Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 12:58:01
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu mi-am pierdut ‘linistea’, poate tu iti cauti linistea interioara. Am considerat ca e bine sa te atentionez (in sens pozitiv), pentru ca tinzi sa devalorizezi ritualul Bisericii, sa-l decredibilizezi. Faptul ca Apostolii sunt mai vechi nu e un argument ca invatatura lor e mai buna, in sensul ca ar fi mai usor de inteles semnificatia mesajului transmis,tinand cont ca noi n-am trait in acea perioada sa-i ascultam prin viu grai. Sfintii Parinti au resusit sa o dezvolte si sa o expliciteze astfel incat sa nu lase urme echivocului, de aceea se considera ca e bine sa citesti liturghiile avand la baza invataturile lor, pentru ca acestea sunt clare si explicite, nu lasa loc interpretarilor.De asemenea, asa cum am spus, Liturghiile sunt urmate de Cuvantari, care NU sunt impuse, ci permit o dezvoltare libera si ampla. Partea aceasta a doua o regasesti la bisericile neoprotestante, predica lor fiind de fapt cuvantari pe baza textului biblic. Noi avem in plus Liturghia, pe care o asculti, o retraiesti, iar apoi acasa mergi si studiezi Biblia, o aprofundezi.

P.S te-as sfatui sa mergi la bisericile neoprotestante, ti-o spun fara malitie, ca sa vezi in ce consta "slujba"lor, sa asisti la o seara de rugaciune baptista, te duci si la Sala Regatului a Martorilor, sau la Biserica Penticostala. Ti se pare ca Biserica Ortodoxa "incorseteaza" ca e "totalitara" , du-te si vezi cum e la ceilalti, sa vezi cum e "forma" lor spre deosebire de cea ortodoxa. Eu am fost si m-am lamurit :)

Last edited by ioanna; 04.08.2011 at 13:08:34.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38