![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Strict la citatul de mai sus, nu cred ca Dumnezeu a renuntat la atributele sale (unele !!!); daca ar fi asa, ar mai fi Hristos, Dumnezeu adevarat? Smerenia Sa din momentul Intruparii (chenoza) nu poate fi renuntare la cele dumnezeiesti, nici macar partial! Daca am inteles gresit, iertare, este din faptul ca in 10-20 de cuvinte nu poti sa reprezinti aceasta minune decat daca aceste cuvinte sunt: "Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul! Acum si pururea si-n vecii vecilor, amin!" Sfantul Ioan Damaschin spune: "Prin faptul ca, Cuvantul s-a facut trup, nici Cuvantul nu a iesit din granitele dumnezeirii Sale si nici din maririle Sale proprii demne de Dumnezeu si nici trupul pentru ca s-a indumnezeit nu si-a schimbat firea lui si insusirile lui firesti. Caci au ramas si dupa unire firile neamestecate, iar insusirile acestora nevatamate. Activitatea Lui omeneasca n-a fost lipsita de activitatea Lui dumnezeiasca, iar activitatea Lui dumnezeiasca n-a fost lipsita de cea omeneasca, ci fiecare se considera impreuna cu cealalta". Vezi tot materialul aici: http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/dogma/chenoza-68846.html Last edited by Pr.Gheorghe; 21.09.2010 at 17:28:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnul sa va binecuvinteze. "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa te mantuiesti, frate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa, orice ai fi vrut, fratia ta, sa afli, mai bun profesor decat mine este cu siguranta Sf. Ioan Damaschinul sau parintele Dimitrie Staniloaie. Te sfatuiesc sa cauti acolo, la ei (manuale si studii de Dogmatica), raspunsul; eu sunt nepriceput in aceasta problema, crede-ma! |
|
|||
|
|||
![]()
Atunci pentru ce te-ai bagat in seama sa ma corectezi?Probabil ca m-am exprimat gresit.Nu cred ca Hristos nu a fost Dumnezeu adevarat, ba chiar Scriptura zice ca in El a locuit deplinatatea dumnezeirii.. Iar daca e sa socotim motivul pentru care a venit Hristos, adica acela de a indumnezeii firea umana, putem spune ca a venit in intregime cu dumnezeirea, insa pentru a fi si om adevarat El a desertat dumnezeirea.. Hristos si-a asumat firea umana in intregime.. A fost om adevarat si dumnezeu adevarat.. In raport cu omenitatea Sa(adica pentru a putea fi om adevarat) si-a desertat din dumnezeire.. Daca te-ai bagat in hora joaca pana la capat, nu o da la intors.
|
|
|||
|
|||
![]()
Personal nu-mi place teologia energiilor necreate si mi se pare gresita... Probabil pentru ca nu o inteleg..
|
|
||||
|
||||
![]()
termenul "energie necreata" e un pic "exagerat" si poate crea confuzii in contextul stiintei contemporane daca nu este bine definit. Acest termen se refera doar la harul Duhului Sfant si in acest context trebuie vazut. in nici un caz aceasta "energie necreata" nu se poate transforma in materie sau in energie... deci sa nu creada cineva ca Universul (materia, energia, spatiul si timpul) au fost create din aceasta "energie necreata" - Doamne fereste!
Sfanta Scriptura spune clar ca Cerul si Universul (materia, energia, spatiul si timpul) au fost create din NIMIC (Evrei 11,3). |
|
|||
|
|||
![]()
ce sunt energiile astea pana la urma?
|
|
|||
|
|||
![]()
Probabil, de prost ce sunt! Aaa.... Stai un pic! Nu te-am corectat, bre, mi-am spus si io parerea in raport cu ce afirmai dumneata! De-aia-s prost, vezi!
Asa am zis si eu! Citat:
Iarta-ma ca "m-am bagat si eu in seama", nu am avut intentia sa-ti intrerup discursul! Am gresit! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
O facatorie maghiara | C-tin | Stiri, actualitati, anunturi | 58 | 07.12.2013 20:08:07 |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
|