Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 22:51:40
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Ca sa concluzionez multa vorbarie: daca noi NU intelegem cum s-a produs potopul, cum au incaput animalele in barca si cum au supravietuit pestii.. etc.
Neintelegerea noastra este un argument ca arca lui Noe e un mit?

(Pe acelasi principiu eu pot zice ca universul nu exista pt ca nu stim cum a fost creat. Aceeasi logica).
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 23:05:00
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ca sa concluzionez multa vorbarie: daca noi NU intelegem cum s-a produs potopul, cum au incaput animalele in barca si cum au supravietuit pestii.. etc.
Neintelegerea noastra este un argument ca arca lui Noe e un mit?

(Pe acelasi principiu eu pot zice ca universul nu exista pt ca nu stim cum a fost creat. Aceeasi logica).
Ai abordat gresit problema. Sunt lucruri mai greu de inteles,dar nu imposibil. A fost cu siguranta un miracol de-al lui Dumnezeu,ceva ce a depasit puterea noastra de intelegere. Ca atunci cand s-a vorbit oamenilor despre Rai: "ceea ce ochiul n-a vazut si urechea n-a auzit". Deci ceva ce mintea pacatoasa a unui om nu poate cuprinde!

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 23:27:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ai abordat gresit problema. Sunt lucruri mai greu de inteles,dar nu imposibil. A fost cu siguranta un miracol de-al lui Dumnezeu,ceva ce a depasit puterea noastra de intelegere. Ca atunci cand s-a vorbit oamenilor despre Rai: "ceea ce ochiul n-a vazut si urechea n-a auzit". Deci ceva ce mintea pacatoasa a unui om nu poate cuprinde!

Doamne-ajuta!
1. In ce fel am abordat gresit problema?

2. Te contrazici. Ori e minune, ori e ceva ce poti intelege. Daca ajungi la concluzia ca e minune ce rost are sa intrebi "cum"?

3. Intrebarea care ar trebui sa ne macine este cum sa ne mantuim. Ca daca ajungi sa-l cunosti pe Dumnezeu, NU cred ca te mai intereseaza cate animale au incaput exact in corabie.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 23:32:18
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

1. Mi s-a parut aiurea intrebarea: "Neintelegerea noastra este un argument ca arca lui Noe e un mit?"

2. Probabil este minune,nu vom stii poate niciodata cu exactitate,si mai mult de atat nici nu ne-ar folosi daca am cunoaste aceasta taina.

3. Ai dreptate. Citeste posturile mele anterioare. Prea multe intrebari duc la ratacire...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arca lui Noe - descoperita? colaps Generalitati 0 28.04.2010 17:22:05