Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2010, 17:38:28
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Vuiesc televiziunile de emisiuni care ne invata sa supravietuim in conditii-limita. Dar si ziarele. Am citit articolul de mai jos si, la sfarsit, un cititor se intreaba: "frate,da ce se intampla cu atatea emisiuni si firme de “supravietuire”.Ne paste vreo apocalipsa si noi nu stim???"

http://think.hotnews.ro/cum-poti-sup...e-ale-spp.html
http://think.hotnews.ro/cum-poti-sup...ale-spp.html/2
http://think.hotnews.ro/cum-poti-sup...ale-spp.html/3
http://think.hotnews.ro/cum-poti-sup...ale-spp.html/4
http://think.hotnews.ro/cum-poti-sup...ale-spp.html/5
http://think.hotnews.ro/cum-poti-sup...ale-spp.html/6

Articolul este lungut, dar interesant. Mai mult, omul da sfaturi pentru conditiile locale, din Romania.
Pot sa iti spun doar ca de ceva vreme,sunt anumite persoane care stiu mai multe decat noi si isi fac provizii,hrana,medicamente,echipamente de munte,cauta locatii sigure,se antreneaza pentru tehnici de supravietuire etc
Deasemenea,in alte tari se construiesc de mult timp orase subterane extem de complexe,se pare ca unul exista si la noi in Bucegi.
Ce va veni,nu se stie foarte sigur,cel putin nu de catre omul de rand,dar Dumnezeu sa ne aiba in paza Sa!
Vechi 25.10.2010, 18:02:35
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Pot sa iti spun doar ca de ceva vreme,sunt anumite persoane care stiu mai multe decat noi si isi fac provizii,hrana,medicamente,echipamente de munte,cauta locatii sigure,se antreneaza pentru tehnici de supravietuire etc
Deasemenea,in alte tari se construiesc de mult timp orase subterane extem de complexe,se pare ca unul exista si la noi in Bucegi.
Ce va veni,nu se stie foarte sigur,cel putin nu de catre omul de rand,dar Dumnezeu sa ne aiba in paza Sa!
Hm! Imi amintesc cum Ceausescu a indraznit sa creada ca bunkerul il va putea ajuta sa supravietuiasca la nevoie!... A indrazni sa te consideri "ales" mi se pare o sfidare la adresa lui Dumnezeu. El este singurul care va dispune pe cine si cum il va salva. Iar singura sansa pentru salvare nu este nici banul, nici geniul inteligentei artificiale, nici relatiile politice, nici nepotismul, ci deschiderea larga a portilor sufletului prin care sa intre Dumnezeu cu tot alaiul ceresc. Orice altceva in afara smereniei si rugaciunii, este risipa si amagire!
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 18:08:49
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Hm! Imi amintesc cum Ceausescu a indraznit sa creada ca bunkerul il va putea ajuta sa supravietuiasca la nevoie!... A indrazni sa te consideri "ales" mi se pare o sfidare la adresa lui Dumnezeu. El este singurul care va dispune pe cine si cum il va salva. Iar singura sansa pentru salvare nu este nici banul, nici geniul inteligentei artificiale, nici relatiile politice, nici nepotismul, ci deschiderea larga a portilor sufletului prin care sa intre Dumnezeu cu tot alaiul ceresc. Orice altceva in afara smereniei si rugaciunii, este risipa si amagire!
Bine ar fi sa se impartaseasca mai multi de asemenea ganduri.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 18:08:53
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Din pacate,se pare ca sunt unii care se considera "alesii" planetei si ne pregatesc niste "bucurii".
Si va trebui sa stim sa supravietuim din toate punctele de vedere:fizic,sa ne pastram mintile intregi si sa nu ne pierdem nadejdea in Dumnezeu.
Stiu ca putini cred in aceasta teorie a conspiratiei,insa in ultimul timp am auzit zvonurile astea din prea multe surse,foarte variate,oameni cu care am interactionat si sunt destul de rationali,credeti-ma,ca sa nu ma gandesc ca un sambure mic de adevar tot ar putea sa existe in istoria asta.
Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui si sa dea forta celor care se lupta pentru Lumina si Adevar sa invinga!

Last edited by heaven; 25.10.2010 at 18:21:05.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:11:58
Adriana Cluj
Guest

Implicit Ma bucur

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Ma bucur ca sunt oameni ca tine pe acest forum....Asa-i cum zici.
Nu stiu sa reproduc exact textul, dar ceva in genul acesta: "nu te ingriji de ziua de maine, zice Dumnezeu...", trebuie sa ne ingrijim de sufletul nostru. Azi.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:16:46
Adriana Cluj
Guest

Implicit O sa se supere multi pe mine?

O sa se supere multi pe mine?
Daca da, imi cer iertare inca inainte de a le da prilejul.
Dar nu rezist sa vad limba romana stalcita. Prea multe greseli gramaticale pe acest forum. Spre intristarea mea profunda remarc multime de tineri care scriu gresit romaneste.
A cui o fi neglijenta? A dascalilor?
Dragii mei, iubiti-va si respectati-va neamul, portul si limba.
Imi cer iertare inca o data, sper sa intelegeti corect mesajul meu, nu ca pe un repros didactic.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:45:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
O sa se supere multi pe mine?
Daca da, imi cer iertare inca inainte de a le da prilejul.
Dar nu rezist sa vad limba romana stalcita. Prea multe greseli gramaticale pe acest forum. Spre intristarea mea profunda remarc multime de tineri care scriu gresit romaneste.
A cui o fi neglijenta? A dascalilor?
Dragii mei, iubiti-va si respectati-va neamul, portul si limba.
Imi cer iertare inca o data, sper sa intelegeti corect mesajul meu, nu ca pe un repros didactic.
Mai multi dintre noi am inceput in repetate randuri campanii de invatare a gramaticii limbii romane. Nu am avut nici o sansa. E clar ca limba se va modifica tot timpul, ceea ce este normal. Insa multi o pocesc de-a dreptul... Poate ca nu e numai vina lor, sunt sigur ca nici profesorii sau invatatorii lor nu au stiut sa-i invete bine romaneste. Dar si lipsa lecturii conteaza, pentru ca in carti vedem cum se scrie corect.

Cred ca la noi vor disparea si diacriticele in curand. Ma uitam la colegii din Turcia, Belgia, Slovacia samd - pai ei scriu si pe MSN sau Yahoo Messenger cu diacritice! Pe cand noua ne este lene sa folosim cele cinci caractere speciale romanesti. Recunosc, nu mi-ar fi usor sa ma invat a scrie cu diacritice. Sunt totusi cativa pe forum care le folosesc constant si ii felicit cu ocazia asta.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:59:21
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Eu nu sunt sigura ca inteleg...
Iti dau un exemplu, absolut ipotetic: daca se intampla sa te imbolnavesti de o boala grava ce necesita operatie pentru a-ti salva viata (Doamne fereste,duca-se pe pustii!),tu ce faci?
Variante de raspuns:
1.Refuzi interventia chirurgicala,te rogi si astepti sa fii salvat de Dumnezeu;
2.Te rogi si apelezi si la medici pentru a efectua operatia.

Te rog sa argumentezi si sa faci o analogie cu situatia prezentata la inceputul topicului.Daca doresti,bineinteles :) ...multumesc frumos!
In primul rand imi cer scuze de intarziere.
Treaba o vad usor diferita. Adica:
1. In cazul unei boli grave, esti deja intr-o situatie nasoala si este clar trebuie sa iei atitudine. Normal din cele expuse de tine varianta a doua este pe sufletul meu. Eu cred ca doctorul trateaza dar Dumnezeu vindeca. Trebuie sa te ingrijesti de sanatatea ta dar scopul sa fie viata vesnica. Iti prelungesti viata aici doar ca sa nu pleci nepregatit.

2. In cazul unei presupuse calamitati, eu o vad ca si lupta cu umbra ta. Ne pregatim pentru ceva care (e clar ca o sa vina) nu stim cand va veni si mai ales nu stim in ce forma. Din scrierile cu referire la apocalipsa imi aduc aminte si de o prezentare de genul: apa nu va mai fi potabila, pestii vor muri, iarba se va usca, etc etc. Mancare va fi numai la cei ce vor conduce lumea si se va imparti celor ce se supun. Asadar, ce vei face cu cutitul de vanatoare?
Ca si in cazul bolii e bine sa previi. Iar noi crestinii ne gandim la ideea: "Cautati imparatia cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua".

Citat:
14. Iar când veti vedea urâciunea pustiirii, stând unde nu se cuvine - cine citeste sa înteleaga - atunci cei ce vor fi în Iudeea sa fuga în munti,
15. Si cel de pe acoperis sa nu se coboare în casa, nici sa intre ca sa-si ia ceva din casa sa,
16. Si cel ce va fi în tarina sa nu se întoarca îndarat, ca sa-si ia haina.
Deci daca te pregatesti adunand lucruri dar nu mai apuci sa ti le iei??
Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu spun sa nu mai facem nimic, sa nu mai muncim. Nu e rau sa sti cum sa traiesti fara supermarket, dar e si mai bine daca reusesti sa traiesti numai cu Sfanta Impartasania cum traiau unii Sfinti. Spun doar ca nadejdea sa fie totusi la Dumnezeu.

Citat:
17. Dar vai celor ce vor avea în pântece si celor ce vor alapta în zilele acelea!
18. Rugati-va, dar, ca sa nu fie fuga voastra iarna.
19. Caci în zilele acelea va fi necaz cum nu a mai fost pâna acum, de la începutul fapturii, pe care a zidit-o Dumnezeu, si nici nu va mai fi.
20. Si de nu ar fi scurtat Domnul zilele acelea, n-ar scapa nici un trup, dar pentru cei alesi, pe care i-a ales, a scurtat acele zile.
Iar de aici mi se intareste tot mai tare credinta ca nadejdea e la Dumnezeu.

Toate cele buna va doresc!
Vechi 26.10.2010, 10:30:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Acele persoane nu stiu mai multe, insa cred mai multe. Eu sunt unul dintre ei, pentru ca nu ignor profetiile Sfintilor si Cuviosilor care ne-au avertizat dinainte despre perioada imediat urmatoare. Perioada asta se aseamana cu cea dinaintea Potopului, cand Noe era considerat un nebun.

Deocamdata sunt la capitolul 1, ma interesez de conditiile de supravietuire, invat, cumpar miere de albine si altele. Urmeaza sa-mi iau biciclete, echipamente pentru munte, cutit de vanatoare samd. Incerc sa ma impartasesc cat de des pot, pentru ca postul urmator este intotdeauna prea departe si nu exista nici o garantie ca atunci lumea va fi la fel de "normala" ca astazi.

Stiti vorba aia, ca Dumnezeu iti da, dar in traista nu-ti pune. Iar fiecare doarme asa cum isi asterne.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 10:54:47
OmuBun
Guest

Implicit

Eu stiu doar atat:
"Nu va ingrijiti de ce veti manca, ori de ce veti bea si nici ce veti face si ce veti spune. Duhul Sfant va va povatui pe voi cand vor veni acele vremuri!"

Faptul ca tu iti procuri anumite lucruri, (si o mai si spui...) nu constituie nici o garantie ca tu vei fi cel care te vei bucura de toate astea. Cred ca am deschis acest subiect odata (la "2012... si daca totusi" parca se numea topicul) cand imi puneam problema supravietuirii cand disperarea ii va scoate pe toti din case - rai si buni - si ar fi un fel de "care pe care". Tu ai omori pe cel care vine si-ti cere? Daca da, cum ramane cu Sf Impartasanie? Daca nu, te va omori el pe tine!... Unde vei reusi sa-ti ascunzi proviziile pentru a nu da de banuit ca ai (la tine e cam tarziu, desi tare ma tem ca cineva te-ar chinui degeaba!...)
Daca Dumnezeu vrea sa supravietuiesc, imi va trimite pasarile cerului cu cele necesare. Dar nu ma intereseaza supravietuirea cu orice pret. Ca sa ma tem de moarte ar insemna sa neg tot ce stiu despre jertfa Mantuitorului.
Eu cred ca toate sunt oranduite. Cineva spunea ca pentru unii, Apocalipsa a venit deja de o vreme, dar la fiecare va ajunge sa fie resimtita cand ne va veni randul. "Potopul" in sine a si inceput. Venirea Mantuitorului va fi catre partea finala, iar daca ar intarzia fie si cu o clipa, n-ar mai supravietui nimeni. Bine-ar fi sa-L intampinam cu candelele aprinse si nu cu borcanul de miere!...
Iertare!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oamenii au atatea fete incat nu iti poti da seama care e cea adevarata Ekaterina Spiritualitatea ortodoxa 6 30.07.2012 14:10:19
11 dintr-o lovitura lore86 Generalitati 25 14.06.2012 00:46:14
De ce Eva a fost facuta dintr-o coasta? nicolescu vio Intrebari utilizatori 8 03.11.2011 13:17:22
Gânduri dintr-o parcare fantana Generalitati 3 08.05.2009 15:33:35
Pana la ce data? Qquasar Nunta 3 01.11.2008 15:03:02