Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2011, 20:26:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
False in acceptiunea cui? A Bor? Hehe, complet irelevant pentru noi.
Singura autoritate lasata de Isus si demonstrata istoric este Biserica Catolica, punct, singura care poate declara adevarat sau fals un fenomen religios.
Asa ca mai lasati-ne cu pareri personale ca pentru noi nu reprezinta nimic. Sunteti deviati de la adevar, v-ati rupt de Biserica lasata de Cristos, ok, treaba voastra, dar nu indoctrinati pe altii ca nu ne-am nascut ieri.
Daca nu va intereseaza ce zic ortodocsii (ma refer si la ceilalti catolici), de ce intrati pe forumul ortodox, de ce credeti ca ne intereseaza pe noi ce spune BC? Ca doar argumentul acesta l-am vazut: asa spune BC.
Eu in general scriu pentru ortodocsii care citesc, pentru ca daca vreau sa discut cu catolici intru pe forumul catolic, cum am facut cu mult timp inainte. Dar de fiecare data cand scriu ceva despre catolicism apare un grup care incepe sa atace.
Nu vrea sa va convinga nimeni, pentru ca scrie ca cei care sunt alesi pentru a face parte din Biserica pricep de prima data, nu trebuie sa le spui de zece ori. De aceea le-a spus Iisus ucenicilor ca acolo unde nu vor sa-i asculte sa plece, iar despre eretici scrie in Biblie ca dupa intaia si a doua mustrare sa te departezi. De ce nu scrie sa incerci sa-l convingi? Pentru ca nu se poate.
Vechi 23.06.2011, 20:31:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
Singura autoritate lasata de Isus si demonstrata istoric este Biserica Catolica, punct, singura care poate declara adevarat sau fals un fenomen religios.
Asa ca mai lasati-ne cu pareri personale ca pentru noi nu reprezinta nimic. Sunteti deviati de la adevar, v-ati rupt de Biserica lasata de Cristos, ok, treaba voastra, dar nu indoctrinati pe altii ca nu ne-am nascut ieri.
Cum noi nu ne consideram asa, deci nu avem de-a face cu aceste afirmatii fara nicio argumentatie, o sa consider ca le-ati adresat adminului, el traseaza limitele si cine ce este lasat sa spuna. Noi nu avem puterea sa le stergem sau sa nu fim de acord ca cineva sa le scrie. Daca adminul le ingaduie inseamna ca pentru el sunt scrise, noi ne delimitam de ele.
Vechi 23.06.2011, 20:41:48
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
BC si ministeriul petrin dateaza de aproximativ doua milenii. Si, lucru ciudat, nu au fost spulberate. Oare de ce?...
Apreciem (sau ca sa vorbesc in numele meu apreciez) daca spuneti cuvinte frumoase despre ortodoxie. Dar asta nu inseamna ca noi acceptam si ce e impotriva ortodoxiei. Daca un ateu ne spune ca ortodoxia e frumoasa dar nu exista Dumnezeu, nu putem sa-i dam drepate doar pentru ca a laudat ortodoxia.
Asadar spuneti ca ministerul petrin dateaza de doua milenii. daca e vorba de primatul papal, atunci acesta dureaza doar de un mileniu, de dupa schisma. Nu a fost spulberat nici budismul, care dureaza de aproape 2600 de ani (ba chiar se extinde si in tarile crestine). Hinduismul e si mai vechi, si acum mai dainuie, si acesta se extinde in vest (si la noi, il stim pe Bivolaru).
Iar problema se pune simplu, catolcii spunand ca Bc este Biserica lui Hristos, automat Bo nu este sau este si ea pe langa, acolo. Noi ar trebui sa fim de acord cu asta? Bo spune ca Bc si-a pierdut harul dupa schisma. Dupa parerea mea nici nu au mai avut minuni divine dupa schisma. Chiar daca majoritatea catolicilor nu este de acord, ortodocsii trebuie sa inteleaga asta, ca suntem pe un forum ortodox, pentru ortodocsi scriem.
Vechi 23.06.2011, 20:43:04
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Care ar fi acele fapte care ar face ca cele 7 sinoade sa fie infailibile? Cat despre Sinodul pan-ortodox, eu de-abia astept sa aiba loc
La Sf. Sinod de la Niceea: Sf Spiridon, episcop al Trimitundei, face o minune, luând în mână o cărămidă, si strangand-o, a scos în evidență cele trei elemente care o compun (pământul, apa și focul). Această minune era destinată înțelegerii consubstanțialității celor Trei Persoane Treimice - Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Pentru cei, care nu stiu cine este Sf. Spiridon:
http://ro.orthodoxwiki.org/Spiridon_al_Trimitundei

In rest, Dumnezeu cu mila!
Vechi 23.06.2011, 20:43:13
Guru inc. Guru inc. is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2011
Implicit

aici e sectiunea Biserica Romano-Catolica a forumului... daca nu iti convine modul in care se desfasoara discutia poti sa te retragi... nu te-a pus nimeni sa postezi aici... dar daca nu mai ai argumente sau te simti jenat de raspunsurile primite sa nu recurgi la astfel de tertipuri josnice si murdare... unde nu e adevar pur acolo apare si jena, incomoditate, nesiguranta, neliniste...
Vechi 23.06.2011, 20:55:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu scriu ca sa citeasca ortodocsii, doar nu am intrat pe forumul ortodox ca sa ma contrazic cu catolicii sau sa vad ce zic ei, pentru ca stiam de pe forumul catolic.
Corect, Catalin! Trebuie scris si punctul de vedere ortodox, pentru cei, care sunt ortodocsi sau dornici sa cunoasca adevarul.
Vechi 23.06.2011, 21:00:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Invataturile inspirate de la Duhul Sfant si in armonie cu Sfanta Scriptura, si care dispun de consensus patrum, bineinteles ca sunt/devin infailibile. Eu ma refer la condamnarea unor oameni, chiar si decedati, la arderea operelor lor, si la asezarea acelor condamnari peste veacuri ca fiind la randul lor, de neclintit. Desi multe astfel de condamnari ar dobandi astazi cu usurinta statutul de erori judiciare. A, si daca un catolic, protestant, sau chiar agnostic sau ateu scrie corect informat si dezbate impartial despre epoca primelor Concilii, nu trebuie bagat in seama?! Si, NU sunt de acord nici cu arderea "ereticilor" (a se citi "oameni care gandesc altfel despre divinitate"). Poate nu stiti, dar un pastor a fost ars pe rug de patriarhia moscovita in sec. XVII. Si deasemenea poate nu stiti, dar donatistii si maniheii au fost tratati oribil. Iar cat priveste greselile criminale ale oamenilor din Sfantul Oficiu, NU ale BC, s-au cerut scuze. Oficiale. Pe cand scuze oficiale si clare pentru arderea acelui pastor? Era "doar" un protestant, eh, si doar unul, nu? Sau pentru efectiv deportarea episcopilor cu vederi quasi-dioprosoponice din vremea lui Teodosiu cel Tanar?
In ultima instanta, doar ce emana de la Dumnezeu este infailibil: legea naturala/bunul-simt/normalitatea, Sfanta Scriptura, Sfintele Taine, si autoritatea harica a apostolilor, avandu-l ca verhovnic pe Petru, caruia i s-a dat uriasa raspundere a ministeriului petrin, pentru el si toti urmasii sai episcopi. Adica, in ultimul caz enumerat, cu acei doi termeni care par sa va deranjeze mult: infailibilitatea papala si primatul papal. Cu bine.
Eu cred ca membrii sinoadelor, fiind multi dintre ei sfinti stiau ce fac. daca erezia acelei persoane se raspandea intre credinciosi trebuia condamnata. Si celui mort si condamnat oricum nu-i mai ajuta cu ceva, el ajungand deja in iad sau in rai.
Nu stiu ce pastor au ars rusii (culmea, e un caz si tot ortodocsii au avut treaba cu inchizita). Stiu doar de o secta propagata de niste evrei, care introducea iudaismul in crestinism. Si au fost arsi de imparat.
De asemenea, inchizitia catolica a tinut de BC, cum sa tina de oameni? Papa a instituit-o, a aprobat-o si tolerat-o atatea secole, iar asta tine de infailibilitatea papala. BC si-o fi cerut scuze pentru excesele inchizitiei, sau alte probleme ale ei. Discutia despre inchizitie s-a mai purtat pe acest forum, eu o sa va dau discutia de pe forumul catolic: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...hp?f=18&t=3636 Inca o dovada a absurditatii dogmei infailibilitatii (asta e pentru ortodocsi,ca sa nu creada catolicii ca ne adresam lor si ne intereseaza ca si ei sa afle adevarul).
Vechi 23.06.2011, 21:01:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
aici e sectiunea Biserica Romano-Catolica a forumului... daca nu iti convine modul in care se desfasoara discutia poti sa te retragi... nu te-a pus nimeni sa postezi aici... dar daca nu mai ai argumente sau te simti jenat de raspunsurile primite sa nu recurgi la astfel de tertipuri josnice si murdare... unde nu e adevar pur acolo apare si jena, incomoditate, nesiguranta, neliniste...
Prietene, daca te uiti la inceputurile acestui forum, vei vedea ca la aceasta sectiune ortodocsii puneau intrebari referitoare la Biserica Romano- Catolica. Cu timpul insa musafirii au inceput sa se creada gazde.
Vechi 23.06.2011, 21:06:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
Te referi la Tuty2010 sau la cine?
Vechi 23.06.2011, 21:09:58
Guru inc. Guru inc. is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Te referi la Tuty2010 sau la cine?
la tine....
Subiect închis

Tags