Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 16:42:21
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
deci tu ii crezi pe cuvant, fiindca ti se pare ca nu au cum sa minta?
Eu nu accept T.E. fara sa stiu ce accept. Am fost crestin o data, am avut si eu profesor de religie care ne explica ca T.E. e "in criza", si profesoara de biologie care a trecut prin lectia dedicata T.E. in 5 minute. Insa de atunci au trecut ceva ani, mai multe carti citite pe tema asta (si nu numai), si mi-am format o opinie, nu o credinta.

In plus, de-a lungul timpului, stiinta a dovedit, cu varf si indesat, ca functioneaza. Si mai mult decat atat, are un mecanism de auto-corectie care functioneaza si el. Metoda e testata, onesta si functioneaza.

Cat despre "crezut pe cuvant", facem o gramada de lucruri in acest fel. Folosim masini si avioane pe care le consideram sigure pentru ca au fost construite de oameni care se pricep la asta, cumparam medicamente descoperite recent tot asa, pe incredere, pentru ca la fel, sunt verificate si atestate de oameni care s-au specializat pe asta.

Tocmai pregatirea celor care ne ofera lucruri care fac parte din cotidian ne da incredere sa folosim acele lucruri, stiind ca o facem in siguranta. Nu avem o problema sa facem asta, dar avem brusc o problema de incredere cu milioane de oameni de stiinta din vreo 7 stiinte diferite, doar pentru ca rezultatul muncii lor ne contrazice religia.

Avand in vedere rezultatele pe care stiinta le-a avut pana acum (si vorbim doar de 200 de ani), am incredere ca daca rezultatele nu sunt cele corecte, tot stiinta le va corecta.

Citat:
dupa logica ta, nici crestinii nu au cum sa minta, fiindca sunt atatia si toti il recunosc pe Dumnezeu si pe Hristos, deci trebuie sa fie adevarat.
In primul rand, crestinii de care vorbesti tu ar trebui sa se puna de acord asupra propriului zeu. Vorbim de vreo 30.000 de biserici crestine, multe dintre ele concurente. Asa ca nu folosi o oala pentru toti, ca nu e cazul.

In al doilea rand, oamenii aia de stiinta nu se pun de acord de dragul unei dogme, ci dovezile pe care le gasesc ca rezultat al muncii lor ii duc acolo.

E nostim ca faci o paralela cu crestinismul, pentru ca exact in aceasta comparatie crestinismul este un esec de proportii epice, fata de abordarea stiintifica. A avut control total asupra Europei timp de o mie de ani, care au fost maretele realizari?

Citat:
si daca nu crezi ca e adevarat, ar trebui sa vii tot cu dovezi Pe Masura.
E total ilogic sa imi ceri mie sa dovedesc inexistenta zeului crestin. Tu esti cea care afirma ca el exista, burden of proof e la tine. La fel si cu conspiratia evolutionista: eu nu consider ca exista, tu faci asta, asa ca, din nou, astept dovezi in aceasta privinta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Resurse anti-evolutioniste bin000 Resurse ortodoxe on-line 3 16.06.2013 11:06:53
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
Campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!" horatiu.miron Generalitati 380 17.02.2011 12:39:54