Citat:
În prealabil postat de konijiro
Deci ne citam pe noi insine acum? Sursa informatiei?
|
Am zis ca mi-am copiat un mesaj mai vechi, in care nu era specificat ca unele plante si animale inferioare pot suferi mutatii si combinari intre specii.
Ca in rest nu trebuie citat, stii si tu ca singura incrucisare intre specii este intre cal si magar. O specie sterila.
Daca vreti si alte pareri, iat-o pe a lui Dobzhansky (geneticianul evolutionis) care spune: "„Mutanții bine definiți ai drosofilei‚ grație cărora genetica a făcut atîtea progrese‚ sînt aproape fără excepție inferiori musculiței sălbatice în ce privește viabilitatea‚ longevitatea și fertilitatea. Un alt rezultat a fost acela că aceste mutații nu au produs niciodată o nouă specie de muscă. Aceste drosofile prezentau aripi‚ picioare și abdomene deformate și alte malformații‚ dar ele au rămas întotdeauna drosofile. În plus‚ atunci cînd musculițele mutante au fost împerecheate între ele‚ s-a constatat că după un număr de generații ele au început să genereze unele drosofile normale. Dacă ar fi fost lăsate în starea lor naturală‚ aceste musculițe normale ar fi supraviețuit în final musculițelor mutante mai slabe‚ păstrînd astfel musculița de oțet în forma în care a existat ea inițial."
Deci e evolutionist, sa nu-mi spuneti apoi ca as fi zis ca e creationist.
Citat:
Ia zi, daca pozitia creationista e atat de solida si ancorata in dovezi, de ce recurgeti la stratageme din astea ieftine si lipsite de onestitate, ca scoaterea unor afirmatii din context? In plus, un pic de documentare ti-ar fi aratat ca Grasse era adept al viziunii propuse de Lamarck, nu era in nici un caz anti - evolutionist.
|
Am mai intalnit aceasta afirmatie ciudata. Bineinteles ca Grasse era evolutionist, tocmai de aceea e si citatul din el. Ce valoare ar fi avut pentru un ateu un citat dintr-un creationist?
Citat:
- o afirmatie in care spui ca fosilele intermediare nu sunt gasite in numar suficient. Insa nu explici ce intelegi tu prin "fosila intermediara", la fel cum nu pari sa realizezi ca nu exista specie care e "gata". Evolutia e un proces continuu, nu s-a oprit.
|
Din cate imi amintesc nu am facut doar o afirmatie, ti-am dat un citat despre fosilele intermediare. Desigur ca nu s-a oprit, asteptam sa-i creasca leului inca un picior, ca asa va alerga mai bine. Ce-i trebuie leului de exemplu sa se dezvolte? E perfect, nu-i asa? Sper ca nu spui acum ca toate animalele or sa devina specia cea mai dezvoltata, adica oameni.
Cum spunea un paleontolog (nu mia sau sa caut citatul , poate alta data), speciile apar in straturile geologice gata formate si prezinta doar mici variatii (la fel ca rasele). Deci nicio schimbare, doar specii diferite. Nici fosile intermediare intre doua specii, nici macar o schimbare evidenta in cadrul unei specii, sa zici ca a evoluat.
Citat:
3. fosilizarea e un fenomen rar. E exceptia, nu regula. Suntem norocosi sa fi gasit fosilele de pana acum, iar pana acum, nu s-a gasit absolut nici o fosila care sa nu fie consistenta cu teoria evolutiei.
|
Dimpotriva, am citit ca exista foarte multe, si ca sunt cunoscute mai multe specii fosiel decat vii.
Citat:
Exemplul cu citatul lui Darwin despre ochi e deja celebru. Mai rau e ca se mai gasesc oameni care chiar cred ca Darwin a zis treaba aia
|
Nu stiu despre asa ceva si nici nu am spus eu.
Am uitat in ultimul mesaj o dovada a evolutionismului, evolutia embrinara a lui Heckel, care s-a dovedit a fi un fals in cea mia mare proportie. Cam astea sunt dovezile date pe wikipedia la evolutionism.