Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2011, 20:18:10
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Greseala e ca iei in calcul un sistem irelevant pentru problema in sine. Viata de pe Pamant e posibil sa fi aparut exact in conformitate cu principiul al doilea care APLICAT CORECT nu contrazice apritia vietii. Nu inteleg ce de ai luat in calcul intreg universul (de fapt stiu, te face sa te simti abisal) cand universul nu e uniform. Doar in preajma unor abiecte de care s-ar putea sa fi auzit, adica stelele, pe langa care orbiteaza alte obiecte denumite planete e posibil sa fi aparut viata. Mai exista si posibilitatea ca elementele de baza sa fi aparut pe meteoriti. Oricum, viata nu a aparut in tot universul. Asa ca revenim la sistemul solar pe care il cunoastem cel mai bine. Cum crezi d-le inginer sa se aplica principiul al doilea in acest sistem si de ce crezi ca aparitia vietii este conditionata de existenta unui zeu. Si care este acest zeu?
Din cea ce spui, iartă-mă că-ți spun, nu cred că ai înțeles nimic!
E exact invers! Spun că apariția vieții pe pământ este contrară principiului al II-lea al termodinamicii (probabil că nu stăpânești termenul de entropie - entropia este un indicator al stării de organizare al materiei; cu cât entropia este mai mare cu atât materia se află într-o stare mai dezorganizată) ! Tocmai ăsta-i aparentul paradox: într-un univers în care materia se dezorganizează în mod natural, de la sine, a apărut o formă organizată (în cel mai înalt grad) a materiei - viața! Nimic din legile care guvernează legile acestui univers nu explică apariția vieții. Tocmai de aceea omenirea a rătăcit atâta vreme printre ipoteze și false teorii! Însuși Darwin, spre sfârșitul vieții a recunoscut în mod tulburător că s-a înșelat. Spune el: "Când eram copil, mergeam adesea cu bunica la biserică. După ce am mai crescut, m-am atrofiat!"
Nimic nu explică organizarea de la sine a materiei. Aceasta (organizarea) se poate produce doar în măsura în care există o informație inițială, "implementată" structural în respectiva materie. "La început a fost Cuvântul !" E exact ca și la calculatoare: poți să faci un calculator (computer, procesor) "superperformant", dacă nu-i introduci și soft-ul necesar, el nu va face nimic, absolut nimic. Va fi fără "viață". Va fi materie moartă, dezorganizată.
Doar informația dă un grad înalt de organizare materiei și proceselor!
Doar Dumnezeu dă "suflare de Viață" lutului!

Cât despre celelalte lucruri pe care le afirmi, ce să spun?
Abis înseamnă prăpastie, genune, depresiune, adâncime (nu mai știu alt sinonim). Abisal-ul se referă la adâncimi. De ce ar crede cineva (inclusiv eu) că universul e abisal, nu prea înțeleg ?!
Cât despre presupusa viață pe alte corpuri cerești, sau apariția ei altundeva decât pe pământ, acestea sunt doar ipoteze, teorii. Teorii neconfirmate, la fel ca teoria bietului Charles. Viață există doar pe pământ, unde se aplică, în mod cert, principiile termodinamicii.
Despre univers, ce să zic. Nici aici nu ai dreptate. Statistic, universul este omogen. Ca și volum efectiv, corpurile cerești sunt neglijabile dacă le raportăm la volumul total al universului.
Zei sunt mulți, în mințile rătăcite ale bieților oameni, dar Dumnezeu este unul singur.
Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Cuvântul, Iisus Hristos și Dumnezeu Sfântul Duh. Așa cum am spus: 1+1+1=1... Dar. probabil, nici asta n-ai să-nțelegi...
O noapte frumoasă!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
Despre discriminare lrina Georgeta Generalitati 19 27.03.2011 14:11:11
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 12:07:08
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42