Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2011, 13:23:52
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Anna - mereu vii cu ceea ce vrei tu, dar incearca sa-i intelegi si pe altii, inclusiv pe sotul si pe copiii tai si chiar si pe...Dumnezeu.
1. Incearca sa afli de ce copilul refuza cu indarjire sa-si stranga jucariile, macar intreaba-l. Poate ca are un motiv serios. Intrebarea asta "de ce?" are in orice domeniu importanta ei. Mai trebuie sa mai si afli lucruri si sa te intrebi ce e bun si ce e rau si de ce asa si nu altfel, sa mai aduci modificari, imbunatatiri, sa vii cu idei.

Incearca sa afli si dorintele celorlati si sa gasiti un compromis.

2. Poate ca si in cazul credintei gresesti, neintelegand bine. Nimeni nu poate stii exact voia lui Dumnezeu, pentru ca El nu vorbeste cu noi. A lasat anumite lucruri scrise, respectiv multe doar povestite. Altii le-au preluat si le-au mai "pieptanat" poate si nu stim exact ce si cum este de fapt de la El.
Adriana 3 spunea niste lucruri corecte.
Si nici Dumnezeu nu a spus clar: vreau asa si nu altfel, asta este pacat si asta nu si nu a dat indicatii in toate. A dat numai anumite idei.
Undeva raspundea cuiva la o intrebare "Tu cum gandesti?", il punea mereu si pe celalalt sa gandeasca.

Revenind la subiect:
1. Fiecare isi pune candva anumite intrebari de bun simt. Ce este rau in asta?
2. Intrebarea asta cu femeia si preotia este f.delicata si multi incearca sa o explice si au pareri diverse. Ma uitam intr-o zi si intr-o carte f.interesanta a lui Evdochimov. Si el pune cumva in discutie pozitia femeii in credinta, mai ales ortodoxie.
Cand o sa am timpul necesar o s-o citesc mai pe indelete.
Pe de o parte pare nefiresc savezi o femeie preot, nici mie nu cred ca mi-ar place,dar...in comparatie cu alte profesii unde femeia chiar nu are ce cauta si nu-mi place deloc s-o vad, parca in biserica mi se pare potrivita.
Adica intre front, armata, politie, excavator, politica si mai stiu eu (box, lupte si alte sporturi de bataie si extreme) si biserica, in ultima o vad pe femeie potrivita.
Barbatul si femeia nu sunt egali, pentru ca sunt din constructie diferiti. Punct.
Nimeni nu se revolta sa vada femeia batandu-se, omorand, uitand de casa si de copii, dar se revolta sa o vada intr-o profesie de suflet, pace, iubire de oameni, fara riscuri etc. Asta este paradoxul.
Asta cu zilele din luna si sarcina, poate fi un motiv, dar la fel de bun este si in cazurile celelalte. Ce face o femeie in zilele alea sau cu burta mare si mai apoi cu copii acasa, in armata, pe front, in politie, etc.?
Am vazut si auzit de cazuri de femei care s-au dus dupa cateva zile de la nastere (nu stiu daca si gravide, dar probabil ca da), in sedinte de inalt nivel (european chiar), cu copilul pe masa langa ele. Asta nu vi se pare absurd?
Nu mai comentez mai mult.
3. In fine, a pune intrebari si a dori (si ca femeie) sa stii mai multe despre Domnul si sa-I fi mai aproape, sa lucrezi si ajuti oamenii in numele Lui, in biserica sa, insemna totusi iubire si credinta.
Intreb din nou de ce nu mai exista diaconitele macar. Este nevoie de ele. Preotul barbat are anumite limite totusi.

4. Si ma intreb totusi si eu adeseori: de ce barbatul este intotdeauna cel bun, pozitiv in credinta mai ales, de ce el este din start potrivit pentru biserica si preotie? Sunt multi nepotriviti pentru asa ceva.
De ce ii duce Dumnezeu acolo si le dau harul preotiei? Numai El stie.

Si inca o data va rog sa nu mai luati etalon in argumente pe Iisus (pentru barbat) si pe Maica sa.
El nu a fost un barbat, ca om. Unii spun chiar ca Dumnezeu nu are sex/gen, la fel si Fiul sau. Iisus a fost doar personificat ca om, dar in rest era nu stiu cum sa spun, fiinta divina, la fel ca Dumnezeu Tatal.
Maica Sa nu a fost femeie obisnuita. A fost aleasa si sprijinita sa fie asa cum a fost, a avut puteri supraomenesti etc. Si chiar ca femeie a fost la acelasi nivel cu Fiul Ei.
Ea a fost in biserica, in altar, si mai este. Nu stiu, de la voi am auzit de fraza "a stat in Sfanta Sfintelor", adica in altar. Am inteles ca Sfanta Sfintelor este ceva in altar.

Tags
din ospățul credinței

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04