Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2011, 17:35:19
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi nu asta spun că nu se poate ca să rămînă luna luminată la aceiași intensitate în partea luminată dacă ar intra pământul între soare și lună?

Deci nu e vorba de pământ ci fazele lunii apar din pricina reflexiilor solare în păturile de aer și apă de pe pământ care sunt ca o oglindă. Astfel soarele luminează luna nu direct ci din oglinda cea plată a ceea ce se află aicea jos.

Iar eclipsa de lună este tocmai momentul când soarele și luna, sus pe cer, sunt la distanța maximă dintre ele, și se vede cum luna e luminată pe partea luminoasă la aceiași intensitate din oglinda pământului, apoi se ajunge în reflexia totală când luna se vede roșiatică și apoi e luminată prin reflexii din partea aialaltă, căci creația e finită, și soarele deși merge drept apare de dincolo căci e finită creația și dreapta are lungime finită ar capetele coincid.

Toate creația e ca o inimă de forma ochiului drept al Domnului.
Doar ca acea suprafata plata, nu este chiar ... plata. Si ea nu reflecta lumina pana la Luna.
Dar de ce ochiul drept?!

Nu stiu daca realizezi.
Dar explicatiile tale sunt mult mai complicate decat explicatiile stiintifice.
De dragul de a nu fi de acord cu stiinta, te folosesti de niste explicatii pur si simplu absurde.
Vechi 15.06.2011, 17:41:20
Thor01 Thor01 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Implicit

Tu nu vezi ca nu stie modelul stiintific pentru care se formeaza fazele lunii ... doar zice ceva de replexie care e de fapt refractie care de fapt sta in cumpanma dintre soare si luna care sunt niste semisfre care impreuna fac un cerc care sunt de fapt din gheata care sunt apoi din foc care luna era curata , fara cute care apoi a facut cute care se uita la noi cum ne uitam noi la ea care ....
Vechi 15.06.2011, 17:45:31
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thor01 Vezi mesajul
Tu nu vezi ca nu stie modelul stiintific pentru care se formeaza fazele lunii ... doar zice ceva de replexie care e de fapt refractie care de fapt sta in cumpanma dintre soare si luna care sunt niste semisfre care impreuna fac un cerc care sunt de fapt din gheata care sunt apoi din foc care luna era curata , fara cute care apoi a facut cute care se uita la noi cum ne uitam noi la ea care ....
vsovivi este un personaj aparte pe acest forum.
Pe el nu te vei supara niciodata si nici nu il vei supara vreodata.
Dar daca vrei sa-ti pui creierul pe bigudiuri, intreaba-l despre traiectoria lunii a soarelui, despre forma Pamantului, despre stele, etc.
Vechi 15.06.2011, 17:49:16
Thor01 Thor01 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Implicit

M-am lamurit ...
Vechi 15.06.2011, 18:13:54
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de HoratiuM Vezi mesajul

Nici Cerul nu este stratul de ozon, ci reprezintă modelul inteligibil al esențelor htoniene: acolo se găsesc ideile inteligibile ale lucrurilor și Îngerii împreună cu Sofia.
Sofia?ala-i gnosticism,nu ortodoxism
Vechi 15.06.2011, 18:20:25
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Talking

Citat:
În prealabil postat de Prior of ORI Vezi mesajul
In biblie scrie că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna și stelele.
De ce nu există mențiuni despre alte planete, găuri negre, și apariția unor noi stele sau despre organizare Universului? Sunt aceste mentiuni neinsemnate?
1.Biblia este o carte spirituala,nu un tratat stiintific 2.pentru spiritualitatea si mantuirea noastra,despre care e vorba acolo,gaurile negre,exoplanete,quarci si altele sunt chiar neinsemnate,ca omul se poate mantui si fara a stii despre fuzinuea la rece.
Vechi 15.06.2011, 19:07:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Sofia?ala-i gnosticism,nu ortodoxism
Fiecare cu ideile lui, cateodata se mai nimereste si cate una buna. Prea multa filozofie.
Vechi 15.06.2011, 19:13:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thor01 Vezi mesajul
WTF ??
Am auzit o gramada de teorii nebunesti , dar asta concureaza pentru cea mai demnta ,negativ , teorie ...
Omule , du-te de te scaneaza la un psiholog ...
Deci , dca pleci dintr-un punct , si mergi tot inainte , la un moment dat nu te intorci in acelasi punct de unde ai plecat ???
Asta pare un forum crestin, nu poti folosi cred injuraturi de tip baietii de cartier (ma refer la primul cuvant). Si chiar daca vsovivi spune prostii nu o puteti lua pe aratura cu jignirile.
Vechi 15.06.2011, 20:04:46
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit Zâmbetul neputinciosului

Citat:
În prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
Ce-ai facut? Argumentul ontologic e ala cu care vrei sa-mi dai peste nas? =))
Oarecum ma asteptam la ceva mai mult de la tine, tu care expectorezi fraze talcuite...

Ia mai arunca o privire in oglinda, asta in cazul in care nu le-ai spart pe toate.
Case closed!
Eu, în schimb, nu trebuie să mă aștept la nimic din partea ta, după cum îmi arăți. Nu ești capabil decât de dispreț impotent la adresa unui argument pe care, cel mai probabil, nici nu-l înțelegi și căruia nu-i aduci nici un contraargument. Dar de ce ai face-o? Nu e evident că disprețul tău e de ajuns ca să-l „compromită”? Nu e marele Raziel lumina adevărului care își înlătură opoziția inteligibilă cu un surâs? Și ziceai ceva de spart oglinzi, d-l spectru al propriei proiecții narcisice asupra altora? După cum te dau de gol propriile vorbe, da, sunt de acord în privința ta — case closed.
Vechi 15.06.2011, 20:08:07
HoratiuM HoratiuM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Implicit Unu și multiplu

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Alea cateva mii de zeitati si cele ~ 30 de mii de secte crestine .
Aha! Deci ai ajuns pe poziția unui universal față de particulare sau a unei unități față de un multiplu. Păi, vezi că asta e o poziție de tip idealist, chiar metafizic. Să nu zic teologic. Pentru că aici multitudinea este sesizată de pe poziția unui întreg transcendent elementelor multitudinii.

V-am mai spus eu că voi, ateii, sunteți „beton” la logică...
Subiect închis

Tags
creatie, geneza, universul

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua teorie despre univers ! iuliu46 Stiri, actualitati, anunturi 2 19.06.2012 15:58:20
Cum a aparut diavolul in Univers? mariamargareta Secte si culte 100 19.01.2011 18:46:15
Univers ORTODOX cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 21.01.2010 20:17:46
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48