Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 21:06:49
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Exact, Delia! Multumim.
Avem in Biblie exemplul saracului Lazar, care ajunge in rai.
Unde scrie ca a ajuns in rai? Eu stiu ca a ajuns in "sanul lui Avraam" unde nu-I gasim nici pe Dumnezeu Tatal nici pe Fiul. Apoi, ce a ajuns in "sanul lui Avraam"? Trupul lui Lazar sau "sufletul"?Ca nu se pomeneste cuvantul suflet, dar se vorbeste despre parti trupesti.

P.S. Astea sunt intrebari pentru meditatia dvs. Nu trebuie sa raspundeti. Nu fac subiectul discutiei.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 21:51:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Unde scrie ca a ajuns in rai? Eu stiu ca a ajuns in "sanul lui Avraam" unde nu-I gasim nici pe Dumnezeu Tatal nici pe Fiul. Apoi, ce a ajuns in "sanul lui Avraam"? Trupul lui Lazar sau "sufletul"?Ca nu se pomeneste cuvantul suflet, dar se vorbeste despre parti trupesti.

P.S. Astea sunt intrebari pentru meditatia dvs. Nu trebuie sa raspundeti. Nu fac subiectul discutiei.
Datori suntem cu o moarte, caci tarana suntem si in tarana ne ducem: trupul!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 22:16:28
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Datori suntem cu o moarte, caci tarana suntem si in tarana ne ducem: trupul!
Si ... ce mai ramane daca suflarea de viata (care nu este ceva constient, activ si plin de simtiri) se duce la Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 23:39:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Am o nelamurire, daca neoprotestantii nu au credinta nemuririi sufletului, acesta murind odata cu trupul, deci omul odata cu moartea nu trece intr-o alta stare de existenta, sufletul nedespartindu-se de trup, cum explica pasajul acestea:

1 Petru 3:18-20El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh, în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare , care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe , când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.

Nu intreb pentru a strani o polemica, doar ca sa inteleg punctul lor de vedere.

Last edited by ioanna; 21.07.2011 at 23:41:50.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 23:43:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Am o nelamurire, daca neoprotestantii nu au credinta nemuririi sufletului, acesta murind odata cu trupul, deci omul odata cu moartea nu trece intr-o alta stare de existenta, sufletul nedespartindu-se de trup, cum explica pasajul acestea:

1 Petru 3:18-20El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh, în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare , care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.
În context. Doar în context. Căci luat pe bucățele versetul duce la înțelegere haotică. S-a mai discutat de nenumărate ori acest subiect. Care parte doriți s-o reluăm?

Da, mulțumesc pentru subliniere... propovăduirea s-a făcut în timpul răzvrătirii lor (adică pe vremea Potopului) în același Duh prin care a fost înviat Hristos (adică Duhul Sfânt).

Last edited by osutafaraunu; 21.07.2011 at 23:46:32.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 23:45:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

dati-mi linkul unde ati discutat, nu e nevoie sa reluati. Ma intereseaza in special perioada dintre moartea si invierea lui Iisus, cum o priviti.

Last edited by ioanna; 21.07.2011 at 23:49:50.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 23:49:50
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
dati-mi linkul unde ati discutat, nu e nevoie sa reluati.
Pe mai multe topice, dar cel mai mult pe acesta:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4290
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08