![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crede-ma astia de acum is mici si nevinovati copii, fata conglomeratul rosu psd-pnl-pc ! |
|
|||
|
|||
![]()
mai tare fura romanul ca ..statul...vedeti pe omul simplu si de jos, dati-i ocazie sa fure, si daca nu o face, nu-i sanatos in ziua aia !
la poporul roman exista o intreaga mentalitate, ca a fura e semecherie...de ce aruncam pisica moarta la stat ( care in fond tot din romani e facut ?! ) Respecte pt o minoritate de romani cinstiti,care exista,din pacate prea putini ,in raport cu primii ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi s-a parut ca are simt civic ,dar in acelasi timp naivitate ,cum sa dam bani unora ca sa aiba de unde fura ? Ei au averi nemasurate si gestioneaza tara asta ca pe propria lor mosie. Numai ca lumea nu se mai lasa pacalita. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand faci o fapta buna, o faci in taina astfel incat sa uiti si tu insuti ca ai facut-o. 1. El a donat in vazul casierei care a reactionat potrivit universului ei la acel moment. De ce sa o judece, de ce sa o judecam. I s-a parut si ei foarte ciudat sa donezi bani unui stat care are in atributiile lui datoria de a sprijini, nu de a cersi de la cel caruia trebuie sa-i dea. 2. Vine si se plange pe forum ca uite ce fapta buna am facut eu si am fost luat de prost, cand de fapt a fost luat asa cum este. 3. Vrea sa fie aplaudat ( asta a propos de "fanii" la care facea referire). PS: putea dona bani pentru sinistrati in taina, strecurandu-i intr-o cutie a milei la una din Bisericile pe langa care trecea. Dar a dat si a semnat ca a dat. Cine are minte de priceput sa priceapa. Last edited by forfota; 08.07.2010 at 12:53:12. |
|
||||
|
||||
![]()
O "plasă" de genul acesta am luat cu mai bine de 20 de ani în urmă. În febra "Loviluției din Decmebrie", cineva s-a gândit să alcătuiască un fond pentru revoluționarii răniți sau pentru familiile celor morți (aceia 60 000 din declarațiile de la Tembeliziunea Națională Liberă). Transportat pe de o parte de entuziasm, pe de altă parte din remușcări că nu am acționat direct ca să îl alung pe Odiosul Dictator și Sinistra Sa Soție, m-am dus la CEC și am subscris în ceea ce devenise "Fondul Libertatea" o sumă destul de mare pentru mine (eram în tineretul studios al patriei pe atunci). Nu am mai auzit niciodată nimic despre acei bani. Cred că "s-au făcut pungi", precum în bancul pe care am să vi-l spun cu altă ocazie.
Atunci am fost luat de prost. De atunci am mai fost luat de prost de câteva ori, până ce m-am învățat minte și mi-am făcut o societate de binefaceri, împreună cu câțiva membri ai familiei. Ce bani avem pentru ajutorarea oamenilor, îi dăm în acea societate. În felul acesta, am un control oarecare al banilor. Acuma, procedura de deschidere a unei asemenea societăți este foarte greoaie și, dacă aș fi știut de la început cât e de complicată, cât timp și cheltuială presupune, nu cred că aș fi deschis-o. Deci soluția nu este să ne deschidem fiecare societăți de binefacere, ci mai curând să cercetăm dacă printre cunoscuții noștri în care avem încredere și pe care, la o adică, i-am putea întreba ce soartă au avut banii dați, nu este cineva care are deja astfel de societăți. Dacă nu avem asemenea cunoștințe directe, o soluție este ca banii să fie dați Bisericii. Nu că nu se poate fura și din banii Bisericii, dar măcar nu se fură în totalitate, precum am pățit eu cu Fondul Libertatea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lucrezi undeva intr-un colectiv mai numeros sau intr-o firma cu doi ,trei angajati? In asemenea situatii unde e mai multa lume se aduna bani ,nu spre slava fiecaruia ,se aduna exact cum s-ar aduna pentru ziua cuiva sau la o inmormantare ,nicidecum sa ne laudam. Am fost pusa si eu in situatia de a da bani si acesti bani s-au dat la vedere ,colegii nu au facut nici un secret despre sumele donate. El a cerut lamuriri ,te rog sa ma crezi nu mi se pare ca a fost spre lauda ,nu era vorba de un gest caritabil ci mai mult de spirit civic. In ziua de azi prea putini mai dau bani spre lauda ,mai ales daca ai bani putini. Cum adica "a fost luat de prost ,adica asa cum este" Cine citeste acest forum ce impresie isi face :"uite astia spun ca sunt crestini ,dar se jignesc intre ei"? |
|
|||
|
|||
![]()
legat de subiectul topicului:
http://www.ziare.com/radu-berceanu/m...oldova-1027921 Deci pana la urma ,tot pentru zonele sinistrate erau banii. Acum ma intreb ,cine va castiga licitatia ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar artunci cind era ziua cuiva sau cind se apropia scadenta pt. o chermeza organizata periodic (cheful martisorului, ,,ingroparea anului ce trece" din preajma craciunului,etc) uita valahul de saracia invocata atunci cind trebuia sa dea bani pt. biserica , nici greata nu mai avea ca prea de multe ori se string bani pt. orice, si cotiza cu bucurie si demnitate ca facea parte dintr-un ,,colectiv unit, inchegat". Trista experienta am avut mai ales ca ea s-a desfasurat in doua mari orase diferite din tara . Aceasta este adevarata fata a valahului contemporan fata de Hristos . Multe alte aspecte are aceasta fata insa triste toate. De aceea am afirmat in tot deauna ca traitori adevarati ortodoxi si rivnitori curati pt. biserica lui Hristos sunt sub 10% din cei 87% de ortodoxi din Romania. Restul multe vorbe si mindrie pe masura ! Iar cei care doresc sa pozeze in postura de bonom imbrinciti de mindria luciferica nu au decit , caci stiu aceia care vor ,,administra" banii ce sa faca cu ei !!!! Mindria, domnia si prostia se platesc tare scump !!! Last edited by zaharia_2009; 08.07.2010 at 14:43:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce trebuie sa faca crestinul zilelor noastre cand toate merg prost? | mela me | Pocainta | 54 | 19.03.2013 02:51:49 |
farse de prost gust | padrevicentiu | Generalitati | 3 | 13.12.2010 19:21:35 |
Ministerul cultelor l-au luat Ungurii | bmadalin | Generalitati | 48 | 30.12.2009 12:45:41 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
De luat aminte | Laurentiu | Generalitati | 10 | 12.06.2007 23:13:15 |
|