Citat:
În prealabil postat de Geony
Despre mine am o parere buna, chiar foarte buna (asta ca sa ma laud si eu, ca mi-au murit laudatorii)...dar nu despre mine se vb aici, si nici despre tine...m-ai intreb daca sunt rai cu mine NP, si ti-am spus da..
|
Ajuta-ne si pe noi sa avem aceeasi parere, despre tine.
Citat:
Ai spus mai sus ca Pavel a fost probat cu Scriptura si ca lauda pe acei ce faceau acest lucru...
Ai dat un exemplu care se practica atunci, ca doar Pavel nu a activat la 5 sau 10 secole de la aparitia crestinismului...
|
Acel exemplu (verificarea cu Scriptura) reprezinta un principiu valabil si astazi. Problema este ca unora nu le convine.
Citat:
Daca pastorul nu te-a indoctrinat bine,
|
Pastorul nu are cum sa ma indoctrineze. Aplic principiul cu verificatul. Nu il cred pe cuvant.
Citat:
iti spun ca la acea vreme era nevoie de a proba cu Scriptura un adevar sau altul pt ca ereziile pandeau pe la tot coltul
|
Si astazi este nevoie de proba cu Scriptura. Ereziile pandesc pe la tot coltul. Ba, mai mult, pandesc din altare si de la amvoane.
Citat:
si multi proaspeti-crestini cadeau prada eresurilor.
|
Azi, multi crestini cu statute vechi, au eresurile inradacinate in mintea lor.
Citat:
Ori te intreb, cu ce editie a Scripturii il probau pe Pavel? erau tipografii ca Biblia sa se tipareasca si sa o aiba fiecare crestin in casa?
|
Exista Vechiul Testament, plin de profetii referitoare la lucrarea Mantuitorului. Iar Sfintii Apostoli propovaduiau Evanghelia lui Hristos folosind, din plin, argumennte din Vechiul Testament (pe care crestinii le verificau).
Citat:
Dragul meu, nu poti desparti Biblia de Biserica si Biserica de istorie...
|
Nu pot desparti Biblia de Autorul Ei (de Dumnezeu). "Biserica" (cea la care va referiti dvs.) si istoria sunt lucruri relative. Depinde cum le vede fiecare.