Citat:
În prealabil postat de gpalama
Eu merg pe calea pe care au mers altii inaintea mea. Si cei care au mers pe calea asta nu numai ca s-au mantuit, dar Hristos Insusi, dupa cuvantul Sau, a venit la ei, inca din viata asta, li s-a arata, in Persoana, adica trupesc, fata in fata, a vorbit cu ei.
|
Tu nu ai nici o garantie ca ei s-au mantuit, numai Dumnezeu stie asta, daca ne luam dupa ortodoxie. Iar daca Hristos a vorbit cu ei inseamna ca a avut ceva sa le spune, degeaba daca nu a vorbit si cu tine personal.
Citat:
Cuviosul Paisie Aghioritul, doar un nume de sfant ortodox L-a vazut de mai multe ori in viata pe Hristos.
Si nu numai pe Hristos ci si multi alti sfinti. Si pe Fecioara Maria.
Si i-a vazut fata in fata. Fecioara Maria a stat cu el de vorba o ora cand i s-a arata, si l-a povatuit pentru niste lucruri de care avea nevoie.
Asa cu Moise si Ilie s-au aratat lui Hristos la fel si Hristos si cei din cer se arata celor de pe pamant.
|
Mda, daca eu spun ca Dumnezeu imi vorbeste frecvent si mie si fratilor mei vei zice ca suntem nebuni. Dar daca i-a vorbit unui ortodox se cheama ca e sfant. Ca sa-mi vorbeasca Dumnezeu trebuie sa port sutana, sa-mi las barba si sa ma retag intr-o manastire, altfel ortodocsii nu stampileaza.
Dumnezeu ne vorbeste pentru ca suntem copiii Lui, nu pentru ca suntem sfinti. Nu e normal ca Tatal sa vorbeasca cu copilul sau? Cum Il numiti pe Dumnezeu Tata daca Il considerati mut? E absolut normal ca Dumnezeu sa vorbeasca cu cel credincios.
Citat:
Noi suntem in mod real legati de cer. Voi sunteti asa? Sau cerul vostru nu se deschide pentru voi?
|
Ce inseamna ca tu esti legat de cer? Si cum dovedesti asta
tu personal?Cum
se vede asta in viata ta?
Citat:
Oare care sunt proorocii mincinosi, pentru ca noi nu am aparut de nicaieri, noi suntem aici de mult timp.
|
Hai sa fim realisti, tu esti aici de maxim 40-50-70 de ani. Vei merge inaintea lui Dumnezeu cu faptele tale, nu cu ale sfintilor. Cand Dumnezeu te va intreba ce ai facut cu viata ta nu vei putea sa-i insiri ce au facut altii.
Citat:
Nu te-ai intrebat care sunt prooroci mincinosi care apar la sfarsitul veacurilor?
|
Ba da, iti dau si vreo duzina de exemple. Proorocii mincinosi sunt aceia care il indeparteaza pe om de Hristos prin invataturile lor.
Citat:
Vad plin netul cu proorociri ortodoxe. Dar protestante sunt zero. Oare de ce, cand la voi ploua cu prooroci? Poti sa-mi dai un clip in care voi proorociti? .
|
Asta nu stiam. Da-mi si mie ceva link-uri cu trei proorocii
care s-au implinit, ca sa verific. Sau un clip cu prooroci ortodocsi. In ce ma priveste, nu am cautat si nu stiu daca i-a dat cuiva prin cap sa filmeze proorocii...cu ce scop ar face-o?