Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2011, 08:02:17
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Evoluționism e un termen neclar.
... Unii au suspendat judecata că n-au studiat detaliile pentru a decide.
Iar dacă tu crezi ceva nu înseamnă că e adevărat. Nici invers. E doar părerea ta.
Evoluționismul e un termen cât se poate de clar: EVOLUȚIONÍSM s. n. 1. Concepție filosofică potrivit căreia Universul, Pământul, ființele vii, societatea etc. trec printr-un proces istoric de evoluție (dezvoltare) și sunt privite din punctul de vedere al acestei dezvoltări. 2. (În sens restrâns) Teoria lui Lamarck, Darwin etc. despre evoluția speciilor de plante și de animale, despre transformarea lor unele într-altele; transformism.

Particularitățile teoriilor evoluționiste contează mai puțin și cei care-și "suspendă judecata" o fac poate nu pentru că nu au studiat, ci pentru că nici nu-și doresc să o facă. E mai bine "să stai la cotitură" și să împroști, urlând că strugurii sunt acri. Revin: Ori creaționism, ori evoluționism. Ori Dumnezeu, ori fără Dumnezeu. Ori există, ori nu există. Este un raport clar de contradicție între cele două afirmații și care nu pot fi acceptate amândouă ca fiind false sau ambele ca fiind adevărate. Ori da, ori ba. Cine vrea să le întoarcă după mușchii lui, n-are decât... Eu nu am să intru într-un joc de genu' ăsta.

Sau o fi viața venită din cosmos? Sau implantată și asistată aici (de-a lungul timpului) prin experimentele alienilor (care ne urmăresc dezvoltarea civilizației din spațiu sau din... umbră)? Dar și atunci, în cele din urmă, ajungem la creația sau (non)creația universului și iarăși, o luăm de la capăt.

O zi bună!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 02.03.2011 at 08:04:21.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Resurse anti-evolutioniste bin000 Resurse ortodoxe on-line 3 16.06.2013 11:06:53
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
Campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!" horatiu.miron Generalitati 380 17.02.2011 12:39:54