![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai normal ca ne suparam ca veniti si le bagati prostii in cap si ii aduceti la rataciri si mai mari.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
......................
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Ai editat mesajul ca sa nu se mai vada http://bibledbdata.org/onlinebibles/greek_translit/
Ce? Ai dat de ceva acolo care nu ti-a placut ?
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, ia o Biblie din 1600 sau din 1800 de dinainte de Cornilescu si ai sa vezi sa sunt exact ca cea Ortodoxa de astazi.
Mai mult, ia Bibliile traduse corect in alte limbi si compara-le cu cea Ortodoxa actuala si ai sa vezi ca nu exista nici o diferenta din punct de vedere al sensului, oricat de mica ar fi ea. Sau cauta un grec si pune-l sa traduca Biblia lui Ortodoxa si ai sa vezi ca e exact ca cea Ortodoxa a nostra, nu ca cea Cornilescu[/quote] La sfarsitul Bibliei(a Bisericii ortodoxe romane) scrie:"Si eu marturisesc oricui asculta cuvintele proorociei acestei carti:De va mai adauga cineva ceva la ele,Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise in cartea aceasta; Iar de va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii,Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfanta si de la cele scrise in cartea aceasta." Despre adaugiri nu stiu prea multe,dar despre ceea ce a fost scos din Biblie am auzit.Si nu de la oricine,ci de la tatal meu care a avut o Biblie din 1800 pe care,din fericire a citit-o inainte sa fie furata.Mi-a spus ca in Biblia aceea apareau descrieri care in Biblia noua nu apar,cum ar fi:la distrugerea Sodomei erau descrise niste ciuperci ale exploziei(cum e norul tipic ciuperca al bombelor nucleare din zilele noastre).Mai sunt si altele,dar din pacate nu si le aminteste pe toate. O Biblie veche e f scumpa si nu am reusit sa cumpar una pana acum,dar te vad pe tine convins ca nu exista nicio diferenta intre Biblia veche si cea noua.Elucideaza-ma. |
|
||||
|
||||
![]()
felicitari! prin subiectu asta ai reusit sa creezi un adevarat razboi...era de asteptat sa creeze dispute si cred ca te asteptai la asta. esti multumit? oare nu era mai simplu sa iti intrebi duhovnicul? ca asa fiecare poate sa vina sa isi dea cu parerea, dar raspunsul nu o sa il afli asa. teoretic nici nu avem voie sa ne dam cu parerea asa aiurea, trebuie sa raspundem din invataturile Sfintilor Parinti ca pentru asta au scris atatea carti, pentru indrumarea noastra. cam logic, nu?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Pe fericiții întru adormire eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, căzuți pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea noastră, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăția Sa." Voi, cei care nu sunteti crestin-ortodocsi, practic nu sunteti romani adevarati, pentru ca, desi traiti in Romania, v-ati lepadat de credinta pentru care au murit inaintasii nostri. Deci nu trebuie sa va duceti nicaieri, ci sa va veniti in fire, recunoascand Ortodoxia ca dreapta credinta. Desi bine zici ca Citat:
Voi credeti ca va indreptati catre Hristos, dar nu veti ajunge niciodata la El pentru ca "rătăciți, neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu".
|
||||
|
||||
![]()
Sa va relatez povestea cuviosului Iustin Popovici:
Odată părintele călătorea cu trenul, împreună cu câteva maici din mănăstirea sa. La o stație a urcat un ofițer cu niște soldați și le-a poruncit: - Coborâți din vagon, aici este rezervat pentru soldați! - Nu coborâm. Și noi suntem armată, și noi am luptat, a spus părintele. - Dar, tovarășe… – a amenințat ofițerul. - Eu nu sunt tovarășul tău, nu s-a lăsat părintele. - Ce-ai spus? – Ce-ai auzit. Ofițerul însă nu voia să se arate violent de față cu călugărițele. Până la urmă s-a așezat și au început să discute. Părintele Iustin îi spunea: - Sârbii ortodocși sunt adevărații sârbi. - Nu, tovarășe, eu sunt sârb, dar nu sunt ortodox, a replicat ofițerul. - Atunci prin ce ești sârb? - M-am născut pe pământul sârbesc. - Și boii se nasc pe pământul sârbesc și nu sunt sârbi, i-a răspuns părintele, lăsându-l pe ofițer fără replică. La fel si cu romanii
|
||||
|
||||
![]()
Citeam nu demult ca a incerca sa "deschizi ochii la credinta" unei persoane de alta religie este de fapt o mare ispita menita a te abate pe tine insuti / insati de la propria cale spre mantuire. Nu de putine ori discutiile de genul celei de fata au degenerat in insulte si rabufniri pline de manie ale participantilor.
Eu una sunt de parere ca trebuie sa ne iubim aproapele ca pe noi insine indiferent daca acest aproape e ortodox, protestant, catolic, etc. E drept ca multi oameni din jurul nostru nu se lasa cu usurinta iubiti ![]() Eu ma intreb, daca aici pe forum ar intra un martor al lui Iehova si-ar incepe sa faca prozelitism asa cum incearca si pe la usile noastre, pentru ca aceea este calea lui spre mantuire, n-ar trebui sa urmam si noi propria cale, iubindu-l ca pe aproapele nostru? Iertare si Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e cazul sa ne acuzi ca nu suntem romani, doar pt simplul fapt ca avem alta confesiune religioasa. Eu zic mai bine sa iti vii tu in fire, sa te apuci sa citesti Sf Scriptura si sa lasi acuzele nefondate. Citat:
Tocmai ca din Sf Scriptura ne dam seama ca numai in Hristos e mantuire si nici o confesiune religioasa nu detine monopol asupra mantuirii, asa cum vrei tu sa insinuezi. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 01:34:51 |
Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 17:37:10 |
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? | AlinaEM | Generalitati | 38 | 14.03.2011 08:39:51 |
CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 01:00:06 |
Se schimba cartile de identitate | Capy | Generalitati | 21 | 06.05.2008 18:59:20 |
|