Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2010, 07:38:59
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David17 Vezi mesajul
Pot spune ca vorbesc in cunostinta de cauza.Am fost la Man.Brancoveni o perioada mai indelungata in urma cu aprox.3-4 ani.AFIRM CU TOATA RESPONSABILITATEA CA PARINTELE AVEA O OARECARE FRUSTRARE IN CEEA CE PRIVESTE ANUMITE ATITUDINI DIN BOR dar si reprosuri la adresa unor ierarhi. Personal cred ca "fixismul"monahal l-a biruit desi era un duhovnic caruia ii placea sa se afiseze intr-un mod nonconformist (ex. spovedea facand plimbari prin gradina manastirii).
Inca odata credinta dusa pana la fanatism nu aduce niciun spor duhovnicesc.Calea imparateasca este:Si pe aceea s-o faci nici pe cealalta sa n-o lasi.
Daca dorim o schimbare in bine atunci s-o incepem cu noi. Oare marii nostri duhovnici:Parintele Cleopa, Arsenie Papacioc, Teofil,Arsenie Boca,Lavrentie si tot soborul Frasineiului,etc,etc, nu ar fi luat masuri daca intradevar stilismul ar fi reprezentat ceva ziditor pt.sufletele noastre? Este mai de folos protestul prin schisma? Personal cred ca nu...
Vorbesti prostii frate chiar daca acum 3-4 ani ai fost la Brincoveni . Nu ai inteles nimic din ce ai vazut si auzit si nici macar nu ai cerut lamuriri. Iar cuniostintelor tale le si dai o insinuare bine directionata . Acum este dis-de-dimineata dar cind o sa am vreme am sa detaliez ! Mai bine te abtineai sau spuneai doar ce ai vazut fara a adauga impresiile tale ! Esti atit de departe de realitatte precum pamintul de cerul cerului . Ai fi avut macar o lauda daca reuseai sa vezi si sa intelegi ca parintele statea in scaunul spovedaniei intre 16- 18 ore,in fiecare zi , ca nu grabea pe nimeni la spovedit , ca spovedania celor veniti prima data la el sau a celor cu cancere sau alte boli grave putea dura si pina la 2-3 ore , ca era extrem de serios si f. atent la tot ce marturiseai si ca fiecare isi primea leacul lui la sfirsitul marturisirii.
Dar probabil ca matale ai fost itinerant prin minastire in cadrul pasiunii ,,globe troters" prin frumusetile patriei ! Pai si astfel , de unde vroiai sa pricepi ce se petrecea in minastire ?
Vechi 17.10.2010, 21:24:07
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ca de Cristos ascult de episcopul meu, PS Mihai Frățilă. Dar, dacă mâine intră în schismă față de papa, nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez.
Ca sa nu se loveasca intr-un catolic fiindca spune un adevar, zic si eu aceeasi, cu modificarile de rigoare:

Ca de Hristos ascult de episcopul meu, Inaltpreasfintitul Teodosie al Tomisului. Dar, dacă mâine intră în schismă față de Sfantul Sinod al B.O.R., nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Nu dati fratilor! Nu-s nici catolic, nici protestant, nici schismatic, nici fugar de prin manastiri. Sunt doar ortodox si din mila Domnului, preot al Lui. Voi care ve-ti vrea sa luati piatra ce sunteti? Iertati-ma, mai bine! Prea usor dati in cu piciorul in tepusa (Biserica) si prea greu va aratati faptuitori a celor ce alcatuiesc Biserica: dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția! Ma mai linistesc la gandul ca nu voi reprezentati Biserica! Cine are urechi de auzit, sa auda si sa se pocaiasca, pentru a nu se face partasi pacatelor straine!

Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 22:17:37
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Sa ne rugam pentru ei sa isi revina si sa revina la dreapta credinta,Dumnezeu sa le lumineze mintile asa cum le-au avut inainte!Doamne Dumnezeule Iisuse Hristoase miluieste-ne si indreapta-ne pe noi pacatosii!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 22:39:49
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,mihele_m

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Un exemplu negativ pentru noi ,inca o pata in plus pe obrazul ortodoxiei. Foarte trist ca Diavolul si-a bagat coada exat acolo unde nu ar fi trebuit sa invinga .
de ce pata?iuda a fost pata pe obrazul mantuitorului?nu cred.cine nu intelege sau nu vrea sa fie ortodox, este liber sa caute ce-si doreste.uscaturile se elimina singure iar padurea ramane verde.
Vechi 17.10.2010, 23:40:38
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
...
Ca de Hristos ascult de episcopul meu, Inaltpreasfintitul Teodosie al Tomisului. Dar, dacă mâine intră în schismă față de Sfantul Sinod al B.O.R., nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

...
eu cred in Iisus ... nu in episcop

daca episcopul nu il marturiseste pe Iisus ... 2 bani nu face
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 23:51:38
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Fara episcopi nu exista preoti.Si fara preoti nu exista Biserica.
Nu ar trebui sa ne facem asa usor judecatorii capilor nostri,caci in fata lui Dumnezeu ei raspund de noi,nu noi de ei.
Un cuvant nu se pomeneste aici,care din fericire zic eu ca inca se aplica din plin Bisericii noastre ,si anume INCREDEREA.
Suntem pusi sa ne indoim de capii Bisericii noastre,calauzindu-ne doar dupa discernamantul nostru in a judeca daca ei,respecta sau nu invataturile Sfintilor Parinti. NU cred ca ne-a pus nimeni paznici in vie,ci suntem doar lucratori chemati sa lucram in frunte cu episcopul si preotul,la via care este a Domnului.
Lasati pe Domnul sa isi vegheze via si sa o apere de dusmani ,El stie sufletul fiecaruia,si El va judeca pe fiecare.
Noi suntem chemati doar sa avem incredere, si prin incredere sa covarsim indoiala,daca cutare greseste sau nu greseste.Increderea e cel mai frumos lucru care il poti darui unui om...
Reply With Quote
Vechi 18.10.2010, 00:01:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
...
Un cuvant nu se pomeneste aici,care din fericire zic eu ca inca se aplica din plin Bisericii noastre ,si anume INCREDEREA.
....
Noi suntem chemati doar sa avem incredere, si prin incredere sa covarsim indoiala,daca cutare greseste sau nu greseste.Increderea e cel mai frumos lucru care il poti darui unui om...
esti pus sa iti folosesti capul pe care ti l-a dat Dumnezeu

unde sunt cei care i-au urmat pe episcopii schismatici? in rai?

nu incredere ti se cere ... ci credinta
Reply With Quote
Vechi 18.10.2010, 00:44:09
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
eu cred in Iisus ... nu in episcop

daca episcopul nu il marturiseste pe Iisus ... 2 bani nu face
Si eu cred in Iisus, dar cel prin care eu, pacatosul, ajung sa-L si primesc, este (printre altii) episcopul. Episcopul este reprezentantul Mantuitorului pe pamant, iar preotii, ucenicii lui. Preotii trebuie sa faca ascultare si e foarte greu de sesizat momentul cand episcopul (sau patriarhul) se face cu adevarat vinovat de ceva, sau este doar un zvon rautacios. Este foarte greu de inteles starea sufleteasca a unei inalte fetze din ierarhia Bisericii, cand trebuie sa faca un anumit compromis si ce s-ar intampla cu "turma" lui, daca nu accepta compromisul. Si este si mai greu atunci cand tu, un parlit de preot din provincie, sau unul de mare influenta dintr-o catedrala metropolitana, sa indraznesti sa ridici vocea impotriva oranduirii, ba mai rau, sa-ti iei bocceluta si sa pleci in ascunzisul codrului, gasindu-ti prieteni credinciosi printre lupi si jivine salbatice, decat printre cei ce-si spun "unsii lui Dumnezeu"!

Din pacate, in ultimul timp ma intreb din ce in ce mai des, unde este adevarul si ce-i de facut, fiindca tot mai multe voci razbat despre pretul cu care se cumpara un post de preot intr-o parohie (bunicica), despre impunerea unor taxe marite catre biserici, (de parca bisericile sunt pline de credinciosi generosi si bogati, nicidecum de babute necajite si oameni nevoiasi ajunsi cu cutitul la os!); despre obligativitatea unei cantitati de ceara, (de parca un canon de iertare a pacatelor consta in cumpararea de lumanari cu kilogramele nicidecum de cat mai multa rugaciune si lacrimi de cainta) si despre inca multe altele pe care eu ori nu le cred, ori nu le inteleg. M-am luptat si inca mai am puterea sa ma lupt si sa iau apararea (fara sa cunosc totusi adevarul) tuturor celor care se roaga pentru noi, plebea de jos, de doua ori victime ale lipsei de informatie si cultura, noi care aflam ultimii sau nu aflam deloc, ce se intampla "acolo sus", nu la Dumnezeu, ca El nu ne minte, ci la reprezentantii Lui de cinste!?
Am fost invatati sa fim supusi, sa ne iubim, sa oferim cu tot sufletul intreaga noastra dragoste, respect si chiar sacrificiu, fara sa cartim si fara sa ne menajam. Speranta moare ultima! Dupa unele opinii, se pare ca e in agonie!
Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa nu ne paraseasca in timpurile grele ce vor veni!
Reply With Quote
Vechi 18.10.2010, 01:06:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ai fi avut macar o lauda daca reuseai sa vezi si sa intelegi ca parintele statea in scaunul spovedaniei intre 16- 18 ore,in fiecare zi , ca nu grabea pe nimeni la spovedit , ca spovedania celor veniti prima data la el sau a celor cu cancere sau alte boli grave putea dura si pina la 2-3 ore , ca era extrem de serios si f. atent la tot ce marturiseai si ca fiecare isi primea leacul lui la sfirsitul marturisirii.
Ma gandesc la multii enoriasi, care il au pe acest parinte drept duhovnic: ce vor face ei acum, ca le-a plecat duhovnicul? Eu as fi devastata si m-as simti orfana sa stiu ca mi-a plecat duhovnicul departe si nu il mai pot cauta cand am nevoie de el.
Si in al doilea rand, ce semnal da un asemenea parinte enoriasilor, care obisnuiau sa mearga la aceasta manastire: sa il urmeze sau sa plece si ei unde or vedea cu ochii? Si asa pleaca f multi romani...
Ma gandesc acum si la Sf. Maxim Marturisitorul: a plecat el undeva, doar pentru ca ramasese singurul marturisitor al ortodoxiei? Nu, a ramas cu tot riscul.
Pentru mine personal, exemplul Sf. Maxim este covarsitor si la o adica demn de urmat.
Pentru mantuire nu numarul anilor este hotarator, ci felul in care ii traim pe acestia, pe care ni-i da Dumnezeu, ducandu-ne crucea.

Am deci toata lauda pentru orele petrecute de acest duhovnic in scaunul de spovedanie, dar cum sa traduc plecarea lui pentru mine, ca fiu duhovnicesc?
Reply With Quote
Vechi 18.10.2010, 01:09:50
Banned

Implicit

eu am crescut in perioada "materialismului dialectic"

daca am ajuns la credinta a fost prin iubirea lui Dumnezeu si prin educatia bunicii mele (vaduva in urma razboiului) ... clerul nu a avut nicio contributie

sper ca voi vedea la preoti taria si simplitatea credintei pe care a avut-o bunica mea
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Manastirea Chiajna ciucaelena Generalitati 1 30.07.2011 22:03:25
Sfintii martiri brancoveni georgeval Generalitati 23 18.08.2009 17:29:35
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40