Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 21:48:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Spuneti ca articolul este slab. Va respect parerea. Nu trebuie sa va alarmati.

Poate aveti dvs. niste explicatii, mai bine documentate, despre trecerea de la pazirea sambetei la pazirea duminicii. Nu ar strica sa avem mai multe "informatii".
Sigur ca am. Sunt chiar in Noul Testament.

Citat:
În prealabil postat de Sfantul Apostol Pavel
in Galateni cap. 4:

"9. Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte?
10. Țineți zile și luni și timpuri și ani?
11. Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar."
Saracul Pavel, pentru adventisti in zadar s-a ostenit.
Vechi 04.08.2011, 22:01:28
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aveti cumva si vre-un singur verset in care sa se vorbeasca despre trecerea de la pazirea zilei a saptea la pazirea zilei intaia?

Citat:
Sf. Apostol Pavel este primul adventist (asteptator a revenirii lui Hristos). El se adresa celor care tineau o sumedenie de ritualuri si sarbatori (care nu-si mai aveau rostul). Nu era vorba de ziua de odihna inchinata Domnului (pe care si Sfantul Apostol o pazea).
Vechi 04.08.2011, 22:16:59
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:

Am si eu o intrebare: in cazul asta, cum de duminica este ziua Domnului? Si pentru ortodocsi s-a ostenit degeaba apostolul?
Vechi 04.08.2011, 22:33:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Am si eu o intrebare: in cazul asta, cum de duminica este ziua Domnului? Si pentru ortodocsi s-a ostenit degeaba apostolul?
Da... cam "întrebătoare" întrebarea căci cine ține "zile și luni și timpuri și ani" (AKA zile înroșite-n calendar de-atâția sfinți, timpuri prestabilite de post și ritualuri "fără număr")? Oare să fie adventiștii?
Vechi 04.08.2011, 22:52:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Raspuns si pentru Adriana3 si pentru multbanatul nostru adventist, Sf. Apostol Pavel se refera la sabatele evreiesti care erau mandatorii pentru Legea Veche.

Va las sa descoperiti voi, citind cu atentie capitolul de la Galateni, de ce il deranja atat de mult pe Sf. Apostol Pavel amestecul dintre Legea Veche si Legea Noua, specific de altfel neo-iudaismului adventist.

Daca nu va descurcati, vin cu niste citate.

Sarbatorile pe care le tin crestinii n-au nici o treaba cu Legea Veche.
Vechi 05.08.2011, 00:21:09
Banned

Implicit

Citat:
Raspuns si pentru Adriana3 si pentru multbanatul nostru adventist, Sf. Apostol Pavel se refera la sabatele evreiesti care erau mandatorii pentru Legea Veche.

Va las sa descoperiti voi, citind cu atentie capitolul de la Galateni, de ce il deranja atat de mult pe Sf. Apostol Pavel amestecul dintre Legea Veche si Legea Noua, specific de altfel neo-iudaismului adventist.

Daca nu va descurcati, vin cu niste citate.

Sarbatorile pe care le tin crestinii n-au nici o treaba cu Legea Veche.
Dar nici cu Noul Testament.
Vechi 05.08.2011, 00:54:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Dar nici cu Noul Testament.
Depinde cat te tine capul sa faci conexiuni..
Duminica zici ca n-are legatura?
Ca asta e la mintea cocosului.

Comemorarea Sfintilor? Nici asta n-ar trebui sa fie foarte greu..

Apropo, matale ce confesiune esti asa de curiozitate, sa-ti pui neste intrebari mai la obiect?
Vechi 05.08.2011, 00:58:42
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:

Apropo, matale ce confesiune esti asa de curiozitate, sa-ti pui neste intrebari mai la obiect?
ea zice ca e ortodoxa , dar crede in ecumenism , crede ca femeia e ok sa fie preot , se duce pe la anglicani si sta bine mersi intr-un loc cu masini si oameni ... unde e deosebita .... asta asa pe scurt .... dar o sa iti dea niste texte lungi pe care nici ea nu le intelege , o sa discute NIMICURI si o sa traga concluzia ca nu ai argumente .... si uite asa o sa fie mandra ca stie FALS ... ah si sa nu uit ... le multumeste sectarilor ca au putut sa o lamureasca ... poate reusesti tu ca pe mine ma ignora .... stilul meu e direct si ea saraca nu face fata .... asta e
multa iubire
ps a fost studenta la medicina .a invatat mult , nu a spus daca a terminat-o .... poate te invita si pe tine la ea subtil daca a reusit sa isi faca curat in casa si asta o face numai dumininca ca nu intelege de ce duminica este sfinta ... conexiuni nu face
multa iubire

Last edited by the_Listener; 05.08.2011 at 01:01:21.
Vechi 05.08.2011, 01:06:24
Banned

Implicit

Citat:

Fiecare trage spuza pe placinta lui din cate vad. Daca unii respecta poruncile lui Dumnezeu, vin altii sa le zica cum ca ar fi desfiintate. Dupa care vor sa convinga cum ca ritualurile inventate de oameni ar fi mai ok. Imi aminteste foarte mult de obiceiurile proaste ale evreilor care faceau cam la fel, desfiintau porunci dumnezeiesti pentru ritualuri omenesti.

Cat despre confesiunea mea, am spus de n- ori care este dar nu am observat sa conteze la ceva. Si sincer, as fi preferat sa nu fi fost botezata in aceasta religie.
Numai bine!
Vechi 05.08.2011, 08:05:12
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Îmi face o deosebită plăcere să subliniez faptul că sunt perfect de acord cu tine! Sunt atât de rare aceste ocazii... hai să sărbătorim!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38