Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2011, 20:16:42
Mflory
Guest

Wink

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta probabil pentru ca au fost luate in functie de conjunctura si nu un sistem de valori autentic.
S-a schimbat contextul, s-a schimbat si rezultatul.

Ma rog, esti liber(a) sa precizezi concret despre ce e vorba, daca vrei sa fii inteles/inteleasa mai bine.

Depinde, perfectiunea in bunatate nu se atinge usor, dar pentru cel care se straduieste este o functie asimptotica.
Si cel mai mult in ecuatia asta, lucrurile care conteaza mai mult decat rezultatul de moment sunt:

1. sinceritatea, adica sa fii dispus sa-ti recunosti greselile
2. sa te straduiesti sa le corectezi.

Ai partea 1 (pe undeva) iti lipseste partea 2.

Nu e chiar atat de rau sa ai asteptari, depinde concret de la caz la caz si de la om la om, despre ce asteptari este vorba.

Pe scurt, vrei sa ne spui ca nu-ti ajung banii?
Cred ca mai toti suferim de problema asta, mai mult sau mai putin..

Insa asta sa fie adevarata problema?
Din ceea ce ai mai scris mai sus se pare ca drama are radacina principala in tragedia prin care treceti ca familie.
Asa este?

Gresit..se refera la? Planul material? Spiritual?

Depinde. De fapt ce ai vrea de la viata?
Tu vorbesti ca un copil pentru care o conceptie, daca lupti si esti bun, cavaler in armura..(Ioana d'Arc), totul se indeplineste, se rezolva?Oare ai trait cu astfel de valori neintinate?Ce iti ofera aceste valori..am deschis topicul deoarece sunt disperata in acest moment, ma bucur ca ai rabdare si atentie sa parafrazezi mesajul meu si iti multumesc de raspuns, chiar daca nu inteleg cu c mi-ar folosi acum.Ok, sper ca nu te superi ca nu am raspuns si eu la fel.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 21:03:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mflory Vezi mesajul
Tu vorbesti ca un copil pentru care o conceptie, daca lupti si esti bun, cavaler in armura..(Ioana d'Arc), totul se indeplineste, se rezolva?Oare ai trait cu astfel de valori neintinate?Ce iti ofera aceste valori..am deschis topicul deoarece sunt disperata in acest moment, ma bucur ca ai rabdare si atentie sa parafrazezi mesajul meu si iti multumesc de raspuns, chiar daca nu inteleg cu c mi-ar folosi acum.Ok, sper ca nu te superi ca nu am raspuns si eu la fel.
M-as fi bucurat totusi sa raspunzi la cateva intrebari din ce am scris acolo.

Da, lucrurile se rezolva treptat treptat atunci cand aderi la un sistem de valori autentic. Nu peste noapte, nu fara incercari si ispite, dar se rezolva.
Si nu fara greseli - dar cel mai important este sa te ridici si sa mergi mai departe in directia corecta.

Tu, fara suprare, ai atitudinea unui om care se da batut si si-a pierdut total busola. Nu atat cat a pierdut-o cat mai mult a aruncat-o sau vrea sa o arunce.

Si tot nu ne-ai lamurit ce te apasa de fapt..
Situatia materiala? Profesionala? Din familie? Cate ceva din toate?
Pana la urma tu, pentru tine ce vrei de la viata?
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 21:18:13
Mflory
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
M-as fi bucurat totusi sa raspunzi la cateva intrebari din ce am scris acolo.

Da, lucrurile se rezolva treptat treptat atunci cand aderi la un sistem de valori autentic. Nu peste noapte, nu fara incercari si ispite, dar se rezolva.
Si nu fara greseli - dar cel mai important este sa te ridici si sa mergi mai departe in directia corecta.

Tu, fara suprare, ai atitudinea unui om care se da batut si si-a pierdut total busola. Nu atat cat a pierdut-o cat mai mult a aruncat-o sau vrea sa o arunce.

Si tot nu ne-ai lamurit ce te apasa de fapt..
Situatia materiala? Profesionala? Din familie? Cate ceva din toate?
Pana la urma tu, pentru tine ce vrei de la viata?
Bine, daca tu crezi.Situatia e insuportabila, credeam ca pot lupta ca cei din jurul meu sa fie fericiti, nu am putere.Daca banii ajuta vreau bani, da.Vreau o profesie diferita, da.Vreau prietenii care m-au dezamagit si parasit sa-i intalnesc din nou si sa fim impreuna fericiti.Vreau putin mai mult respect, de la altii si vreau sa pot respecta si oferi mai mult decat acum.Vreau sa inteleg si sa simt ca un om normal, nu ca unul care simte ca p zi ce trece devine tot mai paralel cu viata si posibila fericire pe care ea i-o poate oferi.(sanse pe care le pierd vazand cu ochii).Ma doare ca le pierd.Si nu sunt capabila sa traiesc bucurandu-ma de sansele acestea, care-mi curg ca apa printre degete.Nu mai stiu sa traiesc, m-am inchis in multele probleme care ma inunda.Stiu ca e trist, sau poate doar pentru mine...
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 21:27:39
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Daca am sti cu adevarat ce este tristetea atunci cand vorbim despre ea, atunci am muti coplesiti de stare. Cand suntem cu adevarat tristi nu mai indraznim sa spunem nimic, nu mai indraznim sa concepem vre-o lupta ce risca sa detoneze alte si alte simtiri apasatoare. Mutim traind in tristete si zbieram atunci cand am indraznit sa ne detasam de ea privind-o de alaturi.
Vechi 06.07.2011, 21:30:44
Mflory
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Daca am sti cu adevarat ce este tristetea atunci cand vorbim despre ea, atunci am muti coplesiti de stare. Cand suntem cu adevarat tristi nu mai indraznim sa spunem nimic, nu mai indraznim sa concepem vre-o lupta ce risca sa detoneze alte si alte simtiri apasatoare. Mutim traind in tristete si zbieram atunci cand am indraznit sa ne detasam de ea privind-o de alaturi.
Doamne fereste!
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 21:31:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mflory Vezi mesajul
Nu mai stiu sa traiesc, m-am inchis in multele probleme care ma inunda.
Cred ca aici este problema.

Din moment ce nu prea vrei sa vorbesti la obiect despre problemele tale, la modul general iti voi spune si eu cateva lucruri.

Stii, este o vorba, destinul nu este ceea ce ni se intampla ci ceea ce facem noi vizavi de ceea ce ni se intampla.

Un lucru nu este atat de rau atat timp cat esti dispusa sa nu-l privesti totusi din start ca un dezastru fara iesire.

Cu rabdarea se rezolva multe lucruri care par fara solutie.

Nu esti obligata sa porti esecurile celor din jurul tau, incearca sa mergi mai departe si sa ai viata ta proprie.

Dragostea, simtul datoriei, si al sacrificiului poate face greutati care par imposibil de dus, mult mai usoare.

etc.

Si in general, deasupra problemelor vietii te poti ridica prin rugaciune, cel putin atat timp cat mai ai reperul asta.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
rau si bine, suferinta fericire, viata

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
M-am saturat ca Dzeu sa nu auda si sa nu vada! FireSpirit Generalitati 128 23.09.2011 12:45:46
Ajutati-ma sa traiesc! stelica67 Umanitare 104 12.05.2010 21:45:02
Vreau sa traiesc pentru copilul meu tugleaa Umanitare 0 10.05.2007 13:33:08
Vreau sa traiesc pentru copilul meu tugleaa Umanitare 0 10.05.2007 13:31:49
Cum traiesc crestinii in lume Tudor Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 21.11.2006 14:13:17