![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si cultul personallitatii avea in centru iubirea jertfelnica sau iubirea de sine? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este mai usor sa critici o morala existentialista decat una legalista. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exploatarea "sfintilor" inchisorilor arata cat de morali sunt crestinii. Legionarii au omorat oameni ca pe niste animale si i-au atarnat la abator ca pe vite. Prea multi preoti au fost legionari ca sa mai puteti pleda pentru "iubirea jertfelnica" a acestora. Cel putin eu n-am auzit de niciunul care sa fi luat atitudine impotriva fratilor legionari cand acestia au inceput epurarile. Dupa ca i-au prins comunistii si i-au acuzat politic, brusc au devenit sfinti cei care pledau pentru "curatarea neamului" prin omoruri. Moralitate inseamna coloana vertebrala iar aici stati prost de tot. BOR s-a dat repede cu comunistii, acum cu politicienii pe care nici nu stiu cum sa-i cataloghez. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Tu chiar nu pricepi ca aia nu era morala atee? E destul de simplu dar nu-ti pot explica la nesfarsit. Da-mi un argument pentru afirmatiile pe care le faci gratuit si tendentios.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Morala crestina sta in jertfa? Iata ce spune Iisus: “Milă voiesc, iar nu jertfă” (Matei 9,13 și 12,7) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Morala crestina e mai morala, doar pentru ca este ... crestina ... |
|
||||
|
||||
![]()
In centrul moralei crestine este jertfa ca manifestare suprema a dragostei "Mai mare iubire decat aceasta nimeni nu are: sa-si puna cineva viata pentru aproapele sau" (Ioan 15,13). Cautati versete mai potrivite nu rupte din context.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vrei sa-mi aduc aminte de Inchizitie si de toate crimele comise de religie? |
|
||||
|
||||
![]()
Nu confund ateismul si morala atee cu ideologia comunista dar de foarte multe ori sunt nedespartite. Nu fac afirmatii gratuite si tendentioase si nici nu sunt purtat de subiectivism, poate ca asa se vede istoria din perspectiva unora care probabil sunt nationalisti, extremisti.
|
![]() |
Tags |
morala |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|