Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2011, 10:52:29
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit voi ati citit

In VT Facerea cum spune ordinea prima data la inceput pana la ziua a saptea si spune ca toate plantele si pomii ii da Dumnezeu oamenilor iar dupa aia cand e un fel de reluare dupa a saptea incepe sa povesteasca din nou ce a facut si nu mai e la fel?Nici ordinea nu mai e aia si nici pomii nu mai sunt toti dati oamenilor.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 10:57:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
In VT Facerea cum spune ordinea prima data la inceput pana la ziua a saptea si spune ca toate plantele si pomii ii da Dumnezeu oamenilor iar dupa aia cand e un fel de reluare dupa a saptea incepe sa povesteasca din nou ce a facut si nu mai e la fel?Nici ordinea nu mai e aia si nici pomii nu mai sunt toti dati oamenilor.
Ma lamureste si pe mine cineva de ce nu e la fel prima data povestea si a doua oara?Sau doar mi se pare mie ca nu e la fel ca azi am mai citit o data si eu totusi cred ca nu gresesc.Prima data a zis Dumnezeu ca le da oamenilor chiar Toti pomii.Dupa ziua a saptea zice ca e unul interzis.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 11:27:45
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Ma lamureste si pe mine cineva de ce nu e la fel prima data povestea si a doua oara?Sau doar mi se pare mie ca nu e la fel ca azi am mai citit o data si eu totusi cred ca nu gresesc.Prima data a zis Dumnezeu ca le da oamenilor chiar Toti pomii.Dupa ziua a saptea zice ca e unul interzis.
Eu am explicat, a fost o vreme cand Dumnezeu i-a ingaduit omului sa-L guste din intreaga creatie, din toti pomii. Vine un moment cand Dumnezeu refuza sa i se mai impartaseasca omului prin pomul cunostintei binelui si raului. De ce? Ca sa se intareasca si mai mult in bine, sa se indrepte spre desavarsire. Omul neascultand, a ales sa traiasca in afara relatiei cu El si asa a primit moartea, ca rupere a relatiei cu Viata.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 12:34:14
Senior Member

Implicit ok,costel

Multumesc de raspuns dara tot mai am nelamuriri.Sau mi se pare mie ca e oarecum ciudat adica daca a fost la liber prima data inseamna ca deja omul gustase deja din pom atunci cand a ajuns sa fie interzis,nu?Ori daca gustase el deja stia de bine si de rau si atunci ce sens mai are interzicerea?Parca ar fi ceva ramas nespus in VT.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 12:48:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Diavolul l-a ispit cu chemarea ca va ajunge asemenea lui Dumnezeu, dar fara a avea legatura cu El, caci asa cum am spus Dumnezeu a refuzat pentru o vreme sa se mai ofere prin acel pom.

Asa ca omul chiar daca a mancat si mai inainte din pomul interzis, recurge sa manance acum ca sa devina dintr-o data ca Dumnezeu. Firea il chema la unirea cu Dumnezeu, dar diavolul ii da calea falsa - implinirea prin neascultare, prin neimpartasirea de El.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 13:55:41
Senior Member

Implicit Costel

Uite am sa mai citesc ca nu ma simt pregatit bine acum si dupa aia revin eu cu intebarile daca mai am.Pana atunci nu insist ca acuma simt cum dau drumul la porumbei.Cred ca o sa inteleg toate astea cam cum au fost daca ma concentrez chiar daca acuma parca mi se par tot felul de neconcordante.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 17:44:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Eu am explicat, a fost o vreme cand Dumnezeu i-a ingaduit omului sa-L guste din intreaga creatie, din toti pomii. Vine un moment cand Dumnezeu refuza sa i se mai impartaseasca omului prin pomul cunostintei binelui si raului. De ce? Ca sa se intareasca si mai mult in bine, sa se indrepte spre desavarsire. Omul neascultand, a ales sa traiasca in afara relatiei cu El si asa a primit moartea, ca rupere a relatiei cu Viata.
si atunci cum se face ca Adam si Eva nu au stiut de pomul cunostiintei pana dupa prohibitia lui Dumnezeu..

Geneza 3:6De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 17:47:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

problema e ca toti cei ce au scris aici nu inteleg, de aceia cand sunt luati la intrebari si puricati raman fara replica..
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 17:55:27
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
problema e ca toti cei ce au scris aici nu inteleg, de aceia cand sunt luati la intrebari si puricati raman fara replica..
Intr-o minte stramba si lucru drept se stramba, spunea un parinte. Asa ca e bine sa ne vedem pe noi si nu pe altii spre a judeca. Eu cred ca am fost destul de clar, numai ca tu nu vrei sa intelegi, iar daca vei continua in acest mod, voi refuza sa mai ofer raspunsuri.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 18:41:26
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Intr-o minte stramba si lucru drept se stramba, spunea un parinte. Asa ca e bine sa ne vedem pe noi si nu pe altii spre a judeca. Eu cred ca am fost destul de clar, numai ca tu nu vrei sa intelegi, iar daca vei continua in acest mod, voi refuza sa mai ofer raspunsuri.
sunt de parere ca ar trebui tu sa te implici mai mult in topicuri, sa dai raspunsuri si sa explici.. sunt de parere ca esti unul dintre cei de la care putem invata.. insa in acelasi timp acest lucru il am impotriva ta.. faptul ca nu faci asta.. de aia iti zic 'ortodox de paie' .. vi dai raspunsuri simple fara sa le explici si fugi.. vi intepi si fugi... mi se pare ca atitudinea ta este, ce sa le zic la cainii astia, nu merita.. prietene tu uiti un lucru ortodoxia nu iti apartine in nici un fel, nu esti tu artizanul ei.. de aceia in dar ai primit in dar sa dai.. iar de dai margaritare porcilor si cele sfinte cainilor ce se poate intampla mai rau decat ca acestia sa le nesocoteasca si sa nu le dea seama?practic asta se intampla, daca sunt nevrednici de ele nu le vor primi.. deci da frate ce e bun din tine, si ajuta-ne pe noi astia mai raticitii.. si acum in postul ce va urma pe topicul acesta voi da si eu un raspuns la acest subiect..
Reply With Quote
Răspunde

Tags
caderea lui a & e, pacatul originar

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Caderea Constantinopolului cozia Stiri, actualitati, anunturi 13 03.01.2018 16:22:00
200 de ani de la Caderea Bastiliei - 14 iulie LapetiteMoc Stiri, actualitati, anunturi 43 16.07.2009 02:22:27
Atotstiinta Lui Dumnezeu vs. Crearea si caderea omului Florin-Ionut Generalitati 10 06.07.2009 16:25:52
LUPTA CU CADEREA IN IMAGINATIE cozia Teologie si Stiinta 9 10.12.2007 12:07:37