![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In viziunea dumneavoastra, Sfintii Parinti au fost inspirati de Duhul Sfant. Preotii si Patriarhul se inspira din Sfintii Parinti, si deci, indirect, din Duhul Sfant. Nu ca ar fi ceva fals in cele de mai sus, dar este incomplet si distorsionat. Pentru ca, doamna, eu stiu ca Mantuitorul a promis sa sustina Biserica Luptatoare, direct, nemijlocit, prin Duhul Sfant, in toate timpurile, pana la Judecata de Apoi. Cu alte cuvinte, lucrarea preotilor, a episcopilor, se face prin Cristos sau prin Duhul Sfant. Sau dumneavoastra nu credeti asta ? Cine lucreaza la hirotonire ? La spovedanie ? La Epicleza ? Cine lumineaza Sinodul care alege Patriarhul ? Cine face ca preotul sa fie preot, episcopul episcop, diaconul diacon ? Nu cumva Duhul Sfant ? Lucrarea Duhului Sfant in Biserica nu este vie, permanenta, actuala, si nu se face prin cei sfintiti intru preotie ? Daca eu nu inteleg ceva din Scriptura, sau o dogma, un canon, am doua variante. Prima este sa ma apuc sa citesc Sfintii Parinti. Asta presupune sa am suficienta cultura generala si cultura teologica pt. a sti ce sa citesc si pentru a intelege ce citesc; in plus, asta presupune sa am timp la dispozitie. A doua varianta este sa-mi intreb preotul, iar daca simt ca nu m-am lamurit, episcopul. Cel doua nu se exclud reciproc; DAR !!! Daca cineva nu are incredere in preot si episcop, nu ii va servi la nimic nici lectura Sfintilor Parinti (decat eventual pentru a-l intoarce la ascultarea de Biserica Vie a lui Cristos, prin slujitorii Sai). |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
sa respectam parerile celorlalti | Mirela0110 | Generalitati | 68 | 12.12.2010 14:44:13 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Are budismul asemanari cu crestin ortodoxia?Parerile fratiilor voastre | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 45 | 31.03.2010 19:37:22 |
|