Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 02:09:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Subscriu.
Observatie: sindicatele sunt prezente si active în România la bugetari fără a avea însă si rezultate demne de luat în seamă pentru membrii lor, ci doar pentru lideri, priviti la conditiile de viată ale acestora.
De vina, ca lucrurile stau asa, sunt cei, care ii aleg in fruntea sindicatului, adica marea masa a sindicalistilor. Solicitati-i cu probleme, si veti vedea ca se vor activa, altfel nu ii mai alegeti. Implicati-va! Pasivitatea e doar in favoarea lor.
Cine e de vina ca va lasati atat de usor manevrati?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 02:14:54
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Oamenilor, de vina suntem noi pentru toata saracia. Caci ne-a dat Domnul ce am semanat. Nu mai dati vina pe lideri, caci din cauza pacatelor noastre am primit asemenea hoti, ii meritam cu varf si indesat. ia uitati-va la greci de exemplu, cand au atacat Americanii Serbia (tara ortodoxa) si au vrut sa aterizeze pe aeroport grecesc, atunci TOATA LUMEA a venit pe aeroport si s-au pus in cale sa nu aterizeze avionul. Oare daca eram si noi asa de uniti si credinciosi ne mai dirijau si ne dadeau legi doar pentru umplerea traistelor lor credeti ?
Vechi 24.08.2010, 08:13:47
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit Sunt sarac???

Vezi pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar!

Vezi pe cei ce agonisesc averi- la moartea lor nimic nu iau cu ei, decat faptele, vorbele, gandurile!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 11:38:26
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie, care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca? Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Adevarat, mandria si egoismul omului a stricat balanta dintre venituri si cheltuieli.

Atat de putin are nevoie omul, spre a fi fericit.
Nici multime de bani, nici multe case, nici doua masini, nici chiar una, nici multe telefoane mobile, nici LCD, nici digitalizarea a toate.
Ceva banuti si o camera sunt de ajuns.

Ne'am obisnuit insa cu luxul, cu abundenta, cu mofturile, iar cand costurile acestora crest, incepem sa ne plangem.

Ar trebui sa ne bucuram de toate acestea.
Daca fara voia noastra, nu am fi reusit, Domnul ne ajuta.
Ne vom da seama de cat de putin are nevoie un om spre a nu'i lipsi nimic si spre a fi bucuros in inima lui.

Last edited by windorin; 24.08.2010 at 11:40:42.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 12:14:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Iata una dintre concluziile la care doream sa ajungem, windorin.
Avem nevoie de f putin ca sa fim fericiti. Dar in loc sa alegem putinul, vrem mult. Sa ne uitam in casele si apartamentele noastre: sunt incarcate de nu mai este loc? Sau sunt aerisite, cu mobila putina si lucruri, doar cele de stricta trebuinta? Noi romanii avem tendinta de a ne umple spatiul de locuit, in asa fel incat sa nu mai ramana nici un petec neacoperit, ne folosit. Acest stil creaza o apasare de care nu ne dam seama decat cand mergem intr-un loc mai putin inghesuit.
Exista si un stil, care se numeste minimalism. Oamenii de pe aici se folosesc de acest stil in a-si aranja spatiul de locuit. Ca sa intelegeti,va voi spune, ca noi cand ne-am mutat a trebuit sa umplem camionul de doua ori in doua zile pana sa se goleasca apartamentul, ca si noi suntem romani, si am "harciogarit". In vreme ce vecina de vizavi s-a mutat in 3 ore... Asta mi-a dat de gandit si ca urmare am aruncat tot ce era tinut pe motiv ca "lasŽca imi trebuie odata si odata". Va spun, este o mare eliberare!
Din cand in cand trebuie golit spatiul de locuit de aceste obiecte de prisos, pe care le tot achizitionam, dar care nu ne folosesc.

Societatea de consum a pus stapanire si pe romani. Incercati sa fiti mai atenti cu banii, mai ales daca spuneti ca nu aveti. Iar daca aveti, puneti in fiecare luna ceva banuti deoparte, pentru zile negre si pentru la pensie si nu va atingeti de ei.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 12:15:31
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Adevarat, mandria si egoismul omului a stricat balanta dintre venituri si cheltuieli.

Atat de putin are nevoie omul, spre a fi fericit.
Nici multime de bani, nici multe case, nici doua masini, nici chiar una, nici multe telefoane mobile, nici LCD, nici digitalizarea a toate.
Ceva banuti si o camera sunt de ajuns.

Ne'am obisnuit insa cu luxul, cu abundenta, cu mofturile, iar cand costurile acestora crest, incepem sa ne plangem.

Ar trebui sa ne bucuram de toate acestea.
Daca fara voia noastra, nu am fi reusit, Domnul ne ajuta.
Ne vom da seama de cat de putin are nevoie un om spre a nu'i lipsi nimic si spre a fi bucuros in inima lui.
Asta e buna ca parte teoretica,pe mine m-ar interesa si partea practica.
As vrea,daca e posibil,sa spuna fiecare ce considera ca are de prisos,mai mult decat trebuie,care se incadreaza in categoria lux si ii poate aduce probleme pe calea mantuirii.

Eu consider un lux si lucruri care pot genera un atasament si o placere trupeasca urmatoarele:

-un pat moale
-o masina
-un telefon performant
-calculatorul
-televizorul
-imbracaminte scumpa
-parfum
-un interior al camerei cu mult confort
-o slujba usoara

cred ca sunt mai multe,dar as vrea sa vad daca sunt care semnaleaza ca unele din acestea le slabesc credinta.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 12:36:32
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Asta e buna ca parte teoretica, pe mine m-ar interesa si partea practica. As vrea, daca e posibil,sa spuna fiecare ce considera ca are de prisos, mai mult decat trebuie,care se incadreaza in categoria lux si ii poate aduce probleme pe calea mantuirii. (...) as vrea sa vad daca sunt care semnaleaza ca unele din acestea le slabesc credinta.
Esti interesat de "partea practica" numai dintr'o curiozitate care nu e buna.
Ce am scris este foarte practic. Daca nu il vezi practic, nu pot spune mai mult.

Reciteste: "Nici multime de bani, nici multe case, nici doua masini, nici chiar una, nici multe telefoane mobile, nici LCD, nici digitalizarea a toate. Ceva banuti si o camera sunt de ajuns. Ne'am obisnuit insa cu luxul, cu abundenta, cu mofturile, iar cand costurile acestora crest, incepem sa ne plangem."

Prea multe haine, prea multe schimburi. A umbla curat nu inseamna a te schimba zilnic in alte si alte haine.
Prea multe obiecte de prisos prin case. Prea multe fapte nefolositoare. Ne inhamam singuri la griji gratuite.

Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 12:42:24
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Am spus poate aceleasi lucruri,insa eu cred ca degeaba spunem daca ne folosim mai departe de ele.Problema omului contemporan este ca a devenit foarte inteligent,insa trairea lui este foarte mica.Pot foarte bine sa iti dau dreptate si sa ma folosesc in continuare de aceste bunuri,si pot sa te suspectez si pe tine ca doar dai sfaturi,dar in particular le folosesti si tu bine-merci.

Ar fi interesant de vazut daca renuntam cu adevarat la ele,nu sa spunem ca renuntam ,dar sa le folosim de fapt pana la sfarsitul vietii.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 13:59:15
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Cand te multumesti cu ceea ce ti-a dat Dumnezeu si din putinul tau daruiesti, Dumnezeu nu te uita si nici nu mai poate fi vorba de saracie- fie ea materiala sau spirituala.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 14:21:55
costache marilena
Guest

Implicit

Mie mi se pare foarte greu sa spun ce inseamna a fi sarac. Sau a fi bogat.
A fi sarac d.p.d.v. material, in general, inseamna a nu avea nimic al tau. Asa sunt monahii. Asa sunt boschetarii (de pretutindeni). Asa sunt cei pe care o inundatie, incendiu sau cutremur i-a ruinat.
In Romania, sa fi sarac se poate defini in multe feluri. Depinde cine da definita.
Ca sa fie corect ar trebui sa te raportezi la un etalon de normalitate. Dar care este acela? Cam cum ar fi o situatie materiala normala a unei familii cu 2 copii?
Nimeni nu poate raspunde corect.
Eu zic despre fam mea ca avem o situatie materiala normala. Copii mei zic ca suntem saraci. Vecinii mei de la tara (unde locuieste mama) zic ca suntem bogati. Sarmanii pe care-i mai miluiesc uneori ne considera de-a dreptul "bogatasi".
No, cine are dreptate?
Din punct de vedere duhovnicesc mi-ar fi mult mai usor sa spun daca suntem saraci sau bogati.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09