Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2011, 10:26:53
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciand Vezi mesajul
În al treilea rând, voi l-ați părăsit pe Hristos în momentul în care ați modificat Crezul! Deci, ceea ce, poate, pentru ortodocșii mai slabi de înger ar putea fi un viitor virtual, puțin probabil și nedorit, pentru voi este deja trecut! Hristos, însă, vă așteaptă și noi împreună cu el. Dar fără "zestre"!
Ma reuzum la acest aspect: dumneavoastra credeti ca noi L-am parasit pe Cristos. EU m-am nascut catolica si am fost invatata ca Isus Cristos este Domnul meu si Dumnezeul meu. Dupa niste zeci de ani in care am trait asa, vine cineva, protestant sau ortodox, si-mi spune ca eu gresesc. Faptul ca blestemati si sinteti plini de ura nu ma va convinge niciodata ca eu gresesc. Mie mi se pare ca ceea ce propagati dumneavoastra e adevarata inchizitie, pentru ca logica dumneavoastra e urmatoarea: esti altfel decit noi? Meriti sa fii blestemat.

Sincer, ma indoiesc ca cel care gindeste asa e luminat de Duhul Sfint.

PS Nedumerirea mea nu se referea la potir. Se referea la faptul ca daca un sfint ortodox va indeamna sa-i blestemati pe catolici, atunci cum e posibil sa fii prieten cu o persoana care merita sa fie blestemata. Si sper ca asta e pozitia izolata a vreunui fanatic si nu a ortodoxilor in general.
Vechi 03.06.2011, 22:09:10
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=cristiboss56;359281]Incep prin cuvintele Parintelui Cleopa , Dumnezeu sa-l odihneasca in imparatia Sa , care spunea :"Multumim Maicii Domnului ca suntem ortodocsi ! Si sa ne ajute Preasfanta sa sa ramanem ortodocsi pana la capat! ".
AMIN!!!!!!!!!!
Vechi 03.06.2011, 22:11:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

[quote=Iulita;366322]
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Incep prin cuvintele Parintelui Cleopa , Dumnezeu sa-l odihneasca in imparatia Sa , care spunea :"Multumim Maicii Domnului ca suntem ortodocsi ! Si sa ne ajute Preasfanta sa sa ramanem ortodocsi pana la capat! ".
AMIN!!!!!!!!!!
Asa sa ne ajute Dumnezeu !
Vechi 03.06.2011, 22:14:22
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Implicit

[quote=cristiboss56;366324]
Citat:
În prealabil postat de Iulita Vezi mesajul
Asa sa ne ajute Dumnezeu !
Sa nea dea Bunul Dumnezeu, TREZVIE si INTELEPCIUNE, ca in momentul in care ne va darui mucenicia, sa murim pentru Hristos!
Vechi 03.06.2011, 22:23:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Putin cam prea multe vorbe..
Vechi 03.06.2011, 22:32:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Putin cam prea multe vorbe..
Iulita , cred ca nu s-a gandit numai la moarte efectiva , ci si la moartea pacatelor noastre , sau macar la o parte insemnata a lor . Greu de spus cati ar fi in stare sa moara efectiv pentru Hristos , nu declarativ , ci practic . Era un thread cu tema asta la Generalitati parca !
Vechi 08.06.2011, 12:34:59
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Unu,doi,trei etc adica a numara se zice despre cele create.
Dumnezeu care e Adevarul,e fara sfarsit,ca e necreat,daca ar fi sa vorbim asa cu felul nostru slab de a vorbi.
Nu confundati ce s-a dat iudeilor in VT,de nu se stie cine cu ce s-a dat de Dumnezeu Cuvantul intrupat,Dumnezeu Iisus Hristos.
Luati cele doua legi si vedeti ce diferente sunt intre ele,ca se bat cap in cap,in diverse locuri.Au si ceva asemanari.
Pentru crestini Dumnezeu Iisus Hristos,trupul sau uman cu sufletul Sau sunt fara sfarsit sfinte,Dumnezeu Iisus Hristos este Omul,ce inseamna la noi sa fii om?
Sa fii milos,bland,intelept,etc.
Nu se numea Dumnezeu Iisus Hristos chiar asa,Fiul Omului?
Ia vedeti ce zice prin legea iudaista,conform Deuteronom,capitolul 21,de exemplu:
"22.De se va găsi la cineva vinovăție vrednică de moarte și va fi omorât, spânzurat de copac,
23.Trupul lui să nu rămână peste noapte spânzurat de copac, ci să-l îngropi tot în ziua aceea, căci blestemat este înaintea Domnului tot cel spânzurat pe lemn și să nu spurci pământul tău pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă moștenire."
Dumnezeu Iisus Hristos nu a ingaduit oare sa fie spanzurat trupul Sau pe lemn?
Daca tot Dansul daduse legea VT,atunci cum a ingaduit sa se intample aceasta?
Iar daca legea aceea era asa buna,de ce zice Sfantul Apostol Pavel ca Dumnezeu Iisus Hristos ne-a izbavit din "blestemul legii"?
Zici despre ceva bun ca e blestem?
Poftiti chiar citatul de la Sfantul Apostol Pavel din Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel,capitolul 3:
"13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn". "

Dracii ii inseala pe unii vrand sa perverteasca religia crestin ortodoxa si sa faca dintr-ansa iudaism,cum era vechiul iudaism insuflat de draci,intolerant,lipsit de mila fata de altii etc.

Si vedeti ca zice Sfantul Apostol Pavel,despre legea iudaica si cine a dat-o:
"19. Deci ce este Legea? Ea a fost adăugată pentru călcările de lege, până când era să vină Urmașul, Căruia I s-a dat făgăduința, și a fost rânduită prin îngeri, în mâna unui Mijlocitor."

Acum ramane sa ziceti fratiile voastre daca ingerii cei prin care s-a dat legea iudaica,erau ingeri cazuti sau nu.

Last edited by mihailt; 08.06.2011 at 12:48:56.
Vechi 03.06.2011, 22:45:12
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Implicit Tristete

Hristos s-a Inaltat!In loc sa ma bucur de sarbatoarea mare care a fost pentru noi fratii crestini-ortodocsi ma intristez.De ce fratii mei atita lupta ,cind bunul nostru Mintuitor s-a rastignit pentru noi?Noi ce facem acum ,aruncam margaritarele la porci.Adica credinta noastra ortodoxa?Locuiesc de atita timp in tara catolica ,dar nu mi-a venit nicodata gindul sa ma lepad de credinta mea cea in care am fost botezata.Si cind sunt intrebata de italieni ce religie am cu bucurie strig ORTODOXA .Chiar au incercat la scoala sa il oblige pe fiul meu sa faca religia catolica ,clar am spus nu.Si vad acum frati de ai mei ca se lupta cu fratele Cristi pentru ce?Voi care va luptati asa de dur nu sunteti ortodocsi?Ce v-a facut credinta noastra stramoseasca de v-ati suparat atit de tare si dati de pamint cu fratele nostru.In loc sa va bucurati si sa strigati in gura mare ca sunteti ortodocsi.La noi in parohie au venit frati catolici care au cerut sa se boteze ortodocsi ,multe romince s-au castorit pe aici si au facut si copii pe care i-au botezat ortodocsi.Am aflat de curind ,ca in Africa sunt doua milioane de ortodocsi si chiar am vazut un reportaj de acolo ,cred ca Kenya sau Nigeria nu sunt sigura acum ,in care negrii se botezau ortodocsi ,chiar am vazut preoti negri care erau ortodocsi si oficiau Liturghia ortodoxa.Si exemple mai sunt.Bucuria si pacea pe care am simtit-o in biserica noastra nu am simtit-o in nici o alta biserica de alta confesiune.Parerea mea ca un adevarat crestin -ortodox nu are astfel de indoieli si sa judece biserica ortodaxa in asa maniera.Pina la urma ce vad eu pe forumul nostru in acest moment putini mai suntem care intr-adevar mai simtim ortodoxia.Nu mai vorbesc de judecata ,ca ne judecam unii pe altii si nu ne gindim cind vom ajunge in fata Judecatorului ,nu v-a mai putea sa ne judece pentru ca noi ne-am judecat inainte.Si ce este trist pentru mine ca vad ca o parte din fratii ramasi in tara noastra draga si pe deasupra si ORTODOXA au ajuns sa se indoiasca de credinta lor.Atunci ce sa mai vorbesc de noi astilalati care suntem peste mari si tari?Eu nici nu ma gindesc sa imi schimb vreodata religia in care am fost botezata.Ba dincontra de la zi la zi simt cum imi creste dorinta de-a fi ortodoxa pina la capat.Am sa marturisesc cuvintul lui Hristos permanent oriunde ma voi afla.Asa ca acesta lupta pe care ati iscat-o impotriva fratelui nostru e gresita si faceti un pacat mare.In speranta ca nu veti da cu mine de pamint ,va rog fratii mei sa ma iertati.Si ma rog bunului Dumnezeu sa va dea multa minte si intelepciune sa luati deciziile cele mai corecte.Pace,sanatate si liniste sufleteasca va doresc.Domnul sa va aiba in paza Lui.Doamne Ajuta!
Vechi 03.06.2011, 23:07:50
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de solentina Vezi mesajul
Hristos s-a Inaltat!In loc sa ma bucur de sarbatoarea mare care a fost pentru noi fratii crestini-ortodocsi ma intristez.De ce fratii mei atita lupta ,cind bunul nostru Mintuitor s-a rastignit pentru noi?Noi ce facem acum ,aruncam margaritarele la porci.Adica credinta noastra ortodoxa?Locuiesc de atita timp in tara catolica ,dar nu mi-a venit nicodata gindul sa ma lepad de credinta mea cea in care am fost botezata.Si cind sunt intrebata de italieni ce religie am cu bucurie strig ORTODOXA .Chiar au incercat la scoala sa il oblige pe fiul meu sa faca religia catolica ,clar am spus nu.Si vad acum frati de ai mei ca se lupta cu fratele Cristi pentru ce?Voi care va luptati asa de dur nu sunteti ortodocsi?Ce v-a facut credinta noastra stramoseasca de v-ati suparat atit de tare si dati de pamint cu fratele nostru.In loc sa va bucurati si sa strigati in gura mare ca sunteti ortodocsi.La noi in parohie au venit frati catolici care au cerut sa se boteze ortodocsi ,multe romince s-au castorit pe aici si au facut si copii pe care i-au botezat ortodocsi.Am aflat de curind ,ca in Africa sunt doua milioane de ortodocsi si chiar am vazut un reportaj de acolo ,cred ca Kenya sau Nigeria nu sunt sigura acum ,in care negrii se botezau ortodocsi ,chiar am vazut preoti negri care erau ortodocsi si oficiau Liturghia ortodoxa.Si exemple mai sunt.Bucuria si pacea pe care am simtit-o in biserica noastra nu am simtit-o in nici o alta biserica de alta confesiune.Parerea mea ca un adevarat crestin -ortodox nu are astfel de indoieli si sa judece biserica ortodaxa in asa maniera.Pina la urma ce vad eu pe forumul nostru in acest moment putini mai suntem care intr-adevar mai simtim ortodoxia.Nu mai vorbesc de judecata ,ca ne judecam unii pe altii si nu ne gindim cind vom ajunge in fata Judecatorului ,nu v-a mai putea sa ne judece pentru ca noi ne-am judecat inainte.Si ce este trist pentru mine ca vad ca o parte din fratii ramasi in tara noastra draga si pe deasupra si ORTODOXA au ajuns sa se indoiasca de credinta lor.Atunci ce sa mai vorbesc de noi astilalati care suntem peste mari si tari?Eu nici nu ma gindesc sa imi schimb vreodata religia in care am fost botezata.Ba dincontra de la zi la zi simt cum imi creste dorinta de-a fi ortodoxa pina la capat.Am sa marturisesc cuvintul lui Hristos permanent oriunde ma voi afla.Asa ca acesta lupta pe care ati iscat-o impotriva fratelui nostru e gresita si faceti un pacat mare.In speranta ca nu veti da cu mine de pamint ,va rog fratii mei sa ma iertati.Si ma rog bunului Dumnezeu sa va dea multa minte si intelepciune sa luati deciziile cele mai corecte.Pace,sanatate si liniste sufleteasca va doresc.Domnul sa va aiba in paza Lui.Doamne Ajuta!
Dumnezeu sa va inmulteasca darul! Din toata inima, va doresc ca Dumnezeu, sa va dea tot timpul cele folositoare sufletului dvs si lumii intregi.
Vechi 05.06.2011, 12:33:14
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Solentina, este foarte frumos mesajul tau, dar si cumva idealist.
Daca am putea toti sa scriem si sa simtim la fel.

Nici eu nu mi-as lepada credinta si tin la ea, dar am si greutati de multe ori.
Dupa cum spui si tu, sa nu mai judecam pe altii.
Fiecare are problemele si luptele lui, si daca unii nu izbandesc, este oare numai vina lor? Sau poate sunt cei din jur nevinovati?
Stii poveste cu ridicatul pietrei?

Eu nu cred ca cineva se indoieste de credinta lui, ci mai degraba de cea a altora. Nu mai are incredere in altii.
Sigur, Dumnezeu este cu noi mereu, credinta noastra, asa cum o simte si intelege fiecare este una.
Totusi ce se intampla in afara noastra si a lui Dumnezeu ne poate influenta mult: lipsa bisericilor ortodoxe in unele locuri, sau a unui preot bun, sau a unui duhovnic, inseamna mult pentru un om.
Eu am mai scris mai in fata problemele cu care se confrunta un ortodox in general, si unul aflat in alta tara, printre alte confeisuni/religii in special.

Si mai spun o data: ortodoxia are multe de facut in multe privinte, ca sa infranga (daca chiar trebuie asta) pe catolici, evanghelici, sau pe altii. Ispita este f.mare.

Suntem oameni si avem nevoile si slabiciunile noastre.
Poate ca in Italia anumite lucruri nu sunt asa pregnante, dar aici le vad si le simt.
Cand vezi la tine in comunitate de ortodoxi, cu preot ortodox nu se misca mai nimic, dar la altii gasesti ajutor: social, material, orientare, chiar pe linie profesionala, prietenie interculturala, etc., iti pui anumite intrebari.

Sunt situatii si situatii. In tara exista poate ispite de alt fel. Nu stiu.
La cate circula prin presa...te intrebi ce inseamna de fapt ortodoxia pentru omul de rand.
In fine intrebarile ce se pun pe acest forum si raman fara raspuns, spun si ele ceva. Sa nu vina un preot sa raspunda, sa lamureasca lumea? Este trist, f.trist. Fiindca nimeni nu stie cu adevarat...
Si ramanem atunci cu Dumnezeu si cu ratacirile si nestiinta noastra.
Si mai intreb ceva: cine este de fapt crestin ortodox cu adevarat, care sa fi inteles cu adevarat credinta asta si in teorie si in practica. Care sa fi inteles cu adevarat ce vrea Dumnezeu de la noi.
Eu as spune ca in ziua de azi -nimeni-. Acum 2000 ani....era altceva.
De aplicat inca nici nu vorbim.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11