![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Problema pentru cei aflati in spitale si spun ca au nevoie de preoti: l-au chemat si nu a venit?,iar pentru femeile aflate in maternitati si care nu pot ajunge la biserica,lauzele stiu ca nu au voie sa intre acolo in acesta perioada,si nici preotul sa vina la ele pana la un anume timp.Credinta ortodoxa nu e pe zone si nu tine de cutuma.
Last edited by ap2010; 17.01.2011 at 22:10:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Din experienta proprie: lucrez in spital si stiu ca exista preot; de cele mai multe ori ma intersectez cu el in garzi; are prorgam al slujbelor afisat si un numar de telefon la care poate fi apelat , probabil ca vine cand e cheamt, ca l-am vazut de multe ori la bolnavi. Cel mai impresionant lucru pe care l-am vazut: oficiata Taina Cununiei la un cuplu casatorit civil de vreo 25- 30 de ani, cu copil mare (insurat, cu copil la randul lui); unul din ei era grav bolnav (a si murit dupa vreo luna) si nu mai era in stare sa stea decat in sezut, sprijinit pe perne; preotul spitalului a oficiat cununia. Au trecut cativa ani de atunci si de fiecare data cand ma intalnesc cu el pe coridoare ma bucur in sinea mea, ma bucur ca vine dupaamiaza si ii ajuta pe cei cai care cel ajutor!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acolo, in spital, spovedeste si impartaseste tinerele, mai ales cele care intampina dificultati in mentinerea sarcinii. Chiar acolo l-am cunoscut pe duhovnicul meu. Ideea ca preotul nu are voie sa vina la proasptele mamici nu stiu de unde e scoasa. In randuiala Bisericii exista rugaciune la 1 zi , precum si la 8 zile de la nastere. E adevarat ca fiind in maternitate, mamicile nu cheama preotul in prima zi, dar la 8 zile vine preotul acasa.
|
||||
|
||||
![]()
Atunci, ține de canoane ? Am înțeles că ar exista un canon în vigoare care ar interzice lehuzelor să intre în biserică, dar de un canon care ar interzice preotului să vină la ele, eu nu am auzit. Îmi pare rău că vă răspund la mai bine de un an de la postarea dv, dar abia acum mi-a sărit în ochi aceasta. Mă puteți lumina, privind un asemenea canon ?
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
HRAM la bisericuta din curtea spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S Curi | pui | Generalitati | 2 | 25.11.2008 23:01:58 |
preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |
|