Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 15:13:48
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Cand spui sunt sarac,te poti referi la faptul ca nu ai o masina la fel de buna ca a celorlalti,sau ca nu ai un tv cu plasma,sau copiii sa spuna ca nu au suficiente dulciuri sau alte bunatati,bicicleta etc ,ceea ce logic este fals,insa noi ne consideram saraci daca nu avem ceea ce ne-am dori sa avem insa nu reusim.
Ceea ce detinem este trecut cu vederea,nu mai este perceput corect,doar altii care au mai putin decat noi ne invidiaza la randul lor.Cam asta e !
Da. depinde ce-ti doresti sau depinde cu cine te compari. Poti fi in acelasi timp si sarac si bogat.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:15:42
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
Il avem pe Dumnezeu...nu suntem saraci.....altele sunt de prisos....sa avem incredere in El si puterea Sa .......Doamne ajuta!
Asa e,dar sfatul acesta corespunde si trairii tale personale?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:23:35
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Implicit

imi permit sa spun ca toti ce intra pe acest forum nu au dreptul sa se planga de saracie ca din moment ce sunt aici au internet. dc am fi saraci, cu siguranta, nu am sta pe internet.
Vechi 24.08.2010, 15:27:15
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Da, sigur, hai sa ne punem si un tol in cap, macar sa ne creada...cei din " Londra "....
De-aia nu evolueaza Romania, ca ne imbrobodim singuri, ca acoperim incapacitatea celor care ne conduc, ca le permitem sa ne fure cu miliardele de euro, in timp ce noi ne resemnam si ne consideram nevrednici in a carti....
Ma indoiesc ca Anca s-a referit la saracia care te determina sa cersesti si sa dormi pe strada, oricum, exista un procent destul de semnificativ si in acest sens.

Last edited by ory; 24.08.2010 at 15:31:25.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:30:46
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Tocmai acum au plecat de la mine cineva,sot si sotie cu doi copii,amandoi la Politia de Frontiera angajati,care vor sa plece din Romania in Canada.Motivul? Nu le ajung banii sa plateasca ratele la banca..
Este asta saracie?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:38:34
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Anca, ceea ce spui tu este foarte adevarat, insa , ca multe alte lucruri, nu se prea potriveste in Romania. Pai, cum sa adopti un stil minimalist si sa pui bani de-oparte, cand nu-ti ajung nici ca sa apuci ziua cea de maine ? !
Romanul o mai duce bine, adica, relativ bine, doar datorita interventiilor financiare de pe-afara, de pe la rude, sau a celor care stiu sa fure, sau sa se agate de PCR ( pile...) altfel, multimea asta, electoratul prost si naiv traieste la limita .
Se vede ca traiti prin alta parte de ceva vreme, altfel nu vi s-ar mai parea atat de concludente niste iluzii .
Vechi 24.08.2010, 16:06:44
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianadi Vezi mesajul
imi permit sa spun ca toti ce intra pe acest forum nu au dreptul sa se planga de saracie ca din moment ce sunt aici au internet. dc am fi saraci, cu siguranta, nu am sta pe internet.
E putin rautacios mesajul dvs. cu atat mai mult cu cat nu-mi aduc aminte sa se fi plans cineva in mod evident de saracie... Aici se discuta despre saracie.
Si ca sa extind un pic afirmatia dvs., nu numai ca suntem bogati, cei de pe forum, dar avem si timp liber... Trai si berechet pe noi!
Doamne iti multumim!! Slava Tie Doamne!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 16:15:48
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Sunt sărac și necinstit!

Păi ne-au băgat în cap că toți țăranii și toți muncitorii sunt săraci și trebuie să ne fie milă de ei... asta ca să ne fie milă de curentul comunist, de răyvrătiți ca să le dai dreptate...

Dar Domnule, săraci sunt ăia săracii, boschetari, țigani, bolnavi, ologi, handicapați, ăia care nici să ceară nu pot darmite să mai muncească pentru o coaje de pâine... Ăștia sunt fiii săraci asemenea lui Iisus sau asemenea lui Lazăr... deci de ei trebuie să ne fie milă, și nu de clasa muncitoare sau țărani sau ce știu eu ce clase sociale sau tot felul de oameni care se simt nedreptățiți de societate...

Deci săracii sunt un fel de bolnavi sau de puturoși căzuți în patimi și care nu se mai pot ridica... de ei ar trebui să ne fie milă... și nu de tot omul cu pretenții ce se dă sărac și cinstit pe la TV sau prin politică...

Nu mai credeți toate minciunile ca să vă fie milă de voi și de ei și să le dați dreptate, ci sărac e numai Domnul nostru Iisus Hristos, de El să vă fie milă și numai pe El să-L plângeți... căci toți l-am cam furat și El nu s-a plâns.

Iar ca să ieșim din bogăția deșartă a știgului știk mai bine căutați SIMPLITATE în toate. Cât mai multă simplitate și veți găsi Calea liniștirii sufletești... numai să nu cădeți în leneopard, că ''avară-i voropsit gardul și-n lăuntru leneopardul'' plin de pete de păcură pe hăinuță și pe cămășuță...

Simplitate în glasochiul tău. (Îndemnul ăsta la SIMPLITATE l-am citit de la un prieten mai mic și care are minte duhovnicească mai multă ca mine... Și am ajuns la concluzia că da, numai o minte simplă se poate mântui mai ușor.)

Last edited by vsovivi; 24.08.2010 at 16:28:59.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 16:16:49
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

saracia tine si de neamul din care faci parte !
putem privi si asa problema, e o perspectiva !
Daca stramosii omului au fost vrednici, si in loc sa risipeasca au strans, in loc sa leneveasca au muncit, deasemnea nu au avut vicii,precum bautura (care se stie ce paguboasa e pt munca !),nu au avut boli majore care sa-i impiedica sa munceasca, deasemnea au avut un nivel de inteligenta, normal, spre foarte bun,ce le-a parmis sa se descurce in viata ! Si toate astea le-au transmis genetic la copii, si asa ,ami departe, in timp, averea s-a adunat,lasata mostenire de la o generatie la alta !

La popul opus e neamul prost,ala nu a reusit sa faca nimica, si nu a reusit sa lase copiilor si urmasilor nimica de valoare inafara de vicii si deprinderi proaste !!!

Desigur, cele doua tipuri fiind prezentate oarecum oarecum caricatural, sa nu se creada ca e o acuza la adresa unuia si o lauda la adresa celuilalt ! Asta pentru ca in realitate lucrurile sunt ceva mai nuantate,si intervin mai multi factori,cum ar fi uneori norocul,sau lipsa de noroc, etc...
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 16:30:27
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Inainte de a suferi de saracie suferim de lipsa de credinta. Daca romanul ar fi mai preocupat de mantuire, ar avea Dumnezeu grija sa primeasca si restul..Noi poate ar trebui sa discutam aici despre ce inseamna sa traiesti cuvincios.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09