![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De unde ai scos-o pe asta cu "cine vrea da,cine nu, nu"? E prea relaxata Danut. Nici eu nu vreau sa insist pe 10%. Important este ca omul sa daruiasca pentru Dumnezeu. Sa fie riguros si disciplinat in ceea ce priveste darnicia. Nu avem alt procent in Biblie. Doar acesta: 10%. Nici in biserica noastra nu dau toti acest procent in mod regulat dar daca nu tii standardele sus oamenii devin lenesi, zgarciti, se plang si devin haotici in ceea ce priveste binefacerea si darnicia. Desigur Scriptura ne indeamna: Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună. Dar tot Biblia ne vorbeste despre 10%. NT nu pune capat acestui obicei. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
darnicie disciplinata? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
sigur voi nu sunteti pastori si nu vreti sa va "justificati" scoaterea parlelii?
|
|
|
|||
|
|||
|
Exact asa este si in alte biserici.
|
|
|
|||
|
|||
|
nu si in Biserica lui Iosif77 din cate am inteles.
|
|
|
||||
|
||||
|
NT nu face referire la continuitatea practicarii zeciuielii fata de Biserica...NU?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Face referire dar nu are rost sa insistam asupra lui 10%. Problema e ridicata de tine si de altii: voi NP dati zeciuala pastorului. Ca si cum asta ar fi o crima nu un lucru placut Domnului. Si apoi adevarul e ca o dam bisericii nu pastorului. E un lucru foarte bun ca un crestin sa dea la biserica un anumit procent din veniturile lui. Nu se mai starnesc discutii cu taxa pe cununie si pe botez si pe inmormantare. La NP credinciosii daruiesc Domnului cat vor (se recomanda 10%) si toate serviciile sunt gratuite. E o simpla forma de a strange banii necesari lucrarii. Ce-i cu cheful asta de cearta la voi? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Dar sa-ti spun si tie o noutate (pe care am mai spus-o): la o inmormantare baptista au fost invitati 3 pastori, si au fost platiti cu bani grei; pastorii au servit whiski... Taxele de la cununie, botez si inmormantare - care intra in vistieria Bisericii-, nu se compara cu zeciuiala..., hai sa fim seriosi! Citat:
Eu nu ma cert, am spus, iti spun si tie si la toti NP ca nu sunteti decat niste PREFACUTI, INSELATORI etc...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E prea gogonata. Cine crezi ca te crede? Eu iti propun sa lasam subiectele: betie, simonie, taxe exorbitante la inmormantari sau la cununii. Sunt deja vechi, plictisitoare. Mai bine zi ceva de Iosif Ton. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 19:24:40 |
| Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 23:13:56 |
| Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 10:23:38 |
|
|