Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2010, 12:42:30
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Este ceea ce se discuta pe un alt topic privitor la proorocie... (Dumnezeu prin harul Duhului Sfant arata omului cele ce vor fi in viitor. Insa omul este cel care isi decide singur viitorul prin faptele lui libere, si nu Dumnezeu prin predestinare).

Si Parintele Arsenie Boca a picat (in foarte mare detaliu) pe Biserica de la Draganescu in anii 70 antenele de satelit de la nasa, nave spatiale... precum si alte evenimente din viitorul apropiat.

http://video.crestinortodox.ro/RqcoP...enie_Boca.html

http://www.revistafelicia.ro/articol...raganescu.html

http://razvan-codrescu.blogspot.com/...enie-boca.html
Nu stiu daca in acest caz este vorba de proorocie.
In anii '70 deja omul pusese piciorul pe Luna, avusese-ra loc sute de zboruri spatiale, iar antele de acest gen se gaseau si pe stalpul Televiuziunii Romane.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 12:59:50
Scotianul
Guest

Implicit Viziunea omului modern sfasiat de contradictii

In ,,Dragoste in vremea holerei" era o replica celebra: ,,He allowed himself to be swayed by his conviction that human beings are not born once and for all on the day their mothers give birth to them, but that life obliges them over and over again to give birth to themselves".
Daca aluneci pe acesta panta si mixezi pe stil alchimist Credinta si stiinta s-ar putea sa ajungi la concluzii care sa te trimita definitiv la psihiatrie dintr-un motiv extrem de simplu:nu exista nici o garantie ca mintea umana,independent de orice, poate sa inteleaga toata aspectele din jurul ei.De aceea,de multe ori,am simtit ca o persoana care se roaga sincer este mai linistita decat un hiper-rational.Unii ar spune ca este vorba de lipsa de informatie dar ma indoiesc ca este vorba de asta.Cred ca multe raspunsuri,daca nu cumva cele mai importante,le putem gasi unde au fost puse,in noi.Cred ca prin Credinta se poate ajunge la ele,oricat de lipsita de rigurozitate stiintifica ar fi o asemenea optiune.Personal,imi rasuna mereu si mereu,aproape obsesiv,cuvintele Sfantului Apostol Pavel din I Corinteni 13:1-13 precum si cele din I Corinteni 15:1-58.

Spun asta in calitate de individ care nu se desparte de The Holy Bible dar care este pasionat si de mintea unui geniu pentru ca intotdeauna m-am intrebat:geniul,inspiratia,aceea capacitate extraordinara a unui om precum Leonardo,de unde venea?Care este sursa ei?Am multe intrebari dar ar trebui,poate,sa ma preocup mai mult de cum traiesc Credinta decat de arborigenii din Zimbabwe dar din pacate,gestul Evei ma urmareste in loc sa bag la cap,de exemplu, pilda lui Antonie cel Mare:

,,Oamenii se socotesc rationali insa pe nedrept, caci nu sunt rationali. Unii au invatat cuvintele si cartile vechilor intelepti. Dar rationali sunt numai aceia care au sufletul rational, pot sa deosebeasca ce este binele si ce este raul, se feresc de cele rele si vatamatoare sufletului si toata grija o au spre cele bune si folositoare sufletului; iar acestea le savarsesc cu multa multumire catre Dumnezeu. Numai acestia trebuie sa se numeasca rationali".

Va doresc o zi buna in continuare si imi cer scuze pt digresiunea mea.

Last edited by Scotianul; 08.09.2010 at 14:01:40.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 14:53:51
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu stiu daca in acest caz este vorba de proorocie.
In anii '70 deja omul pusese piciorul pe Luna, avusese-ra loc sute de zboruri spatiale, iar antele de acest gen se gaseau si pe stalpul Televiuziunii Romane.
Parintele Arsenie Boca avea si harul proorociei. Martusisesc aceasta miile de oameni care au cunoscut pe Parinte. Pictura trebuie vazuta in ansamblul ei, precum si mesajele prvititoare la stiinta si la evenimentele politice si sociale din viitorul apropriat. Multe proorocii s-au implinit deja.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 15:13:32
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Parintele Arsenie Boca avea si harul proorociei. Martusisesc aceasta miile de oameni care au cunoscut pe Parinte. Pictura trebuie vazuta in ansamblul ei, precum si mesajele prvititoare la stiinta si la evenimentele politice si sociale din viitorul apropriat. Multe proorocii s-au implinit deja.
Nu contest harul proorociei, mai ales in ce priveste relatia cu oamenii.
Dar in ce priveste pictura in cauza, care este proorocia?
Cam tot ce se prezinta acolo era realitate in anii '70.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 15:15:56
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Secretul e sa prezici chestii care s-au intamplat deja! :)
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 15:21:03
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Asta asa este ...
Eu chiar nu vad care ar fi "proorocia".
Locuitul pe alte planete? Dar asta nu este o proorocie.
Par si vad, peste cateva sute de ani cand deja locuirea pe alte planete va fi ceva firesc, cum o sa apara cineva si o sa spuna: uite pr. Arsenie Boca a proorocit acum sute de ani ca vom ajunge aici ...
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 15:31:58
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
si vreti sa purtam un dialog serios... sau doar asa ca sa treaca vremea "la misto".
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 15:30:35
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pictura trebuite privita in ansamblul ei, dar haideti sa nu divagam discutia si sa revenim la "dinozaurii" nostri, caci acesta este subiectul topicului :D
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spune biserica despre sport si competitie? alexdu Generalitati 12 27.01.2012 09:58:21
Dinozaurii mateiash Din Vechiul Testament 42 16.05.2011 19:05:41
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? unamic Despre Sfanta Scriptura 20 24.10.2010 00:42:21
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? seby_din_brasov Generalitati 13 01.03.2009 20:51:14
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul paraschevaiasi Generalitati 1 29.10.2007 02:34:59