Citat:
În prealabil postat de flying
asa e ,pleaca de la premiza ca Dumnezeu nu e real ,dar el nu vrea sa se stie asta, tocmai de aceea mimeaza ca este interesat de intamplarile Bibliei apoi afiseaza "contradictiile" si lucrurile "ilogice" si se intreaba retoric cum e posibil asa ceva? dar el analizeaza fara sa adauge elementul supranatural si faptul ca eventualele intamplari care par ilogice sunt rezolvate de Dumnezeu supralogic ; nu sunt luate in calcul de ateu ...tocmai pentru ca pleaca de la premiza cu care a venit (ca Dumnezeu nu exista) si pe care nu vrea s-o stie credinciosii . el joaca teatrul ieftin vrand sa apara nehotarat si nelamurit ,pentru a intra in joc si crestinii .
|
Sa va zic cinstit eu nu prea vreau sa par nehotarat sau sa joc teatru dar asta nu din motivele enumerate, adica nu pentru ca plec de la o premisa.Ok, uite acuma incep sa ma simt chiar putin iluminat si ma gandesc sa ies din ateism si sa fac un pas mare in acceptarea supranaturalului. Dar deja am o problema : care din supranaturaluri? Ca exista atat de multe. Si dupa ce criteriu? Cum ma simt? Dar oare budistii, musulmanii, evreii, hindusii, triburile africane, adeptii religiilor antice de demult si altii se simt toti atat de parasiti de adevaratul Dumnezeu si de amagiti in religiile lor de nu le parasesc?
Este adevarat, ar trebui sa nu mai fiu ateu, sa accept supranaturalul fara vreo explicatie, ca uite ce noroc urias am avut, m-am nascut fix in tara care are religia adevarata, taman la timpul potrivit :)
A si doresc sa imi prezentati cate ceva din tainele supralogicii pe care le stapaniti atat de bine. Sau demonstratia anterioara era chiar asa ceva? :)