Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 21:40:11
blajinul blajinul is offline
Banned

Data înregistrării: 11.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Despre mine am o parere buna, chiar foarte buna (asta ca sa ma laud si eu, ca mi-au murit laudatorii)...dar nu despre mine se vb aici, si nici despre tine...m-ai intreb daca sunt rai cu mine NP, si ti-am spus da..
Ajuta-ne si pe noi sa avem aceeasi parere, despre tine.

Citat:
Ai spus mai sus ca Pavel a fost probat cu Scriptura si ca lauda pe acei ce faceau acest lucru...
Ai dat un exemplu care se practica atunci, ca doar Pavel nu a activat la 5 sau 10 secole de la aparitia crestinismului...
Acel exemplu (verificarea cu Scriptura) reprezinta un principiu valabil si astazi. Problema este ca unora nu le convine.

Citat:
Daca pastorul nu te-a indoctrinat bine,
Pastorul nu are cum sa ma indoctrineze. Aplic principiul cu verificatul. Nu il cred pe cuvant.

Citat:
iti spun ca la acea vreme era nevoie de a proba cu Scriptura un adevar sau altul pt ca ereziile pandeau pe la tot coltul
Si astazi este nevoie de proba cu Scriptura. Ereziile pandesc pe la tot coltul. Ba, mai mult, pandesc din altare si de la amvoane.

Citat:
si multi proaspeti-crestini cadeau prada eresurilor.
Azi, multi crestini cu statute vechi, au eresurile inradacinate in mintea lor.

Citat:
Ori te intreb, cu ce editie a Scripturii il probau pe Pavel? erau tipografii ca Biblia sa se tipareasca si sa o aiba fiecare crestin in casa?
Exista Vechiul Testament, plin de profetii referitoare la lucrarea Mantuitorului. Iar Sfintii Apostoli propovaduiau Evanghelia lui Hristos folosind, din plin, argumennte din Vechiul Testament (pe care crestinii le verificau).

Citat:
Dragul meu, nu poti desparti Biblia de Biserica si Biserica de istorie...
Nu pot desparti Biblia de Autorul Ei (de Dumnezeu). "Biserica" (cea la care va referiti dvs.) si istoria sunt lucruri relative. Depinde cum le vede fiecare.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38