![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
NIMENI NU STIE PRECIS daca Iisus a avut sau nu femei apostoli, iar vremurile in care au fost scrise Evangheliile apartineau IN TOTALITATE PUMNULUI si VOINTEI BARBATESTI. Deasemenea trebuie sa recunoastem ca accentul pus ulterior pe credinta/evlavia catre Fecioara Maria se datoreaza in parte si demersului pentru a cistiga si "votul" feminin in promovarea noii religii, a crestinismului. Sa nu uitam ca Sf Pavel a fost SI un mare diplomat versat si evreu...si noi acum stim cam cum se cistiga voturile si cum se promoveaza un "produs" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Tradare, tradare, dar sa stim si noi." (citat din memorie) |
|
||||
|
||||
![]()
Pai cam in toate domeniile lucrau la inceput numai barbati pentru ca societatea era de asa natura,de aceea nu mi se pare atat de relevant acest aspect.
Femeia si barbatul au fost creati intr-o relatie de complementaritate care conduce catre unitate,nicidecum de competitie,subordonare etc .Cred ca si intr-un astfel e caz,precum cel de pe topic,ar putea exista asa ceva si cred ca si exista destule exemple: preoti care slujesc,iar sotiile lor sunt implicate in viata comunitatii,mai ales a femeilor din ea,se ocupa de acte de caritate,asistenta sociala etc,completandu-se astfel unul pe celalalt. Si mi se pare minunat ca cei doi sa impartaseasca o astfel de misiune,fiecare avand rolul sau. Nu stiu daca parerea mea este cea mai grozava,insa asa vad eu o armonizare a celor doua fapturi minunate create dupa chipul si asemanarea Tatalui Ceresc:barbatul si femeia!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai revenit Adriana la religia ortodoxa. Nu stiu cum administratorii nu inchid acest subiect dar in fine!
Cat despre ce scrii tu si dai exemplu din 1 Petru 2,9. Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata; sa reamintim ca aceasi carte reaminteste ca Fiilor duhovnicesti supuneti-va preotilor! 1 Petru 5 ,5 Deci sunt trepte superioare si inferioare la preotime! Apoi nu am auzit ca in Vt femeia sa fie preot dar iata ce spune biblia:Iesire 19, 5. Deci, de veti asculta glasul Meu si de veti pazi legamantul Meu, dintre toate neamurile Imi veti fi popor ales ca al Meu este tot pamantul; 6. Imi veti fi imparatie preoteasca si neam sfant!" Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune fiilor lui Israel". Deci teoria ta cade deoarece Israel a avut numai preoti barbati! Confuzia este ca noi toti suntem preoti dar numai unii oficiaza slujba! P.S atata timp cat ai idei sectare nu stiu de ce te mai numesti ortodoxa! Ca sa inseli? P.S2 biblia asta cred ca e impotriva femeilor deoarece nici o femeie nu a scris in ea dupa cate stiu eu. Sau mai sti poate vi tu cu o idee noua si invinuiesti biserica! Last edited by bairstow; 25.01.2011 at 10:33:23. |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|