Citat:
În prealabil postat de Lilith23
Nu, nu m-am supărat, dar nici nu m-am prăpădit de râs.
1. Sunt o masă mare de oameni. Am mai spus într-un post că fosta clasă mijlocie a ajuns, după criză, clasa de jos. Acei oameni care abia răzbesc, lună de lună.
2. Cum să-i recunoști? Simplu. Sunt mame pe fața cărora se citește oboseala, cu copii de mână - care cer ouă kinder sau păpușa frumoasă din vitrină - și care se străduiesc să le ofere o explicație pe înțelesul lor, fără a striga în gura mare "nu avem bani". Sau, și mai rău, sunt copii care s-au obișnuit să nu mai ceară. Și care se bucură la orice mărunțiș primit. Mai sunt și acei părinți care riscă să aibă un copil fără educație, pentru că nu-și permit să mai plătească taxa la grădiniță. Sunt mulți alții, trebuie doar să ne uităm bine în jur. Nu îi vei recunoaște așa, de la o poștă, pentru că în România sărăcia de mult nu mai iese în evidență. Dar cu un pic de implicare și o doză de compasiune, îi vei repera repede.
|
Poate ca tu esti cu adevarat o persoana plina de compasiune si mila,si de aceea esti inclinata mai tare inspre a vedea partea goala a paharului...
In realitate, totusi,cred ca procentul oamenilor extrem de saraci e unul totusi mai mic...
Chiar azi am fost la Cora, si iesind sa merg inspre masina din parcare,nu am putut sa nu observ un "roman" ,un cetatean simplu ca oricare altu (ca nu e nici becali,nici patriciu !) si care alaturi de o masina de teren noua,scumpa si luxoasa, isi descarca caruciorul asa de plin de cumparaturi ca dadea pe afara ! Gandeste-te cat costa sa umpli un carucior cora pana la varf ???