Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2011, 18:38:48
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Cazurile de sarcina extrauterina ca si razboaiele dintre popoare sunt cazuri speciale care nu pot intra aici in discutie deoarece nu sunt comparabile cu cele discutate pina aici . Alegerea acestor exemple arata ca mai mereu ca din dorinta neostoita de a polemiza nu mai stati sa judecati bine ceea ce propuneti spre discutie .

Tie Fani ca si Kandiei va spun eu si mamicile care au posta in consens cu mine ca exista in lumea aceasta mame ortodoxe si mame sociale , straine de duhul si poruncile lui D.zeu si urmaritoare doar de interesul lor, adica buricului lor sa le fie cal , in rest cred ca spun raspicat : terminati cu D.zeul asta al vostru ! S-a scris f. mult , eu unul am facut asta si am spus ca nu mai reiau , despre mamele ortodoxe, chipuri de sfinte aici printre noi !

Ce sa va mai spun, asta este tot ! Doar ca neagra va va fi ziua in care veti fi incercate cu adevarat de catre Hristos tocmai pt. indoielile, rasvratirile si abjurarile voastre !
Tinand cont de cele postate de tine pana acum, Zaharia, eu sunt de parere ca ti-ai ales cea mai necrestineasca meserie posibila, cea de medic. De ce prescrii tu medicatii celor in suferinta cand Dumnezeu ii vrea bolnavi? De ce sunt salvati in extremis pe masa de operatie unii bolnavi cand Dumnezeu ii vrea morti (cu trupul)? ASTA si nimic altceva (oricat vei intoarce tu cuvintele in postarea care va urma) se intelege din tot ce ai postat la acest topic si nu numai.

La o adica de ce sa ne ferim de ploaie (folosind umbrela / pelerina) cand Dumnezeu ne vrea uzi? De ce sa facem focul in soba la -20 de grade cand Dumnezeu ne vrea inghetati?
UNDE este limita dintre a face voia lui Dumnezeu si respectiv a te opune voii Sale?
Nu inteleg de ce mai blamam adventistii (sper sa nu fac o confuzie) pentru ca refuza transfuziile de sange pentru salvarea propriei vieti. In comunitatile Amish se moare pe capete de boli "banale" pentru ca ei nu vor sa faca nici un fel de tratament, invocand voia divina. Din cele citite pe topicul asta, imi dau seama ca ei sunt de fapt ortodocsi traitori din acest punct de vedere.

Am asistat nu demult la o predica in care credinciosilor li se reprosa ca nu aduc la ortodoxie alte neamuri, ca suntem pasivi si tinem capul plecat in mod nejustificat, pentru ca NOI suntem in posesia Adevarului. Eu vin si va intreb: cum sa ii explic eu unui reformat (de exemplu) ca ortodoxia e calea cea buna si ca, aderand la ea, trebuie sa-si lase sotia sa moara in durerile facerii, fara a interveni in nici un fel, pentru ca aceasta si nu alta este voia Domnului? Credeti ca va mai vrea sa auda in veci de aceasta credinta?
Va explicati acum de ce copiii de scoala generala care fusesera informati la ora de religie ca vor pieri in flacarile iadului pentru nu stiu ce prostioara facuta, au avut nevoie de consiliere psihologica, fiind speriati pana un adancul sufletului?
Vechi 02.03.2011, 20:58:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Tinand cont de cele postate de tine pana acum, Zaharia, eu sunt de parere ca ti-ai ales cea mai necrestineasca meserie posibila, cea de medic. De ce prescrii tu medicatii celor in suferinta cand Dumnezeu ii vrea bolnavi? De ce sunt salvati in extremis pe masa de operatie unii bolnavi cand Dumnezeu ii vrea morti (cu trupul)? ASTA si nimic altceva (oricat vei intoarce tu cuvintele in postarea care va urma) se intelege din tot ce ai postat la acest topic si nu numai.

La o adica de ce sa ne ferim de ploaie (folosind umbrela / pelerina) cand Dumnezeu ne vrea uzi? De ce sa facem focul in soba la -20 de grade cand Dumnezeu ne vrea inghetati?
UNDE este limita dintre a face voia lui Dumnezeu si respectiv a te opune voii Sale?
Nu inteleg de ce mai blamam adventistii (sper sa nu fac o confuzie) pentru ca refuza transfuziile de sange pentru salvarea propriei vieti. In comunitatile Amish se moare pe capete de boli "banale" pentru ca ei nu vor sa faca nici un fel de tratament, invocand voia divina. Din cele citite pe topicul asta, imi dau seama ca ei sunt de fapt ortodocsi traitori din acest punct de vedere.

Am asistat nu demult la o predica in care credinciosilor li se reprosa ca nu aduc la ortodoxie alte neamuri, ca suntem pasivi si tinem capul plecat in mod nejustificat, pentru ca NOI suntem in posesia Adevarului. Eu vin si va intreb: cum sa ii explic eu unui reformat (de exemplu) ca ortodoxia e calea cea buna si ca, aderand la ea, trebuie sa-si lase sotia sa moara in durerile facerii, fara a interveni in nici un fel, pentru ca aceasta si nu alta este voia Domnului? Credeti ca va mai vrea sa auda in veci de aceasta credinta?
Va explicati acum de ce copiii de scoala generala care fusesera informati la ora de religie ca vor pieri in flacarile iadului pentru nu stiu ce prostioara facuta, au avut nevoie de consiliere psihologica, fiind speriati pana un adancul sufletului?
Va cunosc parerile , va cunosc nivelul credintei din propriile marturisiri, va cunosc modul de judecata , va cunosc marturisirea ortodoxa si va cunosc modul in care atacati si in care va dati atinsa pe timpul unui dialog .
Pt. toate aceste considerente nu doresc sa port discutii cu dumneavoastra si ma retrag din postura de eventual coreligionar.
Vechi 02.03.2011, 21:16:59
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Va cunosc parerile , va cunosc nivelul credintei din propriile marturisiri, va cunosc modul de judecata , va cunosc marturisirea ortodoxa si va cunosc modul in care atacati si in care va dati atinsa pe timpul unui dialog .
Pt. toate aceste considerente nu doresc sa port discutii cu dumneavoastra si ma retrag din postura de eventual coreligionar.
Cum le stii tu pe toate, Zaharia... ca un om mare! Mie mi-a spus mama sa ma feresc intotdeauna de cei care au numai certitudini (vezi repetitia verbului "a cunoaste" in discursul tau). Miroase prea tare in jurul lor a auto-suficienta.
Faci cum vrei, nu-si smulge nimeni parul din cap ca te dai lovit. Intrebarile raman.
Vechi 02.03.2011, 21:56:43
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Bune intrebari, de fapt.
Raspunsul este: 1. trebuie sa cunosti macar poruncile lui Dumnezeu.. 2. daca vrei sa fii desavarsit, raspunsuri detaliate gasesti in scrierile Sf. Nicodim Aghioritul..

Citat:
Nu sunt ortodocsi traitori pt ca oricat s-ar stradui din fapte, ei nu au Adevarul (nu sunt parte din Biserica, nu au Sf. Taine etc..)

Citat:
Stiu. Si noua ni s-a cerut asta. Totusi duhovnicul mi-a cerut ca inainte de orice eu trebuie sa cunosc macar invatatura de credinta (catehismul ortodox)..
Nu te apuci sa inveti pe altii din pareri personale.

Ortodoxia ne invata despre mantuire.
De ce esti asa melodramatica?
Si eu ii spun copilului meu ca orice pacat nemarturisit duhovnicului te desparte de Dumnezeu (si da, mergi in iad) si mi se pare firesc sa spun asta, pt ca acesta este adevarul. Cu gandul acesta trebuie sa creasca si sa-l tina minte cat traiesteP ori faci voia lui Dumnezeu, ori faci voia diavolului.. nu exista o cale de mijloc (neutralitate). Este f clar, chiar pt un copil.

Cat despre copiii aceia.. de consiliere psihica au nevoie si parintii lor!! Ca nu traiesti ca sa te simti bine, ci sa te mantuiesti. Eu mi-am dus copilul sa vada oameni care dorm pe strada, oameni care cauta in gunoi etc... Sa nu creada ca totul este distractie. Sper ca la anul sa-l duc sa vada si copiii orfani.. sa inteleaga lucrurile din perspectiva mai larga, sa nu creada ca are el ceva ce nu i-a fost dat de Dumnezeu.

.. mi se pare atat de aberanta partea aceea cu "copiii speriati de flacarile iadului"! Nu puteau acei parinti sa ia copilul, sa-l duca la duhovnic (daca e marisor), apoi la impartasit si asa ii arata calea sa se apropie de Dumnezeu si sa se indeparteze de iad. Dar iata ca mass media trebuie sa dea cu pietre in educatia religioasa.

Last edited by anna21; 02.03.2011 at 22:05:18.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 22:42:29
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
.. mi se pare atat de aberanta partea aceea cu "copiii speriati de flacarile iadului"! Nu puteau acei parinti sa ia copilul, sa-l duca la duhovnic (daca e marisor), apoi la impartasit si asa ii arata calea sa se apropie de Dumnezeu si sa se indeparteze de iad. Dar iata ca mass media trebuie sa dea cu pietre in educatia religioasa.
Cu ce anuleaza imaginea terifianta a "flacarilor iadului" faptul ca acel copil e dus la duhovnic? Ce e aberant in experienta traumatizanta prin care trece un copil caruia i se povesteste detaliat ce va pati atunci cand va gresi?
Mi se pare firesc ca un copil sa inteleaga ca viata nu e numai lapte si miere; salut ideea ta de-a le arata copiilor tai ce inseamna sa nu ai ce manca (ciudat, Zaharia tocmai mentionase ca fiecare dintre noi se naste cu o paine subrat...), sa nu ai o familie (in cazul orfanilor) si sa trebuiasca sa te zbati pentru a supravietui.

Citat:
Raspunsul este: 1. trebuie sa cunosti macar poruncile lui Dumnezeu.. 2. daca vrei sa fii desavarsit, raspunsuri detaliate gasesti in scrierile Sf. Nicodim Aghioritul..
Poruncile lui Dumnezeu sunt cunoscute (http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...sti-72538.html), ce aplicabilitate au ele in situatiile descrise de intrebarile mele?

Citat:
Cat despre copiii aceia.. de consiliere psihica au nevoie si parintii lor!! Ca nu traiesti ca sa te simti bine, ci sa te mantuiesti.
Daca ne apucam sa scoatem "simtitul bine" din viata noastra, alunecam pe o panta extrem de periculoasa. Imagineaza-ti ca fiecare dintre noi vine pe lume printr-un act de "simtit bine" lasat de Dumnezeu. Nu crezi ca ai nega insasi macheta creatiei daca etichetezi placerea (inerenta uneori) ca fiind rea? Dumnezeu a spus "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți"; nu a mentionat "cresteti si va inmultiti fara placere".
Bebelusii simt placere atunci cand sunt alaptati. Ar trebui sa incetam aceasta practica pentru a nu le periclita mantuirea?
Vechi 03.03.2011, 12:18:45
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Probabil, este deja on loc comun, un proifesor de religie pe care il cunosc a suferit mobbing la o scoala sub pretextul asta, desi e clar ca nu i-a speriat cu iadul pe copii (directia vroia, din motive personale si greu de definit, un alt profesor).

Dar : nu este o metoda buna de a invata copiii, si oamlenii in general, sa asculte de Dumnezeu de frica. Nici educatia bazata pe frica in general nu este buna. Sigur ca un copil trebuie sa invete unde sunt limitele, sa sa respecte diverse lucruri, si trebuie si pedepsit, dar trebuie sa ajunga sa asculte mai degraba din dragoste fata de parinti decat de frica de pedeapsa.

Poate stii ce se spune, despre nivelele duhovnicesti, de 'rob' (asculti de frica de iad), 'salariat' (asculti pt rasplata, raiul) si 'fiu' (asculti din dragoste. Catre al treilea nivel trebuie sa tindem.

De iad trebuie sa ne temem pentru ca ne inspaimanta departarea de Dumnezeu si vrem sa ramanem cu El. Nu din principiu.
Vechi 03.03.2011, 12:59:47
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Probabil, este deja on loc comun, un proifesor de religie pe care il cunosc a suferit mobbing la o scoala sub pretextul asta, desi e clar ca nu i-a speriat cu iadul pe copii (directia vroia, din motive personale si greu de definit, un alt profesor).

Dar : nu este o metoda buna de a invata copiii, si oamlenii in general, sa asculte de Dumnezeu de frica. Nici educatia bazata pe frica in general nu este buna. Sigur ca un copil trebuie sa invete unde sunt limitele, sa sa respecte diverse lucruri, si trebuie si pedepsit, dar trebuie sa ajunga sa asculte mai degraba din dragoste fata de parinti decat de frica de pedeapsa.

Poate stii ce se spune, despre nivelele duhovnicesti, de 'rob' (asculti de frica de iad), 'salariat' (asculti pt rasplata, raiul) si 'fiu' (asculti din dragoste. Catre al treilea nivel trebuie sa tindem.

De iad trebuie sa ne temem pentru ca ne inspaimanta departarea de Dumnezeu si vrem sa ramanem cu El. Nu din principiu.

Poate ca stiti ce vorbiti, poate , dar sa ascultam un cuvint uitat :

,,Inceputul intelepciunii este frica de Domnul" (Ps 110/10);
,,Frica de Domnul este curata, ramine in veacul veacului" (Ps.18/10);
,,Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur"(Ps. 2/11);

Vorbe mari si grele, nu mai vorbesc de adevarate . Difera insa felul in care inveti frica Domnului pe un adult si pe un copil !
Dar asa cum arata practica , inafara de ignorantii si contestatarii credintei, putini sunt cei care se apleaca cu sufletul si cu frica spre invatatura Domnului . De obicei , pe Hristos nu il mai respectam ca pe Imparatul Slavei , Imparatul imparatilor , ci il tratam ca si pe Stefanel , baitelul cu pantaloni scurti, ochelari si pistriu pe fata , vecinul si prietenul nostru de joaca! Si cum il dam naibi pe Stefanel , cum ne rastim la el la joaca, cum il scuipam pe el,cum il mintim pe el, cum il furam si il pacalim pe el tot asa vom face si cu Hristos ! Si asta se invata din casa , de la parinti si de la scola .
De unde taria credintei daca noi de mici suntem invatati ca D.zeu este un mosnegel plin de ani , cu barba alba , mergind in baston si care ne implineste noua toate poftele ?
De unde taria credintei daca nici ce zice in cartile sfinte (precum psaltirea aici de fata) nu voim sa facem si sa ne invatam copii ?

Iacata atitudinea si rezultatele occidentului putrind de umanism si socializare falsa !
Vechi 03.03.2011, 13:32:28
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate ca stiti ce vorbiti, poate , dar sa ascultam un cuvint uitat :

,,Inceputul intelepciunii este frica de Domnul" (Ps 110/10);
,,Frica de Domnul este curata, ramine in veacul veacului" (Ps.18/10);
,,Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur"(Ps. 2/11);

Vorbe mari si grele, nu mai vorbesc de adevarate . Difera insa felul in care inveti frica Domnului pe un adult si pe un copil !
Dar asa cum arata practica , inafara de ignorantii si contestatarii credintei, putini sunt cei care se apleaca cu sufletul si cu frica spre invatatura Domnului . De obicei , pe Hristos nu il mai respectam ca pe Imparatul Slavei , Imparatul imparatilor , ci il tratam ca si pe Stefanel , baitelul cu pantaloni scurti, ochelari si pistriu pe fata , vecinul si prietenul nostru de joaca! Si cum il dam naibi pe Stefanel , cum ne rastim la el la joaca, cum il scuipam pe el,cum il mintim pe el, cum il furam si il pacalim pe el tot asa vom face si cu Hristos ! Si asta se invata din casa , de la parinti si de la scola .
De unde taria credintei daca noi de mici suntem invatati ca D.zeu este un mosnegel plin de ani , cu barba alba , mergind in baston si care ne implineste noua toate poftele ?
De unde taria credintei daca nici ce zice in cartile sfinte (precum psaltirea aici de fata) nu voim sa facem si sa ne invatam copii ?

Iacata atitudinea si rezultatele occidentului putrind de umanism si socializare falsa !
Asadar, dragi co-forumisti, calea de urmat e cea a bagarii groazei in copii. Frica trebuie sa fie lait-motivul vietii lor. Nu conteaza ca teama le va patrunde atat de mult de madulare incat nu vor fi in stare de nimic pe lumea asta, ideea e sa le inoculam cat mai bine conceptul de “Dumnezeu – drept judecator” in defavoarea celui de “Dumnezeu – iubitor de oameni”.
In acest scop li se vor prezenta periodic copiilor planse cu reprezentari cat mai sugestive si infricosatoare despre cum vor arata chinurile la care vor fi supusi atat in viata asta cat si in urmatoarea. Se vor utiliza planse ilustrand bolnavi in faze terminale, flacari de iad, victime transfigurate ale tsunami-urilor, incendii, cutremure, samd.
Efectul va fi cel scontat. Copiii vor fi paralizati de frica, asa cum orice bun crestin ar trebui sa fie…..

Vai de noi!
Vechi 03.03.2011, 13:35:47
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asadar, dragi co-forumisti, calea de urmat e cea a bagarii groazei in copii. Frica trebuie sa fie lait-motivul vietii lor. Nu conteaza ca teama le va patrunde atat de mult de madulare incat nu vor fi in stare de nimic pe lumea asta, ideea e sa le inoculam cat mai bine conceptul de “Dumnezeu – drept judecator” in defavoarea celui de “Dumnezeu – iubitor de oameni”.
In acest scop li se vor prezenta periodic copiilor planse cu reprezentari cat mai sugestive si infricosatoare despre cum vor arata chinurile la care vor fi supusi atat in viata asta cat si in urmatoarea. Se vor utiliza planse ilustrand bolnavi in faze terminale, flacari de iad, victime transfigurate ale tsunami-urilor, incendii, cutremure, samd.
Efectul va fi cel scontat. Copiii vor fi paralizati de frica, asa cum orice bun crestin ar trebui sa fie…..

Vai de noi!

Aoleu, ce REA esti !
Vechi 03.03.2011, 14:38:52
coralina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aoleu, ce REA esti !
Discutam persoane sau idei, Zaharia?

In aceeasi ordine de idei, nu-ti judeca aproapele c-o sa dai tu insuti de toate grozaviile cu care ii ameninti pe co-forumistii care nu-ti impartasesc ideile.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 20:23:54
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 17:16:54
Copil avortat care a supravietuit elena20 Generalitati 37 18.10.2010 08:08:34
'UN COPIL CONDAMNAT LA MOARTE' Catalina Umanitare 0 18.01.2008 19:58:09
Bona pentru copil mirc Generalitati 5 12.08.2007 16:00:04