Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 17.02.2011, 02:06:14
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned
 
Data înregistrării: 12.02.2011
Mesaje: 139
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Și cum îți explici că nu au dispărut milioane de ani sau că alte specii cu trompa mai scurtă nu a dispărut?
Pentru că inițial toate au avut trompa scurtă, dar nu tote populațiile sunt supuse la aceleași condiții, ergo adaptare, ergo diferențe acumulate, ergo speciere.

Citat:
Înțelege că eu nu neg selecția naturală ci exagerarea importanței ei pentru a susține teoria evoluției. Presupunând că teoria evoluției nu ar fi apărut, nu s-ar fi bătut atât tamtam pe subiectul selecției naturale.
Contribuția esențială a lui Darwin și a lui Wallace a fost tocmai selecția naturală. Evoluția era cunoscută într-o formă sau alta din-nainte de Darwin și Wallace, dar nu exista un mecanism care să explice cum se petrece diferențierea speciilor. A încercat Lamarck ceva, dar nu prea a fost luat în seamă pentru că nu era plauzibil. Din păcate și astăzi auzim creaționiști care atacă lamarckianismul și apoi încep să bată din palme că au făcut praf Teoria Științifică a Evoluției.



Citat:
Cu copiii, nu te cred până nu aduci o dovadă, un articol, ceva.
Articolul din linkul recomandat face doar o corelație istorică între toleranța la lactoză și zonele unde se consumă mai mult lapte. Nu spune nimic de mutație. [/quote]

Ba, dar nu înțelegi tu... sau nu ai citit... sau nu ești onest.

Citat:
The ability to digest milk as adults is genetically controlled with most of the world’s adult population not being able to produce lactase, the enzyme that digests the milk sugar lactose. In this paper, modern day milk consumption by country is shown to be highly correlated with the frequency in the population of the genetic trait for lactose tolerance. This suggests that genetics rather than culture is the governing factor that determines per capita milk consumption.
Și cum singurul lucru care poate duce la modificări genetice sunt mutațiile, ragi tu concluzia.

Citat:
(dacă chiar e posibil ca o astfel de mutație să se manifesteze la mai mulți oameni)
O greșeală caracteristică (nu știu dacă voită sau nu, dar bănuiesc că da, pentru că ți-am explicat chiar eu că nici nu se întâmplă să fie aceeași mutație la mai mulți și nici nu e nevoie să fie) a creaționiștilor. Este suficient să apară la un singur individ, să-i ofere un avantaj și să se reproducă. Propagarea în populație se întâmplă de la o generație la alta cu favorizarea celor ce o au, adică cei ce-s urmași ai celui norocos. Evident înmulțirea cu indivizi care nu au mutația nu este o problemă din moment ce diferența genetică favorabilă nu face să-i cadă penisul sau să i se usuce ovarele, tot aceeași specie este (încă), cu alte cuvinte nu-i semnificativă dpdv al actului reproducerii în sine.

Și orice individ, indiferent de specie are un număr de mutații proprii (parcă la om media era de 120, dar nu bag mâna în foc și nu găsesc momentan o sursă), adică mutații genetice nemoștenite și nu apar probleme reale de înmulțire (cu excepția cazului când mutațiile afectează fix reproducerea, dar în cazul de mai sus, al mutației avantajoase, nu este cazul).

Citat:
și cum au ajuns cei cu mutația să-i domine pe cei fără.
Vezi mai sus explicația.

Citat:
Și oricum, adaptarea la o substanță nu probează evoluția, nici mutațiile benefice.
Cum definești tu „evoluția”, ca să înțelegem și noi de ce spui asta?

Citat:
Este iarăși argumentul circular: evoluția trebuie să existe pentru animalele evoluează.
Huh? Îți dai seama că ai spus o tautologie (având în vedere că ai acceptat că există selecție naturală și adaptare)?

Citat:
Tu nu trebuie să dovedești că evoluează, ci că natura are mijloacele de a face asta prin forțe proprii.
Asta chiar nu mai înțeleg. După tine observațiile din natură nu reprezintă probe? Trebuie să fie totul în laborator, sau cum?


Citat:
O fi avantaj, dar tu trebuie să probezi cum s-a ajuns de la animalele monocelulare, cu câteva mii de gene, la om care are 200.000 gene.
Ei, hai ca omul nu e impresionant, mai impresionantă ar fi ceapa, dacă nu ar exista un mecanism natural care să explice abundența de gene. Numai că nu e impresionant pentru că avem o explicație foarte bună (dpdv științific, nu de-aia de ne face să ne simțim bine la sentimente) și mai și probată genetic.

Citat:
Adică cum a apărut îmbogățirea cu informație complexă și ordonată din mutații întâmplătoare în codul genetic.
Duplicare de secvențe apoi mutații. Prin selecție naturală rateurile se elimină din prima (șștii tu, ființele ălea care-ți plac ție mult și care nu supraviețuiesc din pricina muțatiilor negative). Mutațiile neutre și avantajoase ajung să aibă, de cele mai multe ori, urmași.

Citat:
Că se pierde informație, ca în cazul pinguinului, e mai acceptabil, dar că se câștigă - nu.
Asta o spui dacă nu pricepi că un pic de aripă e mai bună decât deloc când cazi din pom.

Citat:
Sunt sute de biologi și alți oameni de știință
Ăia 270 între care sunt și mulți ingineri și non-biologi? Vezi că poate sunt și niște contabili, ceva spălători de geamuri, niște filosofi și ceva directori de resurse umane printre ei. Și să nu uităm că e foarte posibil să fie și dubluri în listele ălea anemice că am numărat așa, rapid, fără să mă uit în detaliu?

Ți-am mai supus de Project Steve, așa-i? S-au strâns peste 1100 de oameni de știință cu numele Steve care sunt de acord că TE este validă.


Citat:
care descriu pe baza datelor științifice de ce evoluția nu poate să aibă loc în mod natural și care sunt erorile logice și științifice ale evoluționiștilor.
Care? Complexitățile ireductibile, așa-i? Adică argument de tipul „eu nu știu cum de a apărut X, deci TE a falsă”. Vezi că există clipuri și materiale multiple care arată chiar mecanismele cu pricina. Chiar în prezentarea lui Ken Miller a vorbit despre asemenea cazuri precum flagelul bacterian sau sistemul de coagulare:

http://www.youtube.com/watch?v=RQQ7ubVIqo4

Citat:
Ai putea să arunci o privire pe niște situri ca:

http://creationwiki.org/Main_Page
http://www.answersingenesis.org/
http://www.icr.org
Sau ai putea să citești la întâmplare din explicațiile indexate ale creaționiștilor, măcar înveți ceva în loc să citești minciuni sfruntate, fapte distorsionate și argumente care nu vorbesc despre TE, ci despre momâile de paie pe care creaționiștii le atacă, pentru că nu pot ataca cu adevărat TE:

http://www.talkorigins.org/indexcc/

Citat:
și multe altele. Eu mi-am făcut unele păreri pe baza a ceea ce am citit și le-am expus aici. Nu cred orbește tot ce citesc ci caut să fiu cât mai obiectiv și să văd argumentele ambelor părți. Ceea ce mă interesează este adevărul.
Nu prea ai dovedit asta.

Citat:
Pe tine ce te preocupă, adevărul sau susținerea evoluționismului în mod fundamentalist? Ești deschisă ideii de Dumnezeu sau o respingi categoric? Dacă o respingi, pe baza căror raționamente faci asta?
Una nu are legătură cu cealaltă. Presupunând prin absurd că TE nu este adevărată, deși este, asta nu demonstrează în nici un fel că Dumnezeu există. Și inversul este adevărat. Faptul că TE este adevărată nu înseamnă că Dumnezeu nu există.

Idea existenței lui Dumnezeu eșuează de la sine, nu e nevoie de știință. Teologia singură eșuează fără "ajutoare" externe, cu alte cuvinte teologia eșuează din merite proprii. Blogul meu este axat strict pe a arăta asta fără a aduce în discuție în vreun fel evoluția, abiogeneza, big-bang-ul. Există o multitudine de articole care au eticheta „probleme teologice” care arată de ce teologia eșuează, deci și idea de Dumnezeu, în consecință.
Reply With Quote
 

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43