Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2010, 21:48:41
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sfântul Maxim a fost un ascultător desăvârșit. Călugăr fiind, el s-a opus unor episcopi care erau ei înșiși în neascultare față de papa și care au mai ținut și sinoade tâlhărești, în ciuda mesajelor papale prin scrisori și prin legați speciali.

Ca de Cristos ascult de episcopul meu, PS Mihai Frățilă. Dar, dacă mâine intră în schismă față de papa, nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez.
Nu amestecam lucrurile. Chiar nu vezi ca nu e cazul sa intervii? Numai de papa nu vreau sa aud acum.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 21:52:48
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu amestecam lucrurile. Chiar nu vezi ca nu e cazul sa intervii? Numai de papa nu vreau sa aud acum.
Acuma,nu ca tin cu Mihnea,desi il admir pt.franchetea sa,dar ce ai cu el?Te obliga sa citesti?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 22:14:51
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Acuma,nu ca tin cu Mihnea,desi il admir pt.franchetea sa,dar ce ai cu el?Te obliga sa citesti?
N-am nimic, doar ca se discuta o problema care se refera strict la ortodocsi. Nu e cazul sa intervina alte confesiuni. Vrem sa fim lasati in pace sa ne spalam lucrurile in familie.

Last edited by antoniap; 16.10.2010 at 22:18:11.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 22:24:55
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
N-am nimic, doar ca se discuta o problema care se refera strict la ortodocsi. Nu e cazul sa intervina alte confesiuni. Vrem sa fim lasati in pace sa ne spalam lucrurile in familie.
Daca tot vrem sa le spalam in familie,nu crezi ca e cazul sa se discute in familie?
"Generalitati" si insasi forumul care este deschis tuturora,nu este familie.Nu crezi? Parerea mea e ca se face prea mult caz fara sa stim ce s-a intampat cu adevarat.Daca au gresit,se vor intoarce si mare va fi bucuria,daca n-au gresit,gresim noi si trebuie sa ne indreptam iar odata indreptati,mare va fi bucuria.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 22:59:58
David17 David17 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.03.2009
Implicit O posibila lamurire

Pot spune ca vorbesc in cunostinta de cauza.Am fost la Man.Brancoveni o perioada mai indelungata in urma cu aprox.3-4 ani.AFIRM CU TOATA RESPONSABILITATEA CA PARINTELE AVEA O OARECARE FRUSTRARE IN CEEA CE PRIVESTE ANUMITE ATITUDINI DIN BOR dar si reprosuri la adresa unor ierarhi. Personal cred ca "fixismul"monahal l-a biruit desi era un duhovnic caruia ii placea sa se afiseze intr-un mod nonconformist (ex. spovedea facand plimbari prin gradina manastirii).
Inca odata credinta dusa pana la fanatism nu aduce niciun spor duhovnicesc.Calea imparateasca este:Si pe aceea s-o faci nici pe cealalta sa n-o lasi.
Daca dorim o schimbare in bine atunci s-o incepem cu noi. Oare marii nostri duhovnici:Parintele Cleopa, Arsenie Papacioc, Teofil,Arsenie Boca,Lavrentie si tot soborul Frasineiului,etc,etc, nu ar fi luat masuri daca intradevar stilismul ar fi reprezentat ceva ziditor pt.sufletele noastre? Este mai de folos protestul prin schisma? Personal cred ca nu...
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 23:16:58
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

mie mi se pare ca la noi la BOR s-a cam terminat harul... s-a dus baba cu colacii.. si nu numai la noi ci si la toata biserica ecumenista..
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 07:38:59
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David17 Vezi mesajul
Pot spune ca vorbesc in cunostinta de cauza.Am fost la Man.Brancoveni o perioada mai indelungata in urma cu aprox.3-4 ani.AFIRM CU TOATA RESPONSABILITATEA CA PARINTELE AVEA O OARECARE FRUSTRARE IN CEEA CE PRIVESTE ANUMITE ATITUDINI DIN BOR dar si reprosuri la adresa unor ierarhi. Personal cred ca "fixismul"monahal l-a biruit desi era un duhovnic caruia ii placea sa se afiseze intr-un mod nonconformist (ex. spovedea facand plimbari prin gradina manastirii).
Inca odata credinta dusa pana la fanatism nu aduce niciun spor duhovnicesc.Calea imparateasca este:Si pe aceea s-o faci nici pe cealalta sa n-o lasi.
Daca dorim o schimbare in bine atunci s-o incepem cu noi. Oare marii nostri duhovnici:Parintele Cleopa, Arsenie Papacioc, Teofil,Arsenie Boca,Lavrentie si tot soborul Frasineiului,etc,etc, nu ar fi luat masuri daca intradevar stilismul ar fi reprezentat ceva ziditor pt.sufletele noastre? Este mai de folos protestul prin schisma? Personal cred ca nu...
Vorbesti prostii frate chiar daca acum 3-4 ani ai fost la Brincoveni . Nu ai inteles nimic din ce ai vazut si auzit si nici macar nu ai cerut lamuriri. Iar cuniostintelor tale le si dai o insinuare bine directionata . Acum este dis-de-dimineata dar cind o sa am vreme am sa detaliez ! Mai bine te abtineai sau spuneai doar ce ai vazut fara a adauga impresiile tale ! Esti atit de departe de realitatte precum pamintul de cerul cerului . Ai fi avut macar o lauda daca reuseai sa vezi si sa intelegi ca parintele statea in scaunul spovedaniei intre 16- 18 ore,in fiecare zi , ca nu grabea pe nimeni la spovedit , ca spovedania celor veniti prima data la el sau a celor cu cancere sau alte boli grave putea dura si pina la 2-3 ore , ca era extrem de serios si f. atent la tot ce marturiseai si ca fiecare isi primea leacul lui la sfirsitul marturisirii.
Dar probabil ca matale ai fost itinerant prin minastire in cadrul pasiunii ,,globe troters" prin frumusetile patriei ! Pai si astfel , de unde vroiai sa pricepi ce se petrecea in minastire ?
Vechi 18.10.2010, 01:06:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ai fi avut macar o lauda daca reuseai sa vezi si sa intelegi ca parintele statea in scaunul spovedaniei intre 16- 18 ore,in fiecare zi , ca nu grabea pe nimeni la spovedit , ca spovedania celor veniti prima data la el sau a celor cu cancere sau alte boli grave putea dura si pina la 2-3 ore , ca era extrem de serios si f. atent la tot ce marturiseai si ca fiecare isi primea leacul lui la sfirsitul marturisirii.
Ma gandesc la multii enoriasi, care il au pe acest parinte drept duhovnic: ce vor face ei acum, ca le-a plecat duhovnicul? Eu as fi devastata si m-as simti orfana sa stiu ca mi-a plecat duhovnicul departe si nu il mai pot cauta cand am nevoie de el.
Si in al doilea rand, ce semnal da un asemenea parinte enoriasilor, care obisnuiau sa mearga la aceasta manastire: sa il urmeze sau sa plece si ei unde or vedea cu ochii? Si asa pleaca f multi romani...
Ma gandesc acum si la Sf. Maxim Marturisitorul: a plecat el undeva, doar pentru ca ramasese singurul marturisitor al ortodoxiei? Nu, a ramas cu tot riscul.
Pentru mine personal, exemplul Sf. Maxim este covarsitor si la o adica demn de urmat.
Pentru mantuire nu numarul anilor este hotarator, ci felul in care ii traim pe acestia, pe care ni-i da Dumnezeu, ducandu-ne crucea.

Am deci toata lauda pentru orele petrecute de acest duhovnic in scaunul de spovedanie, dar cum sa traduc plecarea lui pentru mine, ca fiu duhovnicesc?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Manastirea Chiajna ciucaelena Generalitati 1 30.07.2011 22:03:25
Sfintii martiri brancoveni georgeval Generalitati 23 18.08.2009 17:29:35
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40