rasul aiurea sau zbuciumul corpului sunt de la cel viclean! Adica ce vreau sa spun? Ca manifestarile voastre sunt mai degraba diavolicesti si au fost scrise inainte de a aparea voi! Chiar o evanghelista mai apropiata de Dumnezeu mi-a zis: penticostalii au ceva in ei care mie una nu imi place! Faptul ca aveti un oarecare succes (mai mult la tara si nu mai zic eu in ce clase sociale...) este datorat tocmai acestor stari de posedare care in schimb nu va ajuta la nimic (asta din mila Domnului). Sunteti aidoma ortodoxului care aude despre o icoana facatoare de minuni se duce acolo ca sa vada minunile sau ca sa se vindece apoi iar uita de biserica! Vorbesc de acei ortodocsi cu numele. Dar ei macar nu sunt in afara bisericii! Apoi am citit ca este periculos sa te duci la exorcizari. Tu te duci acolo ca nu esti credincios si vrei sa vezi o minune dar e periculos din n motive! Last edited by Neaguu; 22.08.2011 at 17:05:10. |
|
|
|||
|
|||
|
Este una din credintele tale inselatoare, frate Neaguu. Dar se poate usor verifica: priveste-ti postarea!
Faptul ca recunosti ma mai imbuneaza si mai, mai ca te-as ierta daca nu ai zice face afirmatii cu totul si cu totul aiuritoare. Precum aceasta: Nu draga Neaguule, Biserica in care am fost primit nu aparut la 1900 ci la Cinzecime, Pentecost. Eu nu as sta nici cinci minute intr-o Biserica aparuta dupa anul 1900. Nu pot sa fac parte decat din Biserica infiintata de Hristos acum aproape 2000 de ani. Pai, avem in primul si in primul rand, Biblia. Dar banuiesc ca stiai asta. Apoi mai avem si vreo cateva milioane de carti duhovnicesti. Dar niciuna dintre aceste milioane de carti nu o socotim ca fiind egala cu Sfintele Scripturi. Biblia e Biblie, Neaguule. De aceea ti-am si sugerat sa o citesti: e Cuvantul lui Dumnezeu inspirat si infailibil. Vrei sa spui si niste prostii cat casa, inexactitati si rautati care pe mine nu reusesc decat sa ma distreze. Dar nu ma obosesc sa le mai comentez. |
|
|
|||
|
|||
|
De fratele meu ortodox te iei de el si spui ca nu crezi ca are prea multe idei ortodoxe iar despre mine ca spun niste prostii cat casa! Vezi ca fara sa vrei devi lup si vrei sa ne amagesti?
Apoi un penticostal asa a declarat pe acest forum ca ati aparut dupa 1900! Si apoi ce dovezi ai? Niciuna! faci cum fac adventii care spuneau ca se trag din valdenzi! Biblia intreaga cum o ai tot de la noi o ai. Asa ca vezi cine amageste puisor! Care iti schimbi numele deoarece esti banat mereu! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa-mi spui daca e ceva ce nu e logic in ce spun: cultul (numita biserica de penticostali) penticostal apare la inceputul sec. XX, cand in 1901 Carol Parham, pastor baptist din Kansas sustine ca asupra sa si a unui grup de 13 persoane s-a pogorat Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in limbi. Apoi acestia gasesc adepti si se incheaga o comunitate, se mai faramiteza, apoi ajung si in alte tari si prin prozelitism avem ceea ce avem azi in lume. Ulterior pastorul este exclus din cult din cauza homosexualitatii. Asadar daca nu exista acel pastor baptist nu exista azi cultul penticostal, iar tu sau alti penticostali din Romania erati probabil ortodocsi sau in alte culte. Asadar cultul penticostal apare in mod oficial in 1901 si e fondat de acel pastor (pe cei 13 nu-i mai punem la socoteala, ii socotim discipoli). |
|
|
|||
|
|||
|
Ecumenismul este raiul prozelitismului eterodox, in special al neoprotestantilor. Pe cine poti converti mai usor de la ortodoxie, pe cel ce crede ca exista doar BO in care e si mantuirea sau pe cel ce crede ca in toate cultele e la fel de bine sau (unul mai fundamentalist, tot ecumenist) ca ortodoxia e cu ceva superioara celorlalte culte, dar toti se mantuiesc.
Vdedem cum de fapt ecumenismul tine de Legea Veche, e nevoie de fapte sau/si credinta. Legea noua aduce harul. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar esti inconsecvent si nu vrei sa-ti urmezi logica pana la capat. Daca ai fi corect, impartial si consecvent in logica dumitale ai afirma si despre ortodocsi urmatoarele: Cultul Ortodox apare in 1054 cand Mihail Celularie a fost excomunicat pentru urmatoarele erezii...bla, bla... Dar cand e vorba de biserica dumitale schimbi registrul si afirmi: biserica mea a aparut in anul 33 si a fost infiintata de Iisus Hristos si...asa mai departe Intelegi inconsecventa? Dar, de fapt, macar ca in lumea noastra sunt multe confesiuni, BISERICA este una singura. Eu, si multi din Biserica Penticostala, facem parte din ea. Probabil si dumneata si multi din Biserica Ortodoxa, nu stiu. Dumnezeu stie. Dar un lucru este sigur: Biserica din care fac eu parte a inceput la Pentecost, la Cincizecime, acum 2000 de ani. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ia spune-ne noua, istoric vorbind cam in fiecare secol ce membri ai adunarii penticostale au fost si care e legatura lor cu ea. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ai afirmat ca este un Hristos ortodox, un Hristos baptist si unul penticostal. Probabil crezi ca este si un Hristos catolic. Doctrinar vorbind sau din orice perspectiva doresti tu, poti sa ne spui care sunt diferentele? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu te-am intrebat daca in 1901 acel pastor baptist nu avea acel experiment si apoi nu aduna niste credinciosi exista azi cultul penticostal? Nu, tu imi spui doar ca exisat doar o Biserica ce cuprinde toate cultele. Eu m-am uitat, uita-te si tu daca gasesti cultul penticostal in BO sau chiar in BC. Nimic, scrie doar de BO a Serbiei, a Rusiei, etc. BO nu poate fi infiintata in 1054, cel mult sa se desprinda. La fel cum noi spunem ca BC s-a desprins de Biserica in 1054, nu ca atunci a fost infiintata, doar in mod plastic. In schimb stim ca penticostalii au aparut in 1901, aici nu exista dubii. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 09:40:05 |
| Mic predicator penticostal!! | Templier Knight | Secte si culte | 35 | 20.12.2011 21:26:24 |
| Sfatui-ti-ma, va rog! | smal27 | Generalitati | 46 | 24.10.2011 22:33:30 |
| Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? | elom | Secte si culte | 353 | 26.08.2011 14:18:45 |
|
|