![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu tin legatura destul de stransa cu Romania. Am aceeasi experienta cu Fani: in occident este mai usor sa fii altfel decat in Romania. Citat:
Si da, bisericile sunt pline, dar in general situatia e asa: biserica e plina cu 200-300 de oameni, dar cartierul are 10 000. Deci in esenta, rata celor care merg duminica de duminica la biserica in Romania nu este cu mult mai mare decat a celor care merg duminica de duminica in occident (cam 2-3% parca). Sigur, situatia manastirilor este mult mai buna in Romania, sunt calugari tineri, sunt active, sunt traditionale, este foarte bine.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Anumite lucruri nu se schimba, daca sunt parte din fondul sufletesc al poporului. Dealtfel romancele au alt temperament decat nemtoaicele, sau decat englezoaicele. Dar seamana cu femeile din alte popoare latine. In Spania am avut impresia ca ii cunosc personal pe oameni, atat de asemanatori cu romanii sunt. Noesisaa, in locul tau as fi mai ingrijorata de populatia catolica, de numarul celor care merg dintre ei la biserica, avand in vedere ca insusi Papa Benedict XVI. isi facea ganduri in lucrarea Fe et Futuro despre numarul in scadere al preotilor si enoriasilor anului 2000. Si se pare ca a avut dreptate. Dar ca o speranta a spus: vor fi mai putini, dar mai credinciosi. Tot este o speranta! Iar Romania isi duce Crucea, asa cum a facut-o de multi ani si Domnul are grija de Biserica. Bisericile sunt pline de nu ai unde sa ingenunchezi; dar se construieste intr-una si nu ramane nimeni pe afara, in clipa in care se hotaraste sa ia drumul Bisericii. Slava Tie, Dumnezeule, slava Tie! |
|
|
||||
|
||||
|
Bun, deci am inteles, totu-i roz in Romania. Femeile cochete si aranjate (una saraca care hotaraste sa nu se vopseasca cand are fire albe, vai, vai), bisericile pline, e bine.
|
|||
|
|||
|
Citat:
La fel si Romania: zace la pamant ranita de talhari, iar noi, in loc sa o ajutam, de cate ori se iveste ocazia ii mai tragem un sut in coaste, doar doar o pieri. Nu, Noesisaa, nu putem spune ca e bine, dar Dumnezeu nu va lasa sa piara o tara ca Romania, care a dat si inca mai da atatia sfinti. Si daca tot ne-am indepartat de ea si nu ajutam cu nimic la schimbarea in bine a lucrurilor, macar sa nu mai dam cu pietre. E si asa destul de jefuita si ranita. Daca nu putem face bine, macar sa nu facem rau. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Manastire germana in constructie | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 31.01.2012 14:58:29 |
| Ortodoxia si Ispasirea | Pestisorul de Aur | Dogmatica | 20 | 18.12.2011 03:46:06 |
| Ortodoxia | dobrin7m | Dogmatica | 64 | 25.09.2011 21:23:28 |
| ORTODOXIA | cosmin_lovin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 73 | 14.08.2008 14:43:58 |
| Ortodoxia | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 33 | 03.11.2007 15:59:22 |
|
|