Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2010, 22:24:22
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
e plin forumul de useri autointitulati "ortodocsi" care actioneaza ca niste pene in trupul Ortodoxiei ... doar or mai desprinde niste credinciosi
te supara ca m-am declarat ortodox? pai sunt ortodox, asa m-au botezat parintii. acuma, ca nu iau de bune orice afirmatii care nu stau in picioare, asta n-am ce sa fac, Dumnezeu mi-a dat minte, o folosesc.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2010, 00:15:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
te supara ca m-am declarat ortodox? pai sunt ortodox, asa m-au botezat parintii. acuma, ca nu iau de bune orice afirmatii care nu stau in picioare, asta n-am ce sa fac, Dumnezeu mi-a dat minte, o folosesc.
Nu putem decat sa ne bucuram ca esti orodox. Dar a fi ortodox inseamna nu numai sa fii botezat, ci mai inseamna multe alte lucruri, printre care si sa ai cunoastere. Vazand ca ai probleme de intelegere a ceea ce inseamna ortodoxia, iti recomand, ca in paralel cu intrebarile pe care le pui aici pe forum, sa faci si tu un mic efort si sa te documentezi. In acest sens iti recomand cartea Pr. Dumitru Staniloae "Ascetica si Mistica":
http://www.scribd.com/doc/2160267/Pr...ica-si-Mistica
Aceasta carte iti va raspunde f bine la multele tale intrebari.
Nu trebuie sa iei nimic drept bun fara a cerceta, dar cerceteaza macar acolo unde poti gasi raspunsul adevarat. Cand Pr. Staniloae face o afirmatie, o face documentat; el explica si de ce alte pareri sunt eronate.
Spor la citit.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2010, 05:43:20
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In acest sens iti recomand cartea Pr. Dumitru Staniloae "Ascetica si Mistica":

Spor la citit.
Par Staniloaie explica superior, frumos, elocvent, filozofic si foarte profund dar tot din perspectiva "crede, taci din gura si nu cerceta"
Alta carte mai ai? care poate explica tineretului rebel mai pe inteles si cu trimiteri la dovezi istorice documentate? Doar stii si tu ca asta vor tinerii!
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 14:36:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Par Staniloaie explica superior, frumos, elocvent, filozofic si foarte profund dar tot din perspectiva "crede, taci din gura si nu cerceta"
Alta carte mai ai? care poate explica tineretului rebel mai pe inteles si cu trimiteri la dovezi istorice documentate? Doar stii si tu ca asta vor tinerii!
Nu ai ghicit, Andrei. Poti cerceta, caci Pr. staniloae iti da si bibliografia si te poti duce la toate sursele folosite in scrierea lucrarii asa cum face orice autor serios. Poate ca noi nu suntem prea seriosi si in loc sa cercetam, ramanem la parerile noastre preconcepute si lipsite de orice baza, respingand in rest totul.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biblie si... mihaiparaschiv Teologie si Stiinta 14 13.06.2011 20:26:56
Reincarnarea si primii Crestini zsuleica Generalitati 12 19.01.2011 12:42:34
utentul Antoni0 disparut ucristian Umanitare 203 18.07.2010 16:26:06