Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 16:58:41
ioan_strainul
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vezi ca faci confuzii si nu ai inteles esenta paragrafului...unde scie in paragraf ca trebuie sa faci ce face el (preotul)? uite iti recitez ca sa-ti fie clar "Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de a te îndrepta."
Preotii slabi sunt rezultatul trairii noastre in desfranari, patimi, in necuratie sufleteasca si trupeasca...deci nivelul nostru de degradare la care am ajuns se reflecta inclusiv in preoti, in calitatea lor.

"Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu?" ...de aici poti observa si indemnul parintelui Arsenie de a cere lui Dumnezeu copiii care sa fie slujitori lui Dumnezeu (adica preoti buni)... Cati dintre noi facem asta cand ne gandim sa facem un copil?...poate daca am face-o mai des am avea si preoti mai buni.

"Credeți că vina o poartă numai ei, preoții?" ...de aici reiese foarte clar ca si preotii isi au vina lor (cei care sunt slabi)...dar nu trebuie ca noi sa le gasim vina pentru ca ei sunt roadele noastre (trairii noastre) "Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți".

Se spune ca daca vezi un preot baut cazut in sant...sa-l ridici si sa-l duci acasa, iar a doua zi sa mergi sa te spovedesti la el. Aceasta este adevarata credinta...nu ceea ce facem noi...judecam imediat orice cadere.

eu nu dau parul ... nu am de ce sa ma supar pe tine (eu te inteleg perfect) ...departe mi-e gandul ...eu incerc sa pun in lumina invataturile ce ne-au fost daruite de Dumnezeu prin marii nostri parinti (preoti, calugari).

ps Daca ai citi cartea "Tinerii, Familia si copiii nascuti in lanturi" - ti-ai schimba un pic viziunea... vezi si "Cararea Imparatiei", "Ridicarea casaroriei la rangul de Taina" si multe alte carti cu invataturi ale Parintelui Arsenie Boca. Pe youtube gasesti documentare despre viata parintelui (ca sa te convingi si cine a fost) http://www.youtube.com/watch?v=XjL0f...eature=related
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++

Multumesc de recomandare si am sa le citesc cu ajutorul Bunului Dumnezeu ca am citit si altele.
Insa vad ca fratia voastra nu vrea sa raspunda intrebari cea pusa de mine pacatosul .
crezi cu tot sufletul fratiei tale ca numai noi suntem de vina ?????
si dac da de ce '?????
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotii nu trebuie sa-si tunda barba costel Preotul 61 20.10.2015 09:20:28
Noi marturii supuse dreptei judecati Lucian_craciunescu Teologie si Stiinta 2 21.01.2012 16:08:20
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Duminica Infricosatei Judecati VLAHOPOL Intrebari utilizatori 1 27.02.2011 19:45:11
Oamenii nu vor fi judecati ca au pacatuit flying Generalitati 4 20.05.2010 14:22:30