Citat:
În prealabil postat de heaven
Si eu sunt de acord cu Mellisa,sportul caleste nu doar trupul,ci si spiritul,mai ales artele martiale practicate la nivelul lor de arta,armonizarea trup-minte-spirit.
Eu insami am cunoscut un calugar care inainte de a se tunde in monahism facuse arte martiale si avea centura neagra,nu stiu cati dani pe un anumit stil,nu mai stiu care exact.Era un om,putin spus deosebit,inca imi pare rau ca am pierdut legatura cu dansul...
Insa cu siguranta nu toti cei care practica acest gen de sporturi ajung la un asemenea nivel de elevare,ci cad in alte neajunsuri precum exacerbarea ego-ului,marirea agresivitatii etc si nu imi spune ca tu nu cunosti persoane din aceasta categorie pentru ca greu imi vine a crede.
Deci,nu cred ca o poza in care iti etalezi musculatura are vreo relevanta in privinta trairii crestinesti a unei persoane.Gandeste-te cum ar fi ca persoanele de sex feminin de pe acest site sa isi puna la avatar poze sumar imbracate sa isi etaleze trupul lucrat la aerobic sau alt gen de sport!Cu siguranta fanii acestui site s-ar inmulti simtitor,insa din cu totul alte motive decat cele ortodoxe... 
|
Cunosc si persoane care au practicat astfel de sporturi si au cazut incealalalta extrema. Nici eu nu mai aveam mult,sau poate am si cazut pentru o perioada... Bince ca s-a milostivit Dumnezeu si de mine pacatosul si mi-a mai intins o mana,ca puteam fi in iad de mult. Si parintele meu duhovnic a practicat arte martiale,deci ce "coinicidenta" intre mine si sfintia sa
Cat despre ce spuneati cu femeile... posibil sa fie adevarat. Insa putine sunt femeile care au fost inzestrate cu un corp si chip frumos dar care totodata sa nu uite cui se datoreaza aceasta. Mi-ar place sa iau o astfel de "teapa",sa vad o fata frumoasa,aranjata etc. si sa raman surprins prin a vedea ca e o crestina practicanta. Pentru ca sincer cam greu am gasit combinatia asta...
Doamne-ajuta!