![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnul Iisus Hristos, sa ne ajute, caci fara EL nu putem face nimic. Citat:
Dorintele firesti se pot imparti in doua mari categorii: 1. dorintele firesti indispensabile pentru mentinerea vietii biologice a individului: foamnea, setea, dormitul... 2. dorinte firesti care nu sunt absolut necesare pentru mentinerea vietii bilogice a individului: activitatea sexuala... Dorintele sexuale firesti, care urmaresc reproducerea sunt bune caci ele sunt puse de Creator in noi, fara ele nu ar mai aparea urmasii. Si la animale este la fel. Ba la ele chiar se observa firescul, ca au raporturi sexuale pentru a se reproduce. Desigur ca si in cazul animalelor apar patimi, unele specii isi omoara propii pui pentru ca femelele sa intre dinnou in calduri... nu intram in amanunte. Din acest motiv putem spune ca si in cazul omului pe langa dorintele firesti pot sa apara dorinte pervertite. In cazul dorintelor sexuale, dorinta fireasca, adica buna, este aceea cand sotul si sotia doresc aceasta comuniune si implinire ca urmare iubirii dintre ei, constienti fiind ca urmare a acestei uniri sunt priuncii. Acum zamislirea poate sa apara mai usor sau mai greu. Ei continua activitatea fireasca. In momentul in care femeia zamisleste se produc schimbari hormonale in trup... dupa nastere la fel. Intru toate trebuie urmata invatatura Bisericii si indrumarea preotului Duhovnic. Dorintele preverite ce apar pe baza dorintelor firesti sunt multiple. Spre exemplu in cazul mancarii apare lacomia pantecelui, imbuibarea care este nefireasca caci omul consuma mai mult decat este necesar si pot sa apara boli, obezitate etc. Daca omul nu manaca corespunzator, adica mancare nepotrivita, nesanatoasa... sau nu mananca deloc, iar este nefiresc, caci apar boli, malnutritie... nu isi poate desfasura activitatea corespunzator caci trupul nu are resurse. In concluzie fiecare om isi stie metabolismul si trebuie sa manace atat cat ii trebuie, cat are nevoie. Evident ca daca nu stie poate fi ajutat de persoane specializate. La fel se intampla si in cazul activitatii sexuale in cadrul familiei, daca apare abuzul, echivalentul imbuibarii, deci ceva nefiresc, apar si bolile... cel mai frecvent impatimirea sexuala, si vai de cei se sut robi acestei patimi cumplite. Bineinteles ca Hristos ne poate vindeca de toate. Daca activitatea sexuala in cadrul familiei nu este implinita corespunzator,adica sunt deficiente, insatisfactii, neimpliniri atunci apare boala... Dumnezeu l-a facut pe om bun la inceput, toata activitatea omului era fireasca, trupul si sufletul omului erau desavasite potrivit firii umane. Dupa caderea omului in pacat, cand omul a rupt de buna voie comuniunea cu Dumnezeu, omul a pierdut nemurirea fiintei sale, deci nu a mai fost desavarsit. Totii urmasii lui Adam sunt muritori. In fiecare individ apar boli trupesti si sufletesti trupesti si sufletesti, apar dorinte nefiresti, dorinte sufletesi si trupesti pervertite, ca urmare a firii muritoare si a pacatului. Unele boli se transmit genetic... nu intram in amanunte. Hristos Iisus se intrupeaza pentru a desavarsi dinnou omul, ceea ce implica mai intai manutirea din robia mortii si a pacatului si are drept consecinta indumnezeirea omului nu doar desavarsirea. Este diferenta mare intre mantuire, desavarsire si indumnezeire. Multi oameni sunt mantuiti de Hristos (adica eliberati de robia patimilor, pacatelor si a mortii) insa putini sunt desavarsiti (adica traiesc in comuiune deplina cu Dumnezeu) si mai putiti sunt indumnezeiti (marii sfinti)... nu intram in amanunte. Citat:
Sunt calugari budusti spre exemplu care traiesc in celibat si sunt sanatori trupeste si sufleteste. Dupa cum am spus ideea este simpla: ori nu ai deloc activitate sexuala, ori daca o ai sa o faci corespunzator, dupa randuiala Bisericii. Abuzul si refuzul nu sunt bune. Abuzul duce la patima... inrobire. Repet: Doar activitatea sexuala necorespunzatoare, neiplinita duce la aparitia bolilor trupesti si sufletesti. Abstinenta sexuala totala nu, intrucat creierul si organismul este "setat" si antrenat in acest sens. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei de la nunta din cana galileii, nuntasii au baut vin adevarat... caci Domnul a schimbat apa in vin adevarat. Scrptura spune clar ca nu stiau de unde vine vinul doar au apreciat calitatea lui. Hristos Iisus a trasnformat apa in vin real, rod al vitei de vie. Orice familie care traieste dupa voia lui Hristos, respecand randuieleile Sfintei Sale Biserici Ortodoxe, cinstind cum se cuvine sfanta taina a casatoriei, are pe deplin iubirea, fericirea, viata, mantuirea intru Hristos Iisus. Doamne ajuta. Har si pace. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, cred că dacă viața noastră întreagă nu se transfigurează în Biserică, din comuniunea cu Hristos cel înviat (și transfigurat), continuăm să trăim în lume, supuși în continuare determinărilor ei stricte, încorsetante, moarte |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu exclud posibilitatea ca doar eu sa nu fi inteles nimic...decat ca v-ati invartit tot in jurul cozii.. |
|
|||
|
|||
![]()
Adevarata dragoste nu se poate implini fara uniunea trupeasca.Trebuie sa fim un singur trup, nu?
Adevarata dragoste implica o viata sexuala care implineste ambii parteneri.Aceasta este adevarata dragoste fireasca si completa in familie: cea care include si nu exclude, implinirile sexuale. Iar cine minimalizeaza rostul vietii sexuale intr-o familie, isi asuma riscurile de rigoare.. Repet, cine a ales sa traiasca in lume si sa-si faca o familie,atunci sa-si implineasca partenerul SI din punct de vedere sexual! Ca nu degeaba recomanda Sf.Parinti, ca atunci cand doar unul dintre soti tine post iar celalalt doreste unirea trupeasca, ea sa aibe loc, DE DRAGUL PARTENERULUI, si apoi sa-si continue postul mai departe cel care-l tinea, iar Dumenzeu nu-l va osandi, ci il va aprecia pentru jertfa lui. Sa luam aminte! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ala mic si rau, de rasufla greu, MariS
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie imi pare o simplificare excesiva (o vulgarizare chiar) a intelegerii expresiei. Un singur trup = unitate a simtirii, a vointei, a gandirii etc.. Te ingrijesti de celalalt ca si cum ai avea grija de tine. Este prezent intotdeauna in gandurile si planurile tale. Te doare cand il doare, te bucuri cu el, speri pentru el etc.. Last edited by anna21; 30.04.2011 at 17:21:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus multe opinii sunt preluate, invatate, dar nu sunt intelese si traite. Si atunci, desi exprimi lucruri ortodoxe in aparenta, mesajul este tot egal cu zero. Sau dimpotriva, un om poate fi putin pregatit, dar sa auzi lucruri adevarate din gura lui.. pentru ca le-a gandit si trait. Sau poate fi chiar necrestin, dar tot poti avea surprize. (Ca fapt divers, de la copii am auzit lucruri uimitoare. De ex. eram suparata pe fiul meu ca-i povesteam ceva despre cele 10 porunci si el nu era atent, se juca cu altceva. Si i-am spus furioasa "Eu nu voi mai fi intr-o zi! Cine te va invata atunci depre Dumnezeu si poruncile Sale?" Si copilul mi-a reapuns nedumerit: "Nu stiu. Poate o sa faca sa-mi vorbeasca un magar." Nu a zis "un animal. Ci "un magar". Si nu stia despre magarul lui Valaam. Mi s-a parut uimitor.) Nu te grabi sa "incadrezi". (Desi asocierea mea cu fratele Zaharia ma onoreaza ... eu sunt foarte departe atat cu trairea, cat si cu stiinta de fratele Zaharia. Sunt o imitatie de crestin.. dar sper in ajutorul lui Dumnezeu). Intrebarile lui Zaharia sunt f interesante. As dori si eu un raspuns. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Necazurile depinde de mai multe | ionut12 | Generalitati | 55 | 05.12.2010 14:44:55 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata | roxana23 | Generalitati | 6 | 25.05.2009 07:08:49 |
|